Soacră și noră

Ți-ai întâlnit viitoarea ta soție și deja ești în culmile fericirii. Nunta a fost făcută, luna de miere s-a terminat și ea și acum sunteți așezați la casa voastră (best case scenario) sau mai rău, deja stați la soacră-n casă. Toate-s bune și frumoase, ce bine ar fi…

Tu, bărbat fiind, că de-aia te-a ales ea, că ai potențial taică, că poți să fi bărbat în casă, nu din ăla muiere de intră în frizerie și întreabă dacă poate să facă o programare pentru sprâncene, ești liniștit, lucrurile sunt pe făgașul normal și apoi se întâmplă beleaua.

Când alegi nevasta

Soacră și noră
Soacră și noră

Ești între ciocan și nicovală, pentru că și de-o parte și de alta vin nemulțumiri. Îți zici să alegi o parte și ai putea să crezi că ai ales bine, evident, cu cine dormi noaptea, nevasta sau mama? Și așa că te duci în partea nevestei și crezi că toate lucrurile sunt deja rezolvate și poți reveni pe fotoliul tău asemenea lui Al Bundy să stai să te uiți la meciuri. Dar nu, lucrurile nu stau așa…..

Pentru că tot ce ai ales, a fost să auzi doar o parte a nemulțumirilor. Țaca, țaca, țaca, unele lucrurile spuse sunt perfect valide și logice și pe bună dreptate, altele sunt exagerări hiperbolice pentru a expune agravanta problemă, care de fapt pentru tine nu e problemă, dar e problemă pentru că dacă nu ar fi problemă, ce viață grea ai avea.

Când alegi soacra

Să spunem că faci marea greșeală să iei partea mamei tale. Mare greșeală prietene. Comparativ cu alegerile prezidențiale, ai ales să te culci cu Ponta, Doctor Ponta. Atât de zâmbăreț și ni ni ni și na na na, cu dulcegării și alea alea încât devii ursul mergând cu nasu după stupul de miere. Mirosu e dulce și bun, însă înțepăturile albinelor (nevasta) îți va da bă băiatule coșmaruri.

Ai să fi ăla din reclama cu „prea prost, prea moale…..”, aleargă tu oriunde ai alerga, că de miere mincinoasă și plagiată și de înțepăturile albinelor, în roiuri și roiuri ca în al doilea război mondial nu vei scăpa. Din păcate, dragule, ai devenit soldatul Ryan care scrie un status pe Facebook „help, sunt prins în spatele liniilor inamice”.

Și atunci ce rămâne de făcut? Că nevasta nu-i Iohannis să tacă din gură. Iar nemulțumirile vor exista tot timpul. Păi dacă încă nu ai apucat să te însori, trage niște linii de-o parte și de-alta. Că până la urmă, dacă nu intri cu totul în problemă și ți-o faci să fie problema ta, nu problema soacrei ori a nevestei, te-ai ales cu o problemă până la moarte, problema aia din „Highlander” – nemuritoare.

Soluția atât de simplă

Și știi care e soluția? Atât de mult râvnita soluție la neînțelegeri? Comunicarea, aia sinceră. Dar ea nu poate exista ca o soluție, pentru că este blindată de orgolii și ambiții prostești. Și atunci când vor exista greșeli de-o parte și de-alta, intervine una din obstacolele ce se vor transforma în problemă pe termen lung și până la moarte – neiertarea. A nu înțelege că omul greșește și că nu e perfect, atunci înseamnă că nu înțelegi cât de mult greșești tu și cât de mult ești iertat de alții.

Deci, dragă proaspăt bărbat, trezește-te din visul ăla în care soacra se-nțelege cu nora, că dacă visezi cu ochii deschiși, tare mi-e că vei ajunge să alergi după pokemoni inexistenți!

Tu ce faci când sunt probleme între soacră și noră?

2 Thoughts to “Când Soacra Se-nțelege cu Nora”

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.