Retrospectivă 2017

Suntem în 31 decembrie 2017, oficial ultima zi a anului, ultimele ore, minute și secunde ce se scurg. Tic tac, tic tac și până să realizezi, deja te-ai trezit că te afli la jumătatea anului 2018 și te întrebi cum a trecut timpul. Pe scurt, anul 2017 a fost unul în plină viteză.

Dacă la începutul anului 2017, stăteam zăcând cu o otită nasoală, începutul acesta de an 2018 se prezintă bine. A trecut acest an atât de repede fără să-mi dau seama efectiv cum. În sensul că nu am avut un moment de răgaz. De fapt, singurul moment de răgaz a fost de acest Crăciun, fiind de altfel și primul meu concediu de odihnă pe acest an și văd că și ultimul.

Nu mă refer la perioadele de odihnă medicală, ci efectiv să stau să mă odihnesc. Poate vă întrebați cu ce am fost atât de ocupat? Ei bine, cu firma mea – Online Marketing Solutions. Am tras atât de tare iar rezultatele s-au văzut. Am făcut câteva investiții în resurse materiale, un nou laptop (despre care am să scriu în curând), un nou birou, un spațiu de birou șamd.

Work never ends
Work never ends

Pentru mine 2017 a reprezentat un an de învățare continuă, atât în domeniul de marketing online, cât și în cel de contabilitate. Gândiți-vă că stăteam de fiecare dată când inteligenții noștri de la Guvernare ori Parlament, se apucau ca Edward Omul-Foarfecă să facă modificări la Codul Fiscal. Uite Split TVA, nu mai e Split TVA șamd. Dar lăsând politica la o parte (așa cum cei peste 60% au ales să o facă, prin neprezentare la vot), anul ăsta a fost destul de provocator pentru mine. Și după atâția ani de activitate, tot mi se pare că sunt de-abia la început.

Din ce în ce mai puține articole, așa-i?

Faptul că am fost ocupat cu clienții mei, a însemnat să fac o reducere de timp de la blog. Și Doamne cum mă mâncau degetele să scriu ba de una, ba de alta. Iar unele le-am scris, pe altele le-am lăsat deoparte. Nu vreau să fac vreo promisiune vizavi de scrisul pe blog, dar voi încerca să fac un time management cât mai eficient. Astfel încât să-mi fac timp și pentru pasiunea mea, ce dăinuie de aproape 10 ani.

Dacă ar fi să mă gândesc la o perioadă ce m-a marcat pe 2017, aș putea alege fără să clipesc luna iulie. Doi dintre cei mai buni prieteni ai mei au ales să se însoare. Iar asta cu siguranță, a marcat începutul unei ere noi. Iar acest început a fost ștanțat pe 20 decembrie 2017, atunci când oficial am renunțat la cifra 2 și l-am luat pe 3 în brațe, făcând 30 de ani.

Ce-mi doresc de la 2018?

Asta e o întrebare simplă pentru majoritatea dintre voi, timp ne dorim cu toții, să nu mai treacă atât de repede timpul, ca să putem să ne bucurăm mai mult de prezentul în care trăim. În 2018 îmi doresc o creștere evidentă, atât pe plan personal, cât și pe cel profesional. Îmi doresc să fac în continuare ceea ce-mi place și să-mi dedic mai mult timp familiei, decât timpul alocat pe 2017. Știu, îmi cer scuze față de familia mea, nu prea am avut timp deloc anul ăsta să vă vizitez mai des, dar cu speranță privesc în viitor și-mi doresc să pot să-mi fac timp mai mult.

Să ne citim, vedea și auzi în 2018 mai buni, mai fericiți, mai sănătoși și cu siguranță cu multe povești de succes spuse la un pahar de vin.

Un An Nou Fericit tuturor!

3 Thoughts to “Retrospectiva anului 2017”

  1. Si la mai mare! Sper sa fie un 2018 fara dureri, otite, dinti si alte nebunii, cu sanatate si belsug in toate! Si in firma.
    Hehehe, tin minte ca tot povesteai de ideile pe care le ai pt blog. Sper ca nu le-ai uitat si ca le-ai notat pe undeva (asta daca nu au ramas acolo in hardul din dotare – aka main brain) 🙂
    LA MULTI ANI!

    1. Nu am uitat de ideile pentru blog, cu siguranță. Ideea e că 2017 pentru a mine a fost un an provocator. Din multe puncte de vedere. Mai ales că a fost un an ce m-a forțat să ies foarte mult din zona mea de confort. În special în luna iulie. Dar overall, cum ar zice romenglezul, a ieșit chiar ok. Iar cireașa de pe tort a fost laptop-ul achiziționat aproape în ultima zi din an. Deci se pune la realizările anului 2017.

      Pentru anul ăsta, îmi propun mult mai multă organizare și o eficientizare în tot procesul de management. Sper ca anu ăsta, să pot să fiu cât mai eficient posibil și să duc la bun sfârșit toate proiectele. În continuare rămân la ideea că trebuie să existe un echilibru între timpul acordat muncii și cel acordat familiei/distracției.

      Îți doresc multă sănătate ție și familiei tale și un an 2018 plin dar plin de împlinirii! Și multă putere de a continua în tot ceea ce îți propui să faci!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.