#colectiv
#colectiv
#colectiv

Atât de multe lucruri s-au întâmplat în acest an încât nu sunt sigur dacă pot să-mi mențin optimismul și să zic că mă bucur de anul ce tocmai trece. Pentru mine, dacă este să privesc retrospectiv, o etapă de maturizare bruscă a început de anul trecut.

Pe 30 ianuarie 2015 scriam o scrisoare. Era pentru un prieten drag care cu un an în urmă a plecat de pe acest tărâm. Pot spune că a fost, pentru prima oară când un șoc atât de puternic efectiv m-a zdruncinat complet. Pentru câteva zile am stat și am plâns. Gândindu-mă cum de o astfel de tragedie s-a putut întâmpla.

Timpul a trecut și crezând cu putere în expresia că „timpul vindecă rănile adânci”, am mers mai departe. Viața a continuat, sperând ca, astfel de evenimente să nu se mai întâmple în viața mea. Când într-un final lucrurile păreau că merg mai bine, o altă tragedie a avut loc.

O tragedie atât de cumplită, încât, cuvintele nu sunt de ajuns ca să descrie prin ce am trecut, alături de familia respectivă. Momentele cumplite de durere nu au dispărut nici până în ziua de azi. Indiferența unor oameni poate ucide. Pentru persoanele care vor pe viitor să aibă de a face cu viețile oamenilor, cu dedicație medicina, le zic atât:

Te mulțumești cu un 5? Gândește-te că dacă tu nu te zbați să înveți fiecare părticică a trupului uman, vei avea pe conștiință vieți omenești, iar asupra ta, multe blesteme vor năvălii. 

Dacă tu nu-ți dai interesul să înveți, gândindu-te în viitor la repercursiunile alegerilor tale, atunci alege alt domeniu. Dacă tu iei totul atât de ușor, mai bine te-ai duce la cules de căpșuni, căci atunci, nu vei avea îndoieli când va veni vremea să iei o decizie critică ce poate sau nu, să salveze viața unui om.

Octombrie, 30 octombrie, atât de mult celebrată zi de Haloween. De ce a trebuit să se întâmple o tragedie colectivă, astfel încât, o porțiune de popor, cea care nu iese în stradă pentru pomeni electorale și măriri de salarii, ci doar pentru principii de corectitudine, transparență, demnitate, să se revolte? De ce a trebuit să se întâmple această tragedie pentru ca noi să ne trezim și să realizăm că da…

Corupția ucide…..?

De ce am fost doar un popor adormit, acceptând cu capul plecat, situația reală? Închizând ochii, întorcând privirea atunci când vedem în jurul nostru o neleguire, o mână-ntinsă, așteptând plicul de bani? De ce?

Doar cu atât am rămas, noi, cei ce suntem în cercurile extinse ale cunoștințelor din #Colectiv. Cu o întrebare „De ce”?. De ce ne-a luat atât de mult timp să avem curajul să luăm atitudine? Doresc o Românie civilizată, cu politicieni aleși ce au demnitate și respect față de alegători. Care se duc în Parlament, ori în Guvern, ori administrația locală și reprezintă cu adevărat interesele cetățenilor, nu interesul buzunarului propriu.

Ca mine, cu siguranță sunt mulți. Cu aceiași dorință, cu aceiași speranță. Nu doresc să las ca tragediile atâtor oameni să fie uitată. Nu m-aș putea ierta niciodată!

Depinde de mine, de tine, să devenim schimbarea pe care noi o dorim. Iar asta o putem face împreună, pas cu pas. Și nu, nu în stilul melcului pe care domnul președinte tinde să dea dovadă, ci acei pași ce odată făcuți, ei sunt consolidați de acțiuni cu rezultate concrete.

Până atunci, anul 2015, an ce încă nu s-a încheiat, pentru mulți dintre noi a fost un dezastru. Un an tragic, cu pierderi de vieți omenești, cu pierderi de oameni frumoși și talentați. Cu tineri ce aveau o viață înainte, dar care, a fost secerată de lăcomia politicienilor corupți.

Vine anul 2016. Vine un an electoral. Așa că-ți pun următoarea întrebare:

Vei pune ștampila din nou pe acei politicieni corupți, penali și sfidători? Zei autodenunțați bătându-și joc de noi și tratându-ne ca pe niște sclavi?

Iată lista celor 128 de penali.

Îmi pare rău pentru toți cei care și-au pierdut viața în această tragedie. Condoleanțe tuturor familiilor îndurerate.

3 Thoughts to “2015, un an cu multe încercări”

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.