Windows 10 - Pasul 17

UPDATE: Windows 10 a ajuns astăzi 09.07.2015 la Build-ul numărul 10166. Chiar în acest moment îl downloadez și fac upgrade. Versiunea pe care o folosesc în acest moment este Windows 10 Build 10162. Mi se pare a fi cea mai stabilă dintre toate, până acum!

Windows 10 Build 10166 Download ISO
Windows 10 Build 10166 Download ISO

Pentru a putea instala Windows 10 Build 10166, vă recomand să urmați pașii de mai jos, ca mai apoi să intrați în Start – Settings – Update și dați un „Check”. Va începe ca în poză, procesul de download și de instalare a sistemului de operare Windows 10 Build 10166.

Acesta este un tutorial cu imagini pentru cei care doresc să-și instaleze clean Windows 10. Acest tutorial se împarte în două categorii:

 1. Cum să pregătești imaginea ISO pentru a creea un stick bootabil
 2. Cum să instalezi pas cu pas Windows 10 pe PC
Cum Se Crează Un Stick Bootabil Cu Windows 10

În primul rând trebuie să știi următoarele lucruri, Windows 10 este și va fi oferit gratuit clienților fizici, atât celor care au o licență validă de Windows 7 și 8+, cât și a acelora care au Windows-urile piratate și se poate downloada dacă te înscrii în cadrul programului Windows Insider al companiei Microsoft.

Înregistrându-te în cadrul programului vei avea posibilitatea să modelezi următorul Windows 10 prin feedback-ul pe care îl vei oferi după ce vei folosi sistemul de operare Windows 10.

Odată ce ai downloadat imaginea ISO a sistemului de operare Windows 10, va trebui să ai pregătite două lucruri:

 • un stick USB de minimum 4 GB capacitate de stocare
 • programul Windows 7 USB/DVD Download Tool

Dacă ai toate lucrurile de mai sus atunci nu rămâne decât să creem stick-ul USB bootabil pentru a instala pe PC Windows 10.

1. Deschidem programul Windows 7 USB/DVD Download Tool și apăsăm butonul „Browse”

Deschidem programul

2. Căutăm locația unde am descărcat imaginea ISO Windows 10 și o selectăm apăsând butonul „Open”

Etapa 2
Etapa 2

3. Odată ce am selectat imaginea ISO Windows 10, apăsăm butonul „Next”

Etapa 3
Etapa 3

4. Selectăm USB Device și apoi apăsăm „Next”

Etapa 4
Etapa 4

5. În acest moment trebuie să introducem stick-ul USB și dacă nu apare să apăsăm „Refresh”. Odată făcut acest lucru, selectăm cu atenție stick-ul, în cazul de mai jos „E:\(Removable Disk)” – poate să varieze de la caz la caz – și apăsăm „Begin copy”

Etapa 5
Etapa 5

6. Suntem atenționați că datele de pe stick-ul respectiv vor fi șterse și ni se cere acordul de a șterge stick-ul prin apăsarea butonului „Erase USB Device”

Etapa 6
Etapa 6

7. Înainte de a șterge informațiile suntem încă odată atenționați că vom pierde datele de pe stick. În acest moment confirmăm faptul că stick-ul este gol și apăsăm butonul „Yes”

Etapa 7
Etapa 7

8. În acest moment va începe procesul de formatare a stick-ului și de copiere a conținutului imaginii ISO Windows 10 către stick-ul USB Bootabil

Etapa 8
Etapa 8

9. Felicitări tocmai ați creat un Stick USB Bootabil cu Windows 10!

Etapa 9
Etapa 9
Cum Să Instalezi Windows 10 Pe PC Pas Cu Pas

Odată ce avem pregătit stick-ul USB Bootabil cu Windows 10, putem continua să instalăm sistemul de operare direct pe laptop-ul sau unitatea de calculator. Atenție, nu sunt responsabil dacă în urma acestui proces îți vei pierde datele. Am specificat la începutul acestui articol, că acest tutorial „Cum Să Instalezi Windows 10 Pe PC” este destinat instalării clean, fără date pe HDD (harddisk) sau pe o unitate sau laptop cu un sistem de operare deja existent.

Odată lămurită această situație, putem continua să instalăm sistemul de operare Windows 10 pe laptop sau calculator.

