Premieră Națională: Expoziție De Scrapbooking Dedicată Lui Mihai Eminescu
Dragi craioveni și nu numai, eu când vă spun că în orașul Craiova, se întâmplă lucruri faine și minunate, nimeni nu mă crede. Eu când vă spun că, pentru a începe o schimbare, aceasta trebuie să pornească din noi, toți zic „pas”.
Acum vă spun altceva, copii ne dau o lecție importantă, pentru viitorul nostru. Ei încearcă să fie generația care nu se va închide într-o bulă de săpun, doar pentru că nimic nu se schimbă în acest oraș, în această țară. Ei încearcă să-și schimbe gândirea asupra viitorului și conștientizează încă de mici, că ei sunt cei care pot schimba oamenii, orașe și mentalitățile acestora.
Veronica este cea care face acest lucru, îi ajută să gândească așa. Și reușește acest lucru prin lucruri practice. Pentru că ei posedă, poate, o imaginație foarte bogată, una care nu este deja pierdută sau uitată. Creează felicitări, creează acele scrapbooking-uri atât de frumoase.
Chiar discutam recent cu câțiva prieteni despre tehnologie și cum aceasta ne împiedică, pe unii dintre noi (cei din mainstream) să evoluăm, pentru că ne face să fim mai leneși. În loc să stăm să creem ceva, să inventăm, pentru că așa suntem noi inventivi, creativi, stăm pe canapea și doar dăm cu degetul pe un ecran. Mintea noastră nu mai evoluează, nu mai crează, ci stagnează.
Iar asta nu e bine. Acești copii nu dau cu degetul pe un ecran, ci își folosesc mâinile ca să creeze ceva util, ceva frumos. Dacă vreți să vedeți munca unor copii, cu ocazia aniversării marelui poet național Mihai Eminescu, vă invit astăzi, joi 12 februarie 2015, la Casa de Cultură „Traian Demetrescu”, din Craiova, începând cu ora 18:00, pentru a admira munca acestor copii dragi mie.
Și dacă sunteți un părinte și vă este frică, când vă gândiți la viitorul copilului dumneavoastră, ați putea să-l înscrieți la aceste ateliere. Pentru că această activitate, îi stimulează creierul, mintea și îl pregătește pentru ceea ce va urma.
Cu această ocazie, dacă veniți, putem să privim viitorul nostru, al acestui oraș și să ne mândrim, pentru că avem cu ce 😀
<div class='sharedaddy sd-block sd-like jetpack-likes-widget-wrapper jetpack-likes-widget-unloaded' id='like-post-wrapper-103532497-6695-67577820ab7af' data-src='https://widgets.wp.com/likes/?ver=13.8.1#blog_id=103532497&post_id=6695&origin=damianirimescu.ro&obj_id=103532497-6695-67577820ab7af&n=1' data-name='like-post-frame-103532497-6695-67577820ab7af' data-title='Apreciază sau republică'><h3 class="sd-title">Apreciază:</h3><div class='likes-widget-placeholder post-likes-widget-placeholder' style='height: 55px;'><span class='button'><span>Apreciază</span></span> <span class="loading">Încarc...</span></div><span class='sd-text-color'></span><a class='sd-link-color'></a></div>
Mă bucur că există astfel de copii, că există oameni care să vrea, să știe să lucreze cu copii ce vor mai mult de la viață, mai mult decât învață pe băncile scorojite din școală. Sunt mândră de voi, Răzvan!
Venit, vazut, placut!
Felicitari Veronicai si acestor copii minunati!
De ei depinde viitoarul nostru si cred ca ei vor reusi sa puna mai presus de orice aspiratiile noastre la o viata demna, bazata pe respect.
Felicitari, Vero, pentru minunatele lucruri pe care le faci pentru generatiile care vin. Imi pare rau pentru ca nu am putut ajunge, dar am vazut o parte dintre lucrarile voastre si am ramas profund impresionata. Felicitari, Damian pentru promovarea expozitiei si oricui are incredere in generatiile care vin ca sunt deschizatori de drumuri si in micile sticlute in care se ascund sufletele lor, se afla importante cantitati de esenta de calitate superioara! 🙂
Nu poate decât să mă bucure faptul că noile generații au parte de susținere și promovare.
Simtul creativ si dragostea pentru frumos se dezvolta mai bine la varste mici, astfel incat salut premiera nationala si ma bucur ca astfel de lucruri se intampla in Craiova. Abia astept sa vad pe viu creatiile micutilor. Spor!
Sper sa ii raspund lui Daniel aici, ca si data trecuta am vrut sa ii rapsund lui Edi dar apare la Damian.
Bine zis, Daniel, sa fim mandri sa stiu ca astfel de lucruri se intampla in orasul nostru. Mai ales cu candidatura noastra pentru CCCE2021.
