Suntem în a 5-a lună din anul 2018 și deja întâlnirile bloggerilor olteni a ajuns la ediția cu numărul 74. Întâlnirea a avut loc la Il Forno Pub&Grill unde, din nou am fost răsfățați cu produse în avanpremieră ce vor fi adăugate în curând în noul meniu. În caz că nu știați, terasa lor este aproape gata, că tot a venit vara peste noi.

Abia aștept ca cei de la Il Forno Pub&Grill să termine terasa. Locația este perfectă, intimă și ascunsă fix în mijlocul orașului. Având lângă un părculeț de joacă pentru copii, este o locație răcoritoare pentru zilele călduroase ce ne aștepată. La BlogMeet-ul acesta, bloggerii au ajuns după o conferință intitulată Digital Talks Parenting, unde au putut afla mai multe (sau nu) despre domeniul blogging-ului. Apreciez astfel de conferințe și le consider ok, mai ales pentru piața din Craiova, care are nevoie de instruire și de a învăța importanța Social Media și al marketingului online.

Părerile au fost împărțite printre bloggeri, vizavi de ceea ce au aflat la conferință. Eu nu am putut ajunge, pentru că deși networking-ul este esențial pentru orice parte a business-ului, costul timpului mi s-a părut foarte mare. Cum e și cu WebStock. Acolo mă duc cam din 2 în 2 ani și atunci doar pentru networking, pentru că uneori informațiile sunt regurgitate și respuse în diferite moduri, dar esența este întotdeauna aceiași.

Ce am discutat la BlogMeet #74?

BlogMeet #74 Craiova
BlogMeet #74 Craiova

În esență, despre conferința ce avusese loc în aceea zi și despre planuri de viitor. Anumite concursuri ce vor avea loc pe blogurile participante la blogmeet și o implicare mai activă în ceea ce înseamnă promovarea businessurilor craiovene în online-ul oltean. Am adus în discuție și traficul, și cum al meu a decăzut de când nu mai scriu pe el și probabil de când s-a modificat algoritmul Google. Pentru că de la un anumit punct, de la 300 – 500 pe zi am scăzut la 50 – 100 pe zi. Am discutat și despre frecvența articolelor, cât și despre numărul de cuvinte per articol și structurarea acestora, ca să fie cât mai lizibil.

Un exemplu concret a fost Adi, care din decembrie de când a început blogul a ajuns acum la o medie de 200 – 300 de unici pe zi. Și asta pentru că a urmat instrucțiunile pe care i le-am zis. Felul în care scrie, structurarea acestora și mai multe detalii. Adică, în esență, cam ce i s-a spus la conferință, el deja a aplicat. Și ambiția lui cât și răbdarea de care a dat dovadă merită apreciată, dacă nu, chiar lăudată.

Am zis de mult timp și o spun și acum și o voi spune tot timpul (iar asta mi se adresează și mie, ca să fiu fair), dacă nu ne dăm silința să învățăm și să scriem articolele cum trebuie, nu rămânem decât la stadiul de bă sunt blogger că am un blog. În ziua de azi, oricine poate avea un blog, dar sunt puțini aceia care reușesc să obțină venituri din el constant, lună de lună. Să nu fie cu supărare, dar vreau să zic adevărul și să realizăm stadiul în care ne aflăm.

De aici a pornit și o discuție vizavi de implicarea noastră în ajutarea business-urilor să înțeleagă importanța online-ului. Cred că a apus de mult era în care link-urile contau pentru SEO. Astăzi nu mai e de ajuns doar să oferim un link, dacă nu aducem și plus valoare business-ului. Iar asta nu o zic doar eu, ci și un client cu care colaborez și care mi-a zis asta. Rămân astfel la ideea că potențialul în orașul Craiova este fenomenal, și mulți au încercat să acapereze potențialul pe care comunitatea o are pe plan local. Dacă nu suntem deștepți să ne ridicăm pe degetele noastre, apăi degeaba facem întâlnirile lunare, #justmythought.

Cu ce ne-au servit cei de la Il Forno Pub&Grill?

Nu doar că cei de la Il Forno Pub&Grill oferă probabil una dintre cele mai bune pizza din Craiova, dar recent au deschis și bucătăria oferind mai multe produse pe grill. Și pe toate eu le-am testat evident, că altfel nu mi-aș permite să scriu despre ele cuvinte de laudă, lipsite de fond.

Calamari cu sos chilymaio

Calamari cu sos chilymaio
Calamari cu sos chilymaio

Calamarii au fost o delicatețe, alături de sosul chilymaio. Nu au fost deloc grețoși cât despre ingrediente, vă rog nu mă întrebați, pentru că treaba mea e sa degust și să mănânc și să apreciez gustul rafinat.

Burger de vită Angus

Burger de vită Angus
Burger de vită Angus

Aici părerile au fost împărțite. Dacă mie mi-a plăcut pentru că a fost altceva față de fast-food-ul tradițional, câțiva bloggeri au zis că a fost decent. În momentul în care și ei vor scrie review-urile voi actualiza acest articol ca să includ și link-urile către părerile lor.

Pork bely cu piure legume și sos brun

Pork bely cu piure legume și sos brun
Pork bely cu piure legume și sos brun

Porția asta de Pork bely cu piure legume și sos brun a fost mai mult decât excelentă și orgasmică aș spune :). Carnea de porc a fost făcută excelent, practic ți se topea în gură, iar sosul a fost extraordinar. Chiar și legumele au fost complementare la atâta carne.

Brownie cu ciocolată și înghețată de vanilie

Brownie cu ciocolată și înghețată de vanilie
Brownie cu ciocolată și înghețată de vanilie | © Daniel Botea

Se pare că acest desert (la care am contribuit în bucătărie) a fost atât de bun încât nu a mai rămas nici o porție pentru mine. A fost prima mea experiență într-o bucătărie și a fost destul de interesantă pot spune. Credeți-mă căldura în care stau bucătarii este fenomenală și chiar am zis că dacă aș sta chiar și 2 săptămâni acolo probabil aș slăbi cam 5 kile, doar de la căldură.

Galerie Foto

5 Thoughts to “BlogMeet #74 @ Il Forno Pub&Grill”

  1. Pingback: Blogmeet #74
  2. La fiecare BlogMeet mă dau gata cei de la Il Forno Pub&Grill ! Fac o mâncare de stă mâța în coadă! Nu am mâncat aici ceva și să nu îmi placă! Să nu mai am loc să bag, da! :))))) Mi-e poftă și acum când îmi aduc aminte.
    Iar prețurile sunt foarte bune!

    Deci burgerul acela a fost atât de delicios încât am uitat că am scos scobitoarea din el și am început să mănânc. Pe la jumate mi-am dat seama că nu mai e scobitoarea (uitasem că am scos-o!) și am crezut că am înghițit-o =)))) Am avut un moment de panică interioară! Și de fapt, scobitoarea stătea frumos pe marginea farfuriei.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.