1. Introducem stick-ul USB în unul din porturile USB disponibile și aprindem unitatea sau laptop-ul, apăsând fie F12, fie F10 (apelând meniul de „Boot Choice”). Dacă nu merge, intrați în Bios (apăsând tasta F2 sau Del) și setăm „Enable” opțiunea „Boot Menu Option”. Odată rezolvată partea aceasta va apărea interfața de instalare a sistemului de operare Windows 10. Nu avem nimic de ales în acest moment așa că apăsăm butonul „Next”

Windows 10 - Pasul 1
Windows 10 – Pasul 1

2. În ecranul următor apăsăm pe „Install Now”

Windows 10 - Pasul 2
Windows 10 – Pasul 2

3. Apare mesajul că procesul de instalare începe

Windows 10 - Pasul 3
Windows 10 – Pasul 3

4. Trebuie să acceptăm Termenii și Condițiile Microsoft, așa că bifăm căsuța „I accept the license terms” și apăsăm butonul „Next”

Windows 10 - Pasul 4
Windows 10 – Pasul 5

6. În această etapă alegem „Custom: Install Windows only (advanced)”, pentru că instalăm fresh și clean

Windows 10 - Pasul 6
Windows 10 – Pasul 6

7. În această etapă vom formata HDD-ul (harddisk-ul) și îl vom pregăti pentru instalarea sistemului de operare Windows 10. Selectăm „Drive 0 Unallocated Space” și apoi apăsăm butonul „New”

Windows 10 - Pasul 7
Windows 10 – Pasul 7

8. Introducem câți GB să aibă partiția C: (recomand să fie jumi-juma sau cel puțin 100GB partiția C: pentru Windows 10 și restul pentru Date, în caz de reinstalare să nu vă pierdeți datele)

Windows 10 - Pasul 8
Windows 10 – Pasul 8

9. Procesul de instalare al sistemului de operare Windows 10 ne avertizează că va creea partiții adiționale în scopul bunei funcționări a acestuia, apăsăm butonul „Ok” pentru a continua

Windows 10 - Pasul 9
Windows 10 – Pasul 9

10. Odată ce partițiile adiționale au fost create, selectăm „Drive 0 Partition 2” și apoi apăsăm butonul „Next”

Windows 10 - Pasul 10
Windows 10 – Pasul 10

11. Procesul de instalare al sistemului de operare Windows 10 începe în acest moment să copieze fișierele necesare pe harddisk

Windows 10 - Pasul 11
Windows 10 – Pasul 11

12. Mai durează până când Windows 10 își setează driverele pentru toate device-urile pe care le recunoaște

Windows 10 - Pasul 12
Windows 10 – Pasul 12

13. În acest moment suntem puși în fața unor setări predefinite pe care le putem accepta sau configura după bunul plac. Recomandarea mea este să mergem mai departe și să acceptăm ceea ce Windows 10 ne oferă în mod implicit prin apăsarea butonului „Use express settings”

Windows 10 - Pasul 13
Windows 10 – Pasul 13

14. Se verifică conexiunea la internet

Windows 10 - Pasul 14
Windows 10 – Pasul 14

15. Alegem că unitatea sau laptop-ul este personal, deci selectăm opțiunea „This device belongs to me”

Windows 10 - Pasul 15
Windows 10 – Pasul 15

16. Ne logăm cu aceeași adresă de email pe care am creat-o atunci când ne-am înregistrat în programul Windows Insider. În acest fel, feedback-ul trimis va fi valid

Windows 10 - Pasul 16
Windows 10 – Pasul 16

17. În timp ce procesul de instalare se apropie de final, suntem atenționați de stadiul în care se află prin diferite mesaje

18. Felicitări tocmai ați instalat sistemul de operare Windows 10 pe unitate sau laptop!

Instalarea sistemului de operare Windows 10 durează aproximativ 25 de minute.

Bucurați-vă de un sistem de operare modern, gratuit și construit împreună cu comunitatea de utilizatori din cadrul programului Windows Insider. În acest sistem de operare aveți la dispoziție următoarele instrumente:

 • Asistenta virtuală „Cortana”
 • Browser-ul „Spartan” – înlocuitorul prea bătrânului browser Internet Explorer
 • Aplicațiile Mail, Weather, Calendar nou nouțe cu funcționalități importante și moderne

Mai multe desigur, vă las să le descoperiți.

Dacă acest tutorial v-a fost de ajutor, vă rog să-l distribuiți pe rețelele social media și dacă aveți orice fel de întrebări vizavi de procesul de instalare al acestui sistem de operare Windows 10, vă aștept în secțiunea de comentarii.

