Acum 2 zile, pe 8 ianuarie 2015, de la ora 19:00 ați putut să mă urmăriți live alături de Sergiu Boboc în emisiunea „Vocile Olteniei” moderată de Mihai Firică. Temele propuse ca subiecte pentru emisiune au fost:

 • „Carierele IT, o șansă pentru tineri”, în prima parte a emisiunii
 • „Proiectele bloggerilor craioveni, în dezbatere”, în a doua parte a emisiunii
Mihai Firică, Sergiu Boboc și Damian Irimescu
Mihai Firică, Sergiu Boboc și Damian Irimescu

În prima parte a emisiunii am discutat despre șanselor tinerilor din domeniul IT, șanse care apar din ce în ce mai des față de perioada studenției mele. Am putut afla din intervenția domnului Gabriel Vlăduț, președintele CCI Dolj, despre orașul Craiova ca fiind primul oraș din România, în afară de București, cu intenții serioase de a construi un parc tehnologic, din păcate până astăzi nefinalizat. Suntem în primele 5 locuri ca și capacitate de muncă în domeniul IT din România, dar cu toate astea, marii jucători de pe piață întârzie să-și facă apariția, nume precum Microsoft, pomeniți de către domnul Vlăduț.

În a doua parte am avut plăcerea de a discuta despre situația blogosferei craiovene și a multitudinii de proiecte propuse de către bloggerii craioveni spre realizare în anul 2015. Am putut face o scurtă referire la succesul, deloc accidental, competiției „Best City to Visit 2014”, competiție susținută de către bloggerul Anil Polat. Datorită impresiilor sale despre orașul Craiova, s-au putut observa rezultate imediate și anume, o expunere mai mare a orașului nostru, o dorință și mai mare din partea turiștilor de a vizita România, cât și orașul Craiova.

Datorită acestei realizări, dar și a perseverenței și unitatea de care a dat dovadă blogosfera craioveană, au fost propuse numeroase proiecte pentru realizare pe anul 2015. Unele dintre ele au fost menționate în emisiune atât de noi cât și de colegul Daniel Botea în intervenția telefonică, acestea fiind:

 • „Balsam pentru suflet” – o carte scrisă de colega noastră Ianolia, o poveste ce o dorim palpabilă în offline și citită de câți ma mulți oameni;
 • „Craiova în Imagini” – expunerea vizuală a orașului Craiova, a instituțiilor, oamenilor, evenimentelor dar și a punctelor de atracție către cei interesați de acest oraș;
 • „De ce iubesc Craiova” – o expunere a unor fotografii reprezentând motivele ce ne fac pe noi să iubim orașul Craiova;
 • Canapeaua blogosferică” – un proiect ce implică invitarea bloggerilor care vor să-și schimbe părerea proastă despre orașul Craiova prin oferirea unei cazări și a mesei pe timp de weekend și un tur al orașului cu un cost al publicării unui articol despre impresiile sale.

Dar mai multe detalii puteți afla din emisiunea „Vocile Olteniei” de mai jos:

Și câteva poze „behind the scenes” 😀

 

Aștept părerile voastre despre emisiune în secțiunea de comentarii.

7 Thoughts to “Am fost cu Sergiu Boboc în emisiunea „Vocile Olteniei” moderată de Mihai Firică”

 1. Am urmarit emisiunea online, live, pentru ca era de interesul meu. Imi plac proiectele, sper sa fie mai multe, o sa am si eu contributia mea in curand. 😉 O sa iti povestesc mai mult cand o sa aflu si eu mai multe detalii. Pentru ca vreau sa ma bucur alturi de voi de aceste oportunitati care apar, sa facem cunoscuta Craiova ca un oras cu potential, sa facem cunoscuta blogosfera craioveana pentru ca suntem uniti, suntem frumosi si talentati.
  Mi-a placut si interventia telefonica facuta de Daniel Botea si modul in care ati prezentat voi toate aceste proiecte de viitor.
  Nice „behind the scenes” pictures! :)) Sa avem succes!

  1. Aștept cu nerăbdare să-mi spui toate detaliile proiectului. Mă bucur că ți-a plăcut emisiunea și sper că anul acesta să implicăm cât mai multe persoane cu aceeași pasiune și anume promovarea orașului Craiova.

   Să avem „succesuri”!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.