Vaccinare și Antivaccinare

Curtea Supremă din Germania a dat verdictul: „VIRUSUL RUJEOLEI NU EXISTĂ”! VACCINAREA s-a făcut din motive „SINISTRE”. Așa sună titlul unui articol dat de un site dubios și anume extranews.ro. De fapt realitatea este cu totul alta!

În toiul disputei pe Facebook și în online vizavi de vaccinarea copiilor împotriva virusului rujeolei, apar fel și fel de articole care aparent dă dreptate unei părți invocând legi date de o Curte Supremă din Stuttgart. Pentru cei care se mulțumește cu ideea că dacă cineva a scris despre asta, înseamnă că e adevărat! te rog citește cu atenție ce scriu mai în jos!

Preluarea unui adevăr și alterarea acestuia, jurnalismul de propagandă!

Într-adevăr în data de 16 februarie 2016, la un tribunal în Stuttgart din Germania s-a dat o decizie în privința unui proces ce avea ca subiect indirect virusul rujeolei. Iar adevărul relatat de către cei de la extranews.ro se oprește aici. Pentru că dacă începi să cauți pe net, pe site-ul de Justiție al Germaniei vei afla de fapt adevărul.

În acel proces un anumite domn Stefan Lanka un adept al credinței că de fapt virusul rujeolei nu există, a oferit o recompensă de 100 000€ persoanei care-i aduce dovezi științifice că virusul există. Destul de tâmpit dacă mă întrebi pe mine! Asta se întâmpla în anul 2011. Evident că David Bardens, pe atunci student la medicină (acum doctor) l-a întrebat pe respectivul dacă oferta este reală și ăsta a zis că da, s-a dus la librărie a căutat 6 publicații despre acest subiect, studii medicale științifice care atestau virusul rujeolei, i le-a trimis împreună cu o cerere de plată de 100 000€.

Lanka nu a vrut să plătească pentru că, evident contravenea credinței lui că rujeola nu există, așa că s-a ajuns în tribunal. Lanka a câștigat procesul dintr-un motiv imbecil și anume că acesta a cerut o dovadă, o singură dovadă, iar Bardens a furnizat 6! Curtea chiar a spus explicit că decizia de a da câștig persoanei care este împotriva vaccinării, nu are nicio legătură cu exista virusului rujeolei, ci doar că, în codul civil la paragraful 657, ceea ce a stipulat că vrea o singură dovadă, este luată ca un contract și prin urmare încălcarea termenilor acestui contract duce la nulificarea acestuia.

Detalii aici: Spiegel.de.

Nu crede tot ce zboară pe net!

Indiferența, lenea, comoditatea și faptul că cineva scrie despre un subiect cu care tu rezonezi, naște monștri și divizează comunități întregi. Asta este și problema până la urmă, lipsa de căutarea și de probare a celor scrise, duce la întărirea credinței tale. Mergând pe acest raționament, dacă tu crezi că unicornii există și cineva scrie că a văzut un unicorn, gata, este bătut în cuie, unicornii chiar există!

Fă un bine celor din jurul tău, distribuie acest articol și hai să stopăm dezinformarea și să cercetăm înainte de a crede tot ce zboară pe internet!

11 Thoughts to “Curtea Supremă din Germania a dat verdictul: „VIRUSUL RUJEOLEI NU EXISTĂ”! VACCINAREA s-a făcut din motive „SINISTRE””

 1. Cineva care a fost la proces a postat pe FB un comentariu la acest articol:
  Prostia in stare pura:
  „Lanka a câștigat procesul dintr-un motiv imbecil și anume că acesta a cerut o dovadă, o singură dovadă, iar Bardens a furnizat 6”.
  Pai, babaieti ba, daca dovada NU era intr-UNA din cele 6 lucrari, nu avea CUM sa fie nici in TOATE 6.
  Mai zvacneste vreun neuron in creierul vaccinistilor?
  Foaaarte indoielnic.

 2. „Mergând pe acest raționament, dacă tu crezi că unicornii există și cineva scrie că a văzut un unicorn, gata, este bătut în cuie, unicornii chiar există!” :)))) Nu mai fumati iarba! Ce naiba!

  Mai nou astfel de „stiri” apar ca ciupercile dupa ploaie pe diverse grupuri sau pagini de facebook. Le dau frumusel report si block celor care posteaza astfel de ineptii. Daca ai fi om intreg la cap, n-ai bate campii. Ori ti-ai vede de vietisoara ta, ori ai citi despre subiect in comoditatea casei tale, fara nevoia de a soca si ingrozi oamenii sau de a arunca cu click-bait.

  AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA. M-ai pus la blogrooool! Multumesc! <3 I'm very happy now! You made my day!

  1. Ideea e că unele persoane publice sunt și formatori de opinie, influenceri după cum bine știm. Faza este că aceștia aruncă paie pe foc unei părți care și așa este îngrozită de ce se întâmplă. Mă iau de faptul că aceștia au un comportament total inadecvat și nu verifică informația, tocmai pentru că sunt influenceri și respectați în diverse comunități online. Mai nou, vedem păreri ale unor persoane care nu au nici o legătură cu o ramură a medicinei, dar care-și dau cu părerea în stânga și-n dreapta recomandându-se experți și astfel mint oamenii și îi duc spre prăpastia șocului și a groazei. Asta este problema mea cu aceste persoane, că nu au nici un dram de responsabilitate atunci când dau share la un articol mincinos și fals!

   Vizavi de blogroll, dap, am făcut un pic de curățenie și te-am adăugat <3

   1. Ai dreptate la partea cu persoanele publice sau influente. Nu e ok sa se intample asta doar pentru a crea senzational si a-ti aduce inca putina faima. Cred ca nu strica un filtru, la astfel de nebunii. O persoana publica ce se comporta asa, mi se pare putin dereglata. In special daca sunt legate de sanatate, cu care nu-i deloc de joaca.
    Multumesc pt adaugare ❤

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.