23 Thoughts to “Tutorial – Cum Să Instalezi Windows 10 pe PC”

 1. Salut, am schimbat HDD-ul de la un laptop la care am facut o imagine al windows-ului de pe HDD-ul vechi(acesta avand o partitie ascunsa cu windows 7 preinstalat). Cand am facut imaginea pe noul HDD, partitia ascunsa nu s-a facut pe noul HDD.
  Acum doresc sa trec la windows 10 de la windows 7 si de fiecare data primesc un raspuns ca nu poate scrie in partitia ascunsa. Cum se poate face instalarea fara sa caute acea partitie?
  Multumesc

 2. Domnule Damian vin la dv. cu o mare rugaminte.
  Am un calculator cu 4 partitii.Pe partitia C de 30 gb.am instalat win.XP si o serie de fisiere,partitia D de 50 gb.este goala si formatata,pe partitia F am o serie de fotografii,iar partitia G este goala.Eu doresc sa fac un dual boot si sa instalez pe partitia D win.8.1.Vreau sa stiu daca prin aceasta instalare i-mi sunt afectate fisierele de pe celelalte partitii.
  Va multumesc anticipat pentru amabilitate.

 3. Am si eu o intrebare, tinand cont de comentariile de aici poate parea una foarte banala sau fucked up, vroiam doar sa stiu daca in urma upgrade-ului pierd datele ce le am salvate in D, gen poze, filmari, etc

  1. Bună Andreea,

   Dacă ai două partiții (C: sau D:) și datele tale se află pe partiția D: atunci nu-ți vei pierde datele. Dacă veți face un upgrade la Windows 10 atunci datele dumneavoastră vor fi în siguranță.

   Dar pentru a elimina orice risc de a vă pierde datele, recomandarea mea este să aveți alături de dumneavoastră pe cineva care se pricepe.

   Cu respect,

 4. Nu pot sa creeez doua partitii. Adica da, dar dupa instalare, a doua partitie, cea pe care am rezervat-o pentru date, nu o vad. Cand le creez amandoua su. Primary, lucru ce nu mi se pare normal. Am incercat de nenumarate ori reinstalarea (stick bootabil win 10 home cu licenta). De ce nu vad partitia de date?

 5. Salut,dl Damian !Am o nelămurire,am cumărat laptop Lenovo g50-30 cu win 8.1 preinstalat ! In tutorial spui că trebuie un stick/dvd cu win 7…. si restul! Se poate descărca img ISO si programul pe un stick nou,gol,blanc,după care să fac instalarea,care este foarte explicită ? Sau,să mă duc la un service,ca să nu stric ceva …Asta-i,n-am mai făcut astfel de upgrade…in fiecare zi ! Am lucrat,zece ani,cu XP și am fost mulțumit,dar făra licență…acum,daca nu mai are suport….Mulțumesc mult,cu mult respect Petre.

  1. Salutare domnule,

   În acest moment, dacă aveți Windows 8.1 cu siguranță ați primit notificarea de a face upgrade la Windows 10. Este mult mai simplu de a trece la versiunea pe care o aveți, ori puteți începe instalare direct din Windows 8.1 folosind stick-ul cu Windows 10 Home Edition.

   Vă urez mult succes!

 6. Salut
  eu am instalat windows 10 si mi se pare destul de ok dar nu imi recunoaste placa video.
  De ce? plus ca toate jocurile merg in lag.
  In rest ca si sistem de operare e destul de reusit.
  Daca ma poti ajutacu niste sfaturi ar fi ok.

 7. Versiunea curentă de Windows 10 este Build 10102. Cei care doresc să o descarce o pot face de aici.

  Este un link magnet pentru clientul de torrent pe care îl aveți instalat! Dacă doriți să copiați link-ul și să-l introduceți voi în aplicația de torrent instalată pe calculator aceasta este adresa:

  magnet:?xt=urn:btih:78A3D77FADF9601B09D7FA995C1F6A5AE58F5384&dn

 8. E bun tutorialul mai ales ca folosesti unealta Microsoft. Nust de ce majoritatea se chinuie cu Rufus. Am avut pana acum 2 tentative de a incerca Windows 10, de fiecare data am fost nevoit sa renunt la el pentru ca trebuia sa mai si lucrez pe masina respectiva. Mie nu mi s-a parut atat de stabil si nu as recomanda instalarea lui decat celor care sunt curiosi sa vada cum e sistemul si nimic mai mult, eventual daca nu faci nimic pe acea masina inafara de E-mail, Office, Youtube si Facebook e ok. Cand va fi in perioada lansarii probabil or sa il imbunatateasca considerabil.

