Duminică a fost o zi foarte specială pentru mine, poate un pic emoționantă. Acum 2 ani am luat o decizie care a fost bună în viața mea la acel moment și aceea de a face câțiva pași în spate față de activitatea blogosferică craioveană și nu numai.

Nu pot spune că nu am mai participat la anumite întâlniri, atunci când anumiți invitați speciali au luat parte la fie un mini-blogmeet, fie la o întâlnire oficială. Dar alea nu se pun.

O mică istorie

Blogmeet-ul de acum, cel care se ține în Craiova lună de lună, a fost înființat oficial de 3 bloggeri, Daniel Botea, Marius Călugăru și eu. Au fost 3 luni de zile în care ne-am întâlnit doar noi 3. A fost un pic cam ciudat, dar eram încăpățânați să ne întâlnim chiar dacă ceilalți bloggeri din Craiova nu aveau de gând să vină. Asta era undeva prin noiembrie 2011.

BlogMeet în trei, de la stânga la dreapta - Daniel Botea, Marius Călugăru și eu
BlogMeet în trei, de la stânga la dreapta – Daniel Botea, Marius Călugăru și eu

Pe 9 februarie 2012 s-a întâmplat minunea și au fost mai multe persoane decât cei trei mușchetari. Ca să fiu mai exact am fost 8. De atunci au trecut aproape 6 ani de zile.


Degustare la Restaurant Marmara

Așa cum spuneam, am fost duminica asta pe 22 octombrie 2017 la blogmeet-ul cu numărul 68 organizat de ASBO (Asociația Bloggerilor din Oltenia). Am venit și pentru că restaurantul Marmara, singurul restaurant cu specific turcesc și nu numai din Craiova, a invitat blogosfera locală la o degustare a unor produse din meniul lor.

Platou Marmara
Platou Marmara

Am putut astfel să degust:

  • Adana Kebab
  • Aripoare de Pui
  • Frigărui de Vită
  • Cotlet de Miel
  • Bulgur (Orez)
  • Humus
  • Haidari Ezme
  • Salată de Vinete
  • Tirank (pâine lungă)

Nu pot să nu vă spun cât de bune au fost preparatele. Întotdeauna merg acolo atunci când vreau să mănânc un produs de calitate cu specific turcesc și nu numai.

Blogosfera Craioveană împreună cu bucătarul Cuma
Blogosfera Craioveană împreună cu bucătarul Cuma

Cei care au participat la BlogMeet #68 sunt (de la stânga la dreapta):

Dacă am omis pe cineva îmi cer scuze și vă rog să-mi spuneți în comentarii numele persoanei dar și link-ul către blog.

Restaurantul Marmara se află situat pe strada Mitropolit Firmilian Nr. 4, fix în centrul Craiovei, exact lângă Administrația Financiară.

Discuții, distracție și persoane noi

Am avut ocazia să întâlnesc prieteni vechi, dar și persoane noi cu care am avut ce discuta. Am avut un moment zdravăn de râs, dar să fim sinceri, de fiecare dată când am fost la vreun blogmeet întotdeauna am râs cu lacrimi, iar acum nu a fost nici de această dată vreo excepție. După 2 ani de absenteism, chiar m-am bucurat că am putut să particip la un blogmeet și mă gândesc ușor ușor, în limita timpului disponibil să revin la aceste întâlniri.

Râsete și voie bună la BlogMeet #68
Râsete și voie bună la BlogMeet #68

Recunosc că mi-au lipsit aceste întâlniri pentru că efectiv au reușit să mă deconecteze de la toată munca mea. M-am retras din viața blogosferică tocmai pentru a mă dedica business-ului meu, însă acum pot să-i înțeleg pe foarte mulți care-mi spuneau că aceste întâlniri reușesc să-i deconecteze total de la stresul de zi cu zi al muncii.

Și mai pot spune cu mândrie, că dintre toate comunitățile blogosferice din România, cea din Craiova este încă vie și a reușit spun eu, cu mâna pe inimă și smulgându-mi o lacrimă mândră de pe obraz, că a reușit să treacă testul timpului.

Mai arătați-mi mie vă rog, o blogosferă care lună de lună se întâlnește la un blogmeet și se distrează ba la un pahar de bere, ba la un pahar de vin, discută proiecte serioase și, atenție, are și un ONG? Nu cred că mai există una de acest fel.

Ridic încă odată paharul și îl închin în cinstea voastră, a tuturor celor care au contribuit în trecut, prin prezența lor lună de lună, dar și celor de acum, care duc mai departe spiritul blogosferic.

Câteva poze de la BlogMeet #68

4 Thoughts to “BlogMeet #68 la Restaurant Marmara”

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.