În data de 5 decembrie 2018, începând cu orele 19:00, am asistat la un eveniment organizat de Asociația Bloggerilor Olteni și DicționarCulinar.ro, constând într-o veritabilă degustare de vinuri de la Casa Cotnari, asociate cu brânzeturi Delaco. Iată ce a ieșit.

Colecția de vinuri de la Casa Cotnari #PurRomânesc

Evenimentul a avut loc la Restaurant Il Forno, acolo unde ne-am simțit oricum ca acasă, în cazul în care nu știați, majoritatea blogmeet-urilor se țin acolo. La ora 19, atunci când am ajuns, am văzut foarte multe fețe cunoscute, prieteni cât și persoane noi, dornice să afle noile sortimente de vinuri oferite de Casa Cotnari.

O parte din cei prezenți la degustare

Am putut să aflăm despre istoria Casei Cotnari și a sortimentelor acestora, cât și despre importanța asocierii acestora cu sortimentul potrivit de brânză. Credeți-mă, sunt un băutor de vin roșu sec sau demisec, iar când a venit vorba de ultimele 2 sortimente de vin, dacă nu aș fi avut Gouda Delaco D’Excepție și minunăția de Danish Blue Extra Creamy Castello, nu aș fi reușit să degust până la capăt, pentru că mi s-au părut foarte, dar foarte dulci.

Wine – creating friendships everyday!
Ce am degustat și asocierile respective

Vinurile, șase la număr, cu asocierile de brânzeturi respective, au fost următoarele:

  • Colocviu la Moscova, alb sec, Grasă de Cotnari împreună cu brânza Havarti Delaco D’Excepție și pere
  • Colocviu la Paris, rose sec, Busuioaca de Bohotin împreună cu brânza Bavaria Blu
  • Domenii Tămâioasă Românească, demisec împreună cu brânza Maasdan Delaco D’Excepție
  • Domenii Fetească Neagră, roșu sec, împreună cu brânza British Cheddar Delaco D’Excepție și nuci (favoritul meu)
  • Domenii Busuioaca de Bohotin, rose demidulce împreună cu brânza Gouda Delaco D’Excepție
  • Domenii Desert Grasă de Cotnari împreună cu brânza Danish Blue Extra Creamy Castello

V-am zis că preferata mea a fost sticla de Domenii Fetească Neagră, roșu sec împreună cu brânza British Cheddar. Despre această sticlă, vă pot spune că în multe nopți mi-a fost mai mult decât un companion de nădejde. Un pahar de vin roșu sec, alături de Pastele Quattro Formaggi Penne oferite de cei de la Restaurant Il Forno, a mers întotdeauna de minune! Cât despre brânza de excepție de la Delaco, vă pot spune că este cea mai cunoscută brânză din Marea Britanie, fiind produsă prima dată în secolul al XVI-lea. Brânza mi s-a părut perfectă, pentru că oricum, eu sunt un mare fan brânză, cu toate că am o ușoară intoleranță la lactate, tot nu mă pot abține să nu mușc cu poftă din orice brânză!

După degustare Hai România!

După această frumoasă degustare, cei rămași, au stat să privească meciul extraordinar dintre Norvegia și România. Meci care a fost mai mult decât fabulos! Un meci în care fetele noastre le-a învățat arta handbalului de excepție pe cele din Norvegia!

Hai România!

Mulțumim Mădălinei, Narcis, Lenuței și desigur celui mare mare fan brânză Alin pentru evenimentul de excepție! De asemenea mulțumim și restaurantului Il Forno pentru primirea călduroasă!

Numai bine!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.