  1. Versiunea pe care am instalat-o și este prezentată în acest tutorial, Windows 10 Build 10056 este printre cele mai stabile build-uri testate de mine. De când am instalat-o și până astăzi nu am mai intrat în Windows 8.1 și nici nu am avut probleme de erori sau crash-uri. Toate driverele s-au instalat corect, iar programele necesare mi le-am instalat singur.

   Ce-i lipsește în acest build este un management al bateriei mai bun. Din fericire, am Lenovo Energy Management care reușește să-mi ducă bateria până la 7 ore de folosire în condiții decente de muncă.

   Acum depinde și ce versiune ai instalat tu și nu ai fost mulțumit de ea. Sunt curios și ce probleme ai avut exact, să încerc să văd dacă în această versiune ar exista acele probleme 😀

   O zi faină să ai!

   1. Nu era buildul acesta, clar, cele doua erau ambele sub 10.000. Problemele avute erau destul de enervante:
    – virusare din surse demne de dosarele X si culmea eu nu virusez pc-urile de cat o data la 10 ani, si atunci din medii externe de genul Stick USB sau HDD Portabil
    – probleme cu driverele MSI pentru controllerul USB3
    – Mozilla Firefox facea infarct cand iti era lumea mai draga si nici macar nu primeai notificare de genul „has stopped working”… Imi dadeam seama ca nu mai merge Mozilla cand nu se mai auzea Youtube.
    – cu chiu cu vai am reusit sa instalez Corel Draw
    – etc
    Per total este ok si cum spui si tu depinde de build. Daca ne uitam la statistici, Windows 10 ar trebui sa fie un sistem de operare foarte reusit. Microsoft are obiceiul sa lanseze un Windows bun, apoi unul prost, apoi din nou unul bun si asa mai departe. Am avut Xp bun, Vista prost, 7 bun, 8 prost, asa ca Windows 10 cu siguranta va fi super ok 🙂 Mai ales ca e free pt Upgrade 🙂

    1. Deci din ce am observat până în acest moment, Windows 10 Build 10056 nu face absolut nici o problemă cu driverele nici cu alte software-uri. Am instalat aplicații o groază și nu am avut probleme. Am impresia că setează automat compatibilitatea cu anumite programe.

     Din ce am remarcat până acum, sunetul se aude mult mai tare, mai real. În sfârșit simt că am boxe Dolby Digital integrate. Ceea ce este excelent pentru jocuri și pentru filme.

     Încearcă versiunea aceasta, vezi dacă mai ai asemenea probleme. Se anunță din câte știu, câteva update-uri (build-uri) cu feature-uri care mai de care. Sunt entuziasmat de acest sistem de operare. Faza cu unu bun, altu prost, poate fi deja o lege a Murphy în ceea ce privește Windows =))))

     1. Salut,
      Am ajuns de la Ciulea la tine si am o intrebare: Eu pe windows insider nu vad decat un build 10041. De unde ai reusit tu sa iei 10056? 🙂

     2. Salut! Îți mulțumesc pentru vizită. Am găsit build-ul pe torrente. Probabil a fost Leaked sau ceva de genul. Sunt un utilizator activ în programul Windows Insider și am oferit câteva feed-back-ul în ceea ce privește versiunea aceasta. Plus că mă interesează de aceea urmaresc aproape zilnic informații noi despre build-uri noi.

      Am creat o alertă Google Search ca să mă anunțe atunci când apare o nouă versiune pe net.

      Sper că răspunsul meu a fost pe placul tău. Dacă te mai pot ajuta cu ceva, te rog.

 9. Foarte tare! L-as instala si eu, daca as avea timp sa-mi aranjez prin laptop toate cele. Poate intr-un viitor apropriat. Pana atunci cred ca o sa-mi salvez ISO si windows7usb.
  Chiar vreau sa trec de la 7le meu la win10.

  1. Dacă vrei poți să intru să te ajut prin TeamViewer să-ți creez o partiție și să mergi în Dual Boot, așa cum am eu (tehnic am vreo 3 sisteme de operare, Windows 8.1, Windows 10 și Ubuntu :)) ). Nu ai nevoie decât de vreo 60 – 100 GB pentru a rula ok sistemul de operare, ce zici? Și toată operațiunea de instalare nu durează decât 30 de minute.

   Poate vi cu laptop-ul diseară să fac treaba asta și eu vin cu stick-ul de Windows 10 și uite așa marcăm o premieră. La un BlogMeet testăm un Windows 10 :))))

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.