Perfectionismul blogosferic
Cred in libertatea bloggerilor. Cred in personalitatea fiecarui blogger si in puterea de a se exprima asa cum vrea. Cred in opinii si pareri. Nu vreau sa cred in judecati, in ura si in injuraturi. Cine suntem noi ca sa judecam ? Cine suntem noi ca sa zicem „ala e idiot„, „ala e analfabet„, „ala e prost„? De ce trebuie sa facem lucrurile astea? De curand, am avut si eu timp sa mai aprofundez in hatosfera. Adica, am vazut bloggeri care judecau. Scoteau ce e mai rau din fiecare blogger ( care se nimerea a fi A-List-er ). Insa ultima vreme, observ altceva chiar si la hateri. De fapt, ce incerc sa spun, ca cei care spun ca sunt hateri, vor ca blogosfera sa fie perfecta, profesionista. Fiecare blogger care are un blog, sa fie fara greseli ortografice sau gramaticale. Adica, hai frate, de ce sa incercam sa impunem unui om, cum sa scrie, cum sa vorbeasca sau cum sa faca o campanie? Perfectionismul blogosferic este un curent urat din partea mea. Nimeni nu-i perfect si daca stam sa gandim, pana cand si hateri au greseli. Nu vi se pare a fi o ironie? Sau mai bine zis ipocrizie?
Nu poti sa traiesti daca nu vanezi greseli? Nu poti sa scrii daca nu scrii despre ceilalti ca „ia uite, cum a scris x sau y ce campanie a facut„. Sau altceva ce am observat la hatosfera. Vor sa citeasca quality post. Continut de calitate si se dau pe ei insasi exemplu. Dar daca stai sa te uiti pe blogul lor si in spate, unii o sa vezi ca au clip-uri din youtube, au eu stiu ce saptamanal, miercurea fara cuvinte, ziua cu poze si rar mai gasesti un articol personal si ghiciti ce, ala o sa fie un articol, in care se ia de bloggerul x. Si atunci, cum pot unii sa fie asa de ipocriti sa aiba tupeul sa vorbeasca?
Perfectionismul este un curent urat si ciudat. Se vrea a fi ca si iluminism-ul. Insa esueaza si tot ce-mi poate veni in cap, este ca un fel de carnaval, circ. Poate denatura foarte bine in circ si cu totii stim ca, circul atrage atentia imediat. Creaza buzz-ul acela de care au nevoie. Hmm, incet incet pot sa-i gasesc o clasificare, ca un fel de dadaism literar. Altceva nu pot sa spun. Chiar, daca stau bine si ma gandesc, hateri nu sunt impotriva ?
<div class='sharedaddy sd-block sd-like jetpack-likes-widget-wrapper jetpack-likes-widget-unloaded' id='like-post-wrapper-103532497-2070-674db11b05ee4' data-src='https://widgets.wp.com/likes/?ver=13.8.1#blog_id=103532497&post_id=2070&origin=damianirimescu.ro&obj_id=103532497-2070-674db11b05ee4&n=1' data-name='like-post-frame-103532497-2070-674db11b05ee4' data-title='Apreciază sau republică'><h3 class="sd-title">Apreciază:</h3><div class='likes-widget-placeholder post-likes-widget-placeholder' style='height: 55px;'><span class='button'><span>Apreciază</span></span> <span class="loading">Încarc...</span></div><span class='sd-text-color'></span><a class='sd-link-color'></a></div>
oare exista perfectionism in blogging?
Asta este o intrebare la care cu totii stim raspunsul. NU!
Felicitari pt articol. E corect.Da pana la un punct.
Desi a fi hater nu e neaparat de rau. Tu spui ce nu-ti place la altii. Si altii spun ce nu le place la tine. Si invers. Fara cearta, fara scandal. Pur si simplu.
Eu ca blogger sunt si CITITOR de bloguri. SI poate consider ca cititorii mei doresc sa stie ce nu-mi place in blogosfera. E simplu.
Si mie mi se reproseaza diverse, uneori direct, alteori indirect. Cica scriu cu „prescurtari” gen BLOGU(fara apostrof), „pt” etc.. ori, mai grav, termin PREA multe fraze cu semnul exclamarii ! Sa nu zic de faptul ca scriu prea mult cu majuscule, ceea ce inseamna ca tip. Si-s criticat. Ce ar trebui, sa ma supar?
