Cum am putea afla câți utilizatori de Android sunt în România?
Acum ceva timp am participat la o conferință despre dezvoltarea afacerii tale. Speaker a fost unul dintre cei mai buni ai României. În aceea conferință am ridicat o anumită întrebare și anume câți utilizatori de Android sunt în România acum?
Am pus această întrebare pentru că printre cei 12 pași pentru dezvoltarea afacerii tale, unul a fost despre publicitate online. Că trebuie să-ți faci reclamă pe internet pentru a atrage noi clienți și pentru a-ți promova business-ul, evident un sfat extrem de bun. Și ca să fiu sincer, am fost foarte bucuros atunci când a pomenit de acest domeniu pentru că aici în regiune, investițiile în publicitate online sunt spre zero.
Speaker-ul respectiv a recomandat folosirea platformei Facebook pentru a-ți promova business-ul numindu-l ca cea mai bună platformă pentru că dă rezultate. Stând în rândul al treilea și fiind aproape de mine, mi-am permis să spun că aceasta este o afirmație parțial adevărată și că mai există și alte canale de publicitate care merg.
Pentru un business de fashion Facebook-ul merge, clar! Însă pentru domeniul construcțiilor Google AdWords este cea mai bună alegere. Am un client care dintr-un buget de 300 lei pe lună, i-am adus într-o lună cereri de ofertă în valoare de 70 000 lei. Nu aș fi putut obține așa rezultat dacă aș fi făcut reclamă pe Facebook, pentru că cei care activează în acest domeniu stau foarte rar pe Facebook.
Acum, nu mă înțelegeți greșit, nu spun că AdWords is the best, ci că trebuie analizat mai întâi domeniul, evaluat care este target-ul acestui domeniu și apoi creată o strategie de publicitate incluzând fie un canal de promovare ori mai multe. Ideea cheie fiind totuși optimizarea și cheltuirea cât mai eficientă a bugetului de promovare.
Auzind părerea mea, speaker-ul mi-a pus o întrebare la care nu am știut ce să răspund cât de mare este baza de utilizatori a Google? Este mai mare decât cea a Facebook-ului?
Am gândit rapid și l-am întrebat dacă pot răspunde cu o întrebare și anume câți utilizatori de Android sunt în România?. O doamnă din spatele meu a încercat să-mi dea un răspuns și ca să adaug a părut foarte mândră de aceste cunoștințe ale dânsei. Sunt 2000 de utilizatori de Android în România la ora actuală!. Mi-a părut foarte greu să cred asta, ținând cont că o persoană are cel puțin 2 device-uri la el, cel puțin 2.
Ca să scurtez povestea, momentul acesta de debate s-a încheiat cu o ridicare a tonului din partea speaker-ului către mine spunându-mi că aceasta este conferința lui și că face ce vrea și vorbește ce vrea și dacă nu-mi convine să-mi fac conferința mea și să vorbesc acolo. Asta poate pentru că am vrut să aduc în discuția că există și alte canale de promovare și că cineva cu experiență le poate folosi pe toate într-un mod cât mai eficient și costless pentru client.
Așa că dacă ai vreo cunoștință ori vreun studiu despre numărul de utilizatori de Android în România recent (vorbim de anul 2017), te rog să-mi lași un comentariu cu un link ori părerea ta.
<div class='sharedaddy sd-block sd-like jetpack-likes-widget-wrapper jetpack-likes-widget-unloaded' id='like-post-wrapper-103532497-12855-67919640447ca' data-src='https://widgets.wp.com/likes/?ver=13.8.1#blog_id=103532497&post_id=12855&origin=damianirimescu.ro&obj_id=103532497-12855-67919640447ca&n=1' data-name='like-post-frame-103532497-12855-67919640447ca' data-title='Apreciază sau republică'><h3 class="sd-title">Apreciază:</h3><div class='likes-widget-placeholder post-likes-widget-placeholder' style='height: 55px;'><span class='button'><span>Apreciază</span></span> <span class="loading">Încarc...</span></div><span class='sd-text-color'></span><a class='sd-link-color'></a></div>