Taxi Câmpina

Sunt născut în Câmpina și îmi mai vizitez orașul natal din când în când. Am rudele acolo cât și familia soției mele. În weekend-ul care a trecut am fost pe acolo, iar duminica am vrut să plecăm cu trenul de 22:07. A doua trebuie să fim acasă. Și am sunat la dispecerat pentru un taxi la ora 21:20.

Câmpina este un oraș foarte frumos, are multe locații de oferit pentru a le vizita și în general este un oraș-municipiu curat, cu un aer foarte puternic oxigenat și destul de răcoros în toamnă, iarnă și primăvară. Oamenii sunt cumsecade și dacă cer ajutor cu siguranță că vei fi ajutat.

Dar s-a întâmplat duminică să aflu și că seara nu prea ai ce să faci, mai ales dacă se joacă Steaua la televizor. Pentru că ne-am hotărât să plecăm duminica seara spre Craiova, am zis să sunăm și noi la un taxi. Răspunsul pe care l-am primit a fost unul dezolant. Bună seara, în 20 de minute vă vom spune dacă avem mașini disponibile pentru dvs. Ok, nu am mai avut ce să mai zic, căci am fost șocat să aflu acest lucru.

Am anulat comanda și am pornit pe jos spre centru, am gândit că poate vom găsi vreo mașină disponibilă. Am ieșit din casă în jurul orei 21:35. Ne-a luat 15 minute să ajungem până în centru. Da, atât de mare este acest municipiu. O fază amuzantă a fost atunci când pe strada principală a trecut un taxi, încet, i-am făcut semn, am fluierat, am strigat dar din partea șoferului nici un răspuns. Decât o privire gen ia uite-i și pe ciudații ăștia cum dansează pe trotuar.

Dacă aveam gânduri să ne mutăm în Câmpina înainte prin prisma faptului că salariile sunt mai mari, ei bine mi-am luat gândul de la asta. După ora 21 nu prea mai ai ce să mai faci, în afara faptului să stai în casă, să te uiți la un meci, la un film și să te culci odată cu găinile.

Sunt ceva terase prin centru dar atât. Sunt mulți puștani de clasa a V care ies în gașcă ca studentul la KFC, că e pe bune man. Este totuși un loc ciudat să vezi categorii de vârstă diferite într-un singur loc. Ici colo o carafă de vin, o halbă de bere și o masă plină de Coca Cola sau Sprite.

Nici nu mai trebuie menționat că nu am găsit taxiu în centru și că pe drum am sunat la vreo 4 numere de telefon, toți spunându-mi mai sunați la acest număr și veți fi preluat de un coleg. Și am sunat la rând de mai multe ori. O persoană mi-a răspuns probabil ieșind din duș spunându-mi că este ocupat. Alta mi-a zis că-i pare rău dar nu poate să vină pentru că este ocupat. Partea amuzantă este că nu am auzit nici un zgomot de fundal așa cum se aude când suni pe cineva atunci când conduce. Nop, nimic, probabil că televizorul era pe mut iar bucuria golurile pe care FCSB le dădea erau amânate până când apelul era închis cu mine.

Deci, oameni buni, dacă vrei să comanzi în taxi în Câmpina după ora 21, asigură-te că următoarele condiții sunt îndeplinite:

  • nu joacă FSCB sau Dinamo
  • ai o oră liberă în care poți aștepta
  • nu te grăbești deloc
  • toți cunoscuții tăi sunt ocupați
  • trebuie musai musai să ajungi la destinație!

În caz că cel puțin o condiție nu este îndeplinită, ia-ți adio de la taxi. Căci altfel, nu vei reuși să chemi unul!

6 Thoughts to “Comandă un taxi seara în Câmpina, poate duci lipsă de nervi!”

    1. Mulți câmpineni s-ar simți ofensați de acest articol să știi. Am scris despre o singură chestie destul de urâtă dar adevărată întâmplată în Câmpina. În rest orașul este unul foarte fain, dar de vizitat. De trăit în el cam puțin. Îi lipsește și partea aceea care să ofere oamenilor de diferite categorii de vârstă distracția. Nu un singur loc de întâlnire pentru toți.

      Păi cu asta s-a și încheiat seara. I-am zis Cristinei că-mi iau mașină și dau de carnet. Venim când dorim și plecăm când vrem. Fără să așteptăm 20 de minute să aflăm dacă un taxi e disponibil sau nu.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.