Dacă nu ai apucat să vezi la cinema noul film din universul Marvel, te rog, du-te și uită-te la el, căci nu o să regreți! Sunt un mare fan Marvel și a întregului său univers. Iar acest film, pot spune, că mi-a depășit toate așteptările! Iată de ce.

Avengers Infinity War
Avengers Infinity War

Înainte de Avengers Infinity War, au mai fost alte 18 filme ce ne-au pregătit pentru punctul culminant. De la Incredible Hulk, Iron Man până la Black Panther și Spider-Man Homecoming, toate au țesut această poveste către o bătălie cu unul dintre cei mai puternici villain din istoria MCU (Marvel Cinematic Universe) și anume Thanos. Într-adevăr, acesta are o poveste cu care mulți ar putea să se alinieze ori să se regăsească, iar puterea acestuia este destul de mare. Avengers Infinity War a fost un echilibru perfect între bine și rău, dat fiind numărul imens de eroi prezenți pe ecran.

Multe lucruri din filmele anterioare și-au găsit un răspuns acum. Celebra expresie din primul Avengers „We have a Hulk!” este folosită extraordinar acum de către nimeni altul, villain-ul de atunci, Loki.

Povestea filmului Avengers Infinity War [SPOILER!!!]

Avengers Infinity War starting scene
Avengers Infinity War starting scene

Filmul începe cu Thanos pe nava asgardienilor, adică exact cum am văzut scena post-credit din Thor: Ragnarok. Începe cu căutarea lui Thanos pentru Infinity Stones. Chiar în acel moment Loki folosește aceeași frază pe care Tony Stark a folosit-o în primul Avengers „We have a Hulk!”, moment în care, Hulk încasează cea mai cruntă bătaie pe care a putut el să o primească, o bătaie atât de cruntă încât Hulk devine speriat și nu prea mai vrea să mai iasă, de frică! Încă de la început vedem deci cât de puternic este Thanos. Având deja în posesie The Power Stone1, după ce a luat-o de pe planeta Xandar, Thanos sparge cubul Tesseract, luând astfel și The Space Stone2.

Doctor Strange and The Hulk Avengers Infinity War
Doctor Strange and The Hulk Avengers Infinity War

Heimdall cu o ultimă putere îl trimite pe Hulk pe Pământ acolo unde aterizează fix în Sanctum Sanctorum al lui Dr. Strange, spunându-le de marele pericol ce va veni. Dr. Strange îl caută pe Tony Stark. Peter Parker aflându-se într-o excursie cu școala în New York este avertizat de pericol și se echipează ajungând astfel să îl ajute pe Iron Man și Dr. Strange care ajunge să fie răpit și dus către Titan, planeta distrusă natală a lui Thanos, pentru a i se extrage The Time Stone3. Printr-o serie de evenimente, Spider Man și Iron Man ajung pe nava extraterestră și îl salvează pe Dr. Strange.

Între timp Bruce îl contactează pe Steve Rogers, care împreună cu Natasha Romanoff, Sam Wilson, James Rhodes îi salvează pe Wanda și Vision de atacul lui Midnight și Glaive. Gardienii Galaxiei răspund unui apel SOS transmis de către nava asgardiană și îl găsesc doar pe Thor. După ce le povestește cele întâmplate, Rocket și Groot îl urmează pe Thor către Nidavelir unde Eitri îi crează Stormbreaker, o armă destul de puternică cât să îl ucidă pe Thanos.

Peter Quill, Gamora, Drax și Mantis îl găsesc pe Thanos în Knowhere cu Reality Stonedeja în posesie după ce a luat-o de la Collector. Thanos o răpește pe Gamora, ca să-l ducă pe planeta Vormir, în schimbul cruțării vieții Nebulei sora acesteia, acolo unde se află Soul Stone5, păzită de către nimeni altul decât Red Skull. Dar pentru a obține piatra, Thanos o sacrifică pe Gamora, fiica lui adoptivă pe care o iubește. Nebula evadează și le transmite Gardienilor să se întâlnească cu ea pe Titan. Tony Stark și Peter îl ucid pe Maw folosindu-se de o referință din Alien.

Aterizând pe Titan, aceștia îi întâlnesc pe Peter Quill, Drax și Mantis. Dr. Strange folosește Time Stone pentru a vedea în viitor ce șanse au împotriva lui Thanos și din peste 14 milioane de posibilități, au doar una. Pun la cale un plan pentru a-i lua Infinity Glove din mâna lui Thanos, dar acest plan eșuează și astfel Thanos pune mâna pe a 5 piatră și pleacă spre Pământ.

Ajunși în Wakand, Steve Rogers se reintâlnește cu Bucky Barnes iar Shuri este înzestrată cu sarcina de a extrage The Mind Stone6 din capul lui Vision. Armata lui Thanos invadează Wakanda iar Avengerii formează o defensivă în jurul orașului Wakanda. Banner nu reușește să se transforme în Hulk și luptă în costumul lui Tony Stark – Hulkbuster. Între timp, Thor cu noua sa armă, Rocket și Groot ajung și ei pe Pământ și luptă alături de toți ceilalți.

Wanda reușește să distrugă Mind Stone din capul lui Vision și implicit și pe aceasta, dar Thanos dă timpul înapoi și reușește să obțină și ultimă piatră, ducându-și la bun sfârșit planul de a eradica jumătate din viața din întregul Univers.

Filmul se încheie cu Thor lovindu-l pe Thanos în piept cu Stormbreaker, iar unii dintre eroi dispar în fața tuturor.

Există și o scenă chiar la finalul textului de final cu Nick Fury trimițând un mesaj pe un pager vechi către Captain Marvel, chiar înainte de a dispărea și el.

Părerea mea sinceră

Filmul Avengers Infinity War mi-a depășit toate așteptările, iar cei 10 ani de așteptare chiar au meritat. Am râs la film, iar umorul specific Marvel a fost acolo într-o cantitate exact atât cât trebuia. Filmul a reușit să mă țină cu sufletul la gură de mai multe ori și chiar să-mi producă o stare de tristețe mai ales la final. În sala Inspire Cinema, acolo unde am vizionat filmul, la final chiar o fată a început să plângă, atât de puternice au putut să fie scenele respective. M-am bucurat să văd legătura puternică dintre Peter Parker și Tony Stark, de ucenicie/fiu aproape. Nota mea pentru film este de 10/10.

Abia aștept anul viitor ca să văd și a doua parte din Avengers Infinity War. Tu ai văzut filmul? Cum ți s-a părut? Ce notă ai acorda?

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.