Eu unul sunt mândru, atât de acești copii, cât și de tine și de ceea ce faci cu ei. Felicitări încă odată Veronica. Cât despre candidatura noastră la CCCE2021, asta spune multe. Se pare că și acești copii înțeleg ce înseamnă să câștige un titlu de prestigiu, cum este aceasta 😀
Ma onorezi, Damian, multumesc frumos! Dar sa stii ca tot pasiunea e „de vina” si pentru faptul ca aceste ateliere au loc. A sta acasa si a practica singura scrapbooking nuömi aduce nici pe departe bucuria pe care mi-o aduce impartasirea acestui hobby cu copiii si persoanele pasionate si curioase. Copiii din ziua de azi sunt foarte competitivi, si asta poate contribui la castigarea titlului dorit, la o adica.
Și eu la fel, abia aștept să le văd atât creațiile, cât și fețele când vor fi aplaudați 😀
Eu unul nu știu multe despre acest fenomen și nu știu de ce, dar cred că o să am de învățat de la acești copii. Este o inițiativă de lăudat.
Este într-adevăr o inițiativă de lăudat! Ar trebuie să felicităm și părinți acestor copii care i-au îndemnat spre această activitate.
Corect, fara parinti, oricat ar vrea copiii, noi n-am putea face mare lucru.
Edi, ai dreptate, de la copii avem mereu cate ceva de invatat :).
Pe diseara deci :).
cu cea mai mare plăcere!
As vrea sa existe aceasta deschidere catre arta. Ca si copil care a plecat pe acest drum stiu cat de importanta este sustinerea celor din jur. In special ca familia sa te sustina si sa te ajute. Eu aici n-am avut parte si poate de aceea reusitele mele au venit ceva mai tarziu.
Nu doar atat! La ScrapBooking se poate inscrie orice copil! Prin asta iti faci un hobby, iti dezvolti indemanarea si pentru cateva ore te „rupi” de lumea din jur si iti creezi o lume proprie, pe care o umpli cu ceea ce ti se pare tie frumos.
Xaara, eu una ma consider norocoasa ca traiesc in vremurile astea si am inca o varsta la care pot aduce o schimbare cat de mica in directia asta. Insa intotdeauna o sa primesc cu bratele deschise si mai multa deschidere, mai ales din partea parintilor care trebuie sa constientizeze valoarea pe care un astfel de hobby o are pentru copilul sau. Asa cum spui si tu, in 2 ore pe saptamana, minim, iti cladesti sanse pentru viitor, fara sa iti dai seama.
See you tonite :)?
Yep! See ya tonite! 😀
We all will be there!
Să recunosc, fenomenul de Scrapbooking este nou, relativ, pentru mulți dintre noi. Mai mult, faptul că reușești să le oferi copiilor un hobby și prin acesta să-și dezvolte creativitatea, imaginația și îndemânarea, este un mare, dar foarte mare lucru.
Este inca nou comparativ cu tari precum Polonia sau Ucraina, unde se practica la scara mai larga. Insa noi avem un mare merit, mai ales ca municipalitate: suntem singurul oras din tara in care o institutie publica ofera astfel de ateliere si organizeaza astfel de concursuri.
In Suedia, acolo unde am prins eu „virusul” si in majoritatea tarilor, acest hobby e practicat de adulti. Din cate stiu, doar noi si polonii mai facem ateliere pentru copii. Si doar noi le facem la nivel de institutie de cultura. Sunt multe abilitati pe care acesti copii le deprind fara sa isi dea seama, si care contribuie la succesul lor pe viitor.
Deci clar, este un lucru cu care să ne mândrim! Este ironic, până acu ceva timp toți strigau că nimic nu se schimbă în România, în Craiova. Ceea ce încerc eu să zic, este faptul că ei nu deschid ochii bine și nu se uită cu atenție, la astfel de lucruri, la astfel de evenimente și nici nu acordă importanță.
Pentru că, ei se gândesc, la acele schimbări care îi afectează pe ei în mod direct și anume birocrația, oamenii de la locul de muncă și nu spun că nu le dau dreptate. Dar ca să-și păstreze speranța și optimismul că lumea se poate schimba, ar trebui să se uite atent și la copii. Și să luăm exemplu, ei tac și fac! Și nici nu realizează că au puterea de a schimba mentalitatea prin felul lor de a fi! Veseli și drăgălași, scumpi și cu un zâmbet molipsitor, nu sunt atenți la lumea adultă, stresată și supărată, ei pur și simplu crează, și se bucură de asta.
De abia aștept, ce să mai să vin diseară! 😀
Tare frumos ai surprins efectul la scara larga si pe termen lung al unui astfel de hobby.
Toti copiii au nevoie de incurajare, iar noi suntem aici sa contribuim la extinderea orizonturilor lor. Daca nu noi, atunci cine :)?
Veronica, dacă noi nu promovăm astfel de evenimente, vom rămâne în aceea bulă de săpun, supărați și triști că la noi nimic nu se schimbă. Poate unii vor zice „ce mare lucru în asta?”.
Eu văd altceva, eu văd o investiție în viitor, eu văd un lucru benefic pentru acest oraș și pentru acești copii. Felicitările mele! Depinde cu ce fel de ochi privești această inițiativă!
Corect, Damian, asa e, beneficiile se reflecta de la copii asupra orasului nostru, in viitor.