Andrei Mureșanu
Andrei Mureșanu
Andrei Mureșanu

Istoria nu minte! Coincidențe nu cred! Românie, nu uita 16 noiembrie 2014, 25 de ani de la revoluție, tineretul a decis președintele României, tineretul s-a trezit! În noi s-a trezit simțul civic, de responsabilitate, astăzi am înțeles ce putere avem! Vă felicit, vă respect și vă mulțumesc pentru tot efortul depus astăzi. Să nu-i uităm pe frații noștri din diaspora, care au stat în ploaie, frig și vânt, pentru a-și exercita dreptul de a vota! Vă mulțumesc, astăzi mi s-a reaprins încrederea în români, încrederea că putem să schimbăm și să contăm! Astăzi cei care ne-au jignit și ne-au batjocorit, au aflat pe propria piele, că atunci când vii cu morții la război împotriva unui popor tânăr, înflăcărat și dornic de a schimba ceva în România vei pierde și ba încă, vei pierde rușinos! Astăzi, cei care au ros la ciolan cu nesimțire, au primit o bătaie cruntă, o palmă zdravănă în obrazul nesimțirii.

Dacă au demnitate, dacă se gândesc la ce a zis Ponta că „poporul are întotdeauna dreptate”, ar trebui să-și dea demisia din Guvern cu toții! Vă scriu fericit și nu doar fericit, împlinit pentru că am putut să trăiesc un moment istoric. Poate că voi fi criticat, dar cred că într-o mică măsură, astăzi, noi, tineretul ăsta adormit de atâta vreme, ne-am trezit și am simțit ceea ce au simțit tineretul din 89. Astăzi, am trăit emoții atât de mari cum nu am trăit niciodată până acum. Astăzi, am învins. Ne-am luat viitorul în mâini și am speranța că am înțeles un lucru fundamental și simplu.

Pentru ca România să se schimbe, trebuie să ne schimbăm noi. Atitudinea noastră trebuie să se schimbe, iar astăzi am dovedit cu toții că putem face asta, putem încurca toate calculele tuturor geniilor morți din cimitire, tuturor turiștilor ce s-au trezit astăzi să plece prin comune și cătune, tuturor pesediștilor care ne-au jignit, tuturor anteniștilor care au șters pe jos cu noi. Astăzi, respirăm aerul schimbării….. the wind of change!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.