Se inchide Yahoo Messenger

Vremea sau era Y! Messenger a apus de mult timp. Cred că ultima oară când am intrat pe serviciul de mesagerie instant al celor de la Yahoo a fost acum 4 ani, dacă nu mă înșel sau 3. Și îmi aduc aminte că circula mass-uri din alea stupide cum că Yahoo Messenger se va închide dacă nu dai mai departe mesajul la prietenii tăi. Ghici ce, pe 5 august 2016, Y! Messenger chiar se închide!

Astăzi am instalat Yahoo Messenger (nu cel nou) și m-am logat pentru a vedea cine mai e pe Yahoo Messenger. Din 1000 de prieteni mai doar 6 rătăciți în lista mea activi și online, că invisible nu știu câți ori fi 🙂

Și poate că te afli în situația mea, când vrei să salvezi conversațiile cu prietena, iubita ori soția sau alte persoane importante ție. Azi, am stat împreună cu soția recitind conversațiile noastre de la început și am râs cu lacrimi. Pentru că era perioada când „k”-ul se folosea intens. „Adik”, vezi k” sau alte cuvinte cu un „k” puternic, pe scurt foloseam limbajul de messenger. Ce s-au schimbat vremurile.

Și apoi m-am gândit, de ce să pierd aceste amintiri frumoase. De ce să stau să aștept să facă cei de la Yahoo importul arhivelor online. Cine știe dacă acest serviciu va exista pentru totdeauna. Nimic nu e sigur, așa că am decis să-mi fac un back-up la o arhivă a tuturor discuțiilor avute cu soția mea. Pentru că sunt amintiri și pentru că țin enorm de mult la ele.

Cum să salvezi arhiva din Yahoo Messenger?

Mai întâi trebuie să instalezi Y! Messenger versiunea 11.5 și să te loghezi cu id-ul și parola aferentă. Apoi cauți persoana respectivă din lista ta (înainte de asta, dacă ai persoane încă online te miri la fel cum am făcut-o și eu 🙂 ). Dai dublu click pe id-ul ei și apoi cauți „Show recent messages F3” sau apeși tasta F3.

Îți va apărea un mesaj de genul: „Instant messages are being saved in the conversation history. View Conversation History (Alt+Shift+V) Conversation History Preferences (Ctrl+Shift+P)”, fie apeși pe „View Conversation History” ori apeși combinația de taste ALT+SHIFT+V pentru a deschide arhiva conversațiilor cu id-ul respectiv.

Cum salvez arhiva de conversații din Y! Messenger
Cum salvez arhiva de conversații din Y! Messenger

Ai grijă ca să apeși „Show More Messages” pentru a ajunge la începutul conversației. Așa vei salva toată conversația de la început și până la sfârșit.

Tot ce mai rămâne acum de făcut este să apeși pe butonul de Save (iconița cu discheta floppy) și dai o denumire gen „conversație-id-messenger.txt”. Felicitări tocmai ai salvat niște amintiri 🙂

Nu am apucat să-mi salvez arhiva, unde o mai găsesc?

Dacă citești acest articol după data de 5 august 2016 și vrei să-ți regăsești arhiva conversațiilor cu o anumită persoană, mai ai o șansă.

În acest moment la ora scrierii acestui articol, încă nu se făcuseră import-ul conversațiilor, dar poți să salvezi această pagină și să te abonezi la newsletter-ul meu pentru a fi anunțat când pagina dedicată arhivelor conversațiilor va fi disponibilă.

Y! Messenger a murit! Trăiască noul Y! Messenger!

Y! Messenger 2016
Y! Messenger 2016

Am instalat și noul Y! Messenger construit pe noua platformă. Ce aduce în plus această nouă aplicație de sine stătătoare?

  • Sharing de foto la rezoluții mari
  • Unsend – dacă ai spus ceva ce ai regretat poți să apeși butonul de unsend și acesta va fi șters automat din conversație.
  • Like-uri – aproape ca la Instagram, îți place o poză, apeși de două ori sau dublu click și ai dat un Like
  • GIF-uri animate
  • Mesaje Offline – tot ceea ce scrii va fi postat în momentul în care conexiunea o permite

3 Thoughts to “Mai știi mass-ul cu „Yahoo Messenger se închide?” Iată cum salvezi conversațiile!”

  1. Pe bune? In ce data suntem noi oare? OOps cum inca ma loghez pe Ym versiunea 9.0? Hmmm, aaaa stai putin, inca un fraierica care preia informatii din alte parti care vrea sa faca si el pe bloggeru, apuca-te de altceva lasa copiatul, in loc de admiratii te alegi cu injuraturi ca esti unul dintre poluatorii mediului virtual.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.