Cum asta e stilu'(cu apostrof) meu de a scrie, si mi-l asum, asa e si stilul altora de a scrie. Despre altii. Exista unii cititori care asta-si doresc sa citeasca. Libertatea fiecaruia, nu?
Ce zici tu(si zicea ceva de genu si Horea Badau) nu s-ar putea traduce nitel si prin : URASC HATERII? Ceea ce pana la urma e fix acelasi lucru…
Stiu, e o exagerare, dar unii asa pot interpreta!
Nu urasc haterii, pentru ca ei sunt persoane, urasc judecata si prejudecata ceea ce sunt total diferit de persoane. Nu-mi place aceasta actiune de a judeca si de a critica intr-un mod asa de agresiv pe cat il fac ei. Exista si o metoda de a face sa inteleaga oamenii despre ce este vorba, nu in modul in care vii si te vorbesti, automat, intr-un mod, in care tu ( si aici ma refer la hater ) este mai presus de cel care este criticat si judecat. De ce? Nu o poti face pe acelasi nivel ? Pentru ce este nevoia aceasta absurda de a fi afisat intr-un top, rankat ca sa zic asa. pentru ce? Nu suntem toti oameni? Ce cativa sunt Pro Cacat si doar alti sunt cacati ? Pana la urma e acelasi cacat, fie el pro sau amator !
Foarte bun articol! Felicitari !
Multumesc mult 😉
Am observat si eu chestia asta inca de cand am intrat in blogosfera, si eu poate mi-am primit cateva critici. Altele mai rautacioase altele mai prietenesti. Unii o fac pentru trafic, altii o fac din pura rautate, iar altii incearca sa ajute. Si da, toti au inceput de jos, toti am facut greseli si asa usor usor ne ridicam si invatam. Dar nu criticand, ca nu ajuta, nu e constructiv 🙂 in fine..
Macar data viitoare, da si tu un lunk acolo, ca si asa articolul e cam indreptat spre mine 😉
Ai zis cateva prostioare si te cam contrazici in articolul acesta cu articole precedente… Ma abtin totusi de la a comenta, insa te las cu doua citate. Primul este de la un blogger de top din Romania, pe care sunt sigur ca si tu il respecti: „Multi au blog, putini fac blogging” si al doilea este „Nu va temeti de perfectiune, nu o sa o atingeti niciodata” de Salvador Dali 😀
Nu am facut referire la tine, nu esti singuru pe care il citesc sa stii ;). Daca te-ai simti cu musca pe caciula nu e vina mea. Am vorbit la modul general, pentru ca sunt satul de asa ceva. Pro-blogger si A-Lister, cacat…. si ma rog ce prostioare am zis ?
Faza e ca.. nu prea m-am simtit cu musca pe caciula, ceea ce am facut, as mai face de 10 ori, e vorba de principiile mele de viata, principii pe care le aplic si pe blog si in blogging 😉 Zic ca te-ai referit la mine deoarece ai folosit cateva cuvinte ce provin exact din dialogul cintre mine si tine si fac referirire directa spre mine, nu ca m-ar interesa, dar macar zi in fata 😉
Uite, iti dau un exemplu de imperfectiune. Tu ai casuta de abonare la comentarii pentru a anunta pe cei ce o bifraza ca s-a scris un nou comentariu. Din moment ce mailul primit nu contine un link si trebuie sa il iau eu cu copy-paste, e cam degeaba. Asta e un exemplu perfect, un blogger care vrea sa faca lucrurile cum trebuie, l-ar corecta 😉 daca o sa il lasi asa pentru totdeauna, adica sa functioneze prost si sa fie mai mult de spam, atunci vei dovedi ca a tinde spre perfectiune e o prostie…. desi nu pot intelege cum cineva crede ca a face un lucru cat mai aproape de perfectiune e ceva rau, dar respect fiecare opinie, fie ea cum o fi…
Acest articol este unul din multele care chiar mi-a placut.
Pentru mine cuvantul „perfect” inseamna cel mai inalt grad de calitate, desavarsit. Asa ceva nu exista in blogosfera.
O zi buna!
de fapt așa ceva nu exista nu numai în blogogsferă ci și în viață.
omul nu este perfect, de fapt nimic nu este perfect… totul tinde spre perfecțiune.
Nici Iisus nu a fost perfect (și o spun eu cea care mă consider atee și nu cred în lucruri de genul)