Bărbații sunt muieri
Măi nu pot înțelege ce se întâmplă cu sexul ăsta masculin. Parcă are o pierdere de identitate. Tot caută să se definească. 

Bărbații sunt muieri

Dacă acum câteva decenii, lumea modei a zdruncinat identitatea femeii și definiția acesteia (nu, nu sunt misogin), astăzi, aceeași lume zdruncină din temelii identitatea bărbatului. Ba metrosexual, ba lumbersexual, masculul încearcă să-se regăsească într-o definiție dată de lumea modei.

Îmi aduc aminte cu drag, de anii 1800. Oamenii erau galanți iar gentleman-ul nu se rezuma doar la a deschide ușa unei femei. Bărbații știau să respecte o lady (am folosit special acest termen, femeile din ziua de azi, numai o lady nu sunt – ce p**a lor). Nu aveau nevoie să-și arate masculinitatea printr-o înfățișare estetică. Desigur, se îngrijeau de trupul lor, dar nu atât de mult precum se îngrijesc unii astăzi.

Parcă e mai simplu să te etalezi ceva-sexual. Lasă-ți o barbă, îmbracă-te elegant, este egal cu zero, indiferent în ce categorie te afli în acest moment, dacă nu cunoști termenul de respect și educație. Nu-ți trebuie mușchi supra munciți, păr gelat la maxim, barbă călugărească sau eu știu ce altceva, dacă nu știi să respecți.

De ce zic că bărbați sunt muieri? Pentru că și-au pierdut identitatea! Știi când ești bărbat? Când faci ceea ce trebuie, într-un mod educat, civilizat și mai ales respectuos. Iubești o tipă? Surprinde-o! Nu o cere în căsătorie din prima! Nicidecum nu-i spune „salut, vreau să te f*t”.

Dar dacă mă gândesc pe de altă parte și la ce femei sunt, parcă unii se merită pe alții. Ori poate că îmbătrânesc. Pe vremea mea, femeile erau femei, bărbați erau bărbați. Căprioare și vânători, cu un rol bine stabilit. Vânătorul să vâneze scumpa căprioara. Nu măgarul să reguleze o vacă!

Am atât de multe de discutat pe acest subiect, dar mă voi rezuma la atât. Vă aștept totuși la o dezbatere în secțiunea de comentarii răspunzând la această întrebare:

Bărbații mai sunt bărbați?

10 Thoughts to “Bărbații au devenit muieri!”

 1. Daca asta e parerea ta despre tanara generatie incearca sa mai vizitezi si alte orase in afara de bucuresti

  E o mare nesimtire sa afirmi ceva doar pe baza a ce vedezi tu in bucuresti ca fiind valoarea absoluta pentru toata Romania si pentru toata tanara generatie.

  Eu am 24 de ani si sunt din Braila.
  Consider ca am mai mult de 7 ani de acasa si eu si toti colegii mei din scoala generala si din liceu.

  Daca generatia tanara din Bucuresti este o parte din ea cum este atunci asta spune multe despre adultii care le-au servit drept modele adica voi astia care o faceti pe „atotstiutorii” aveti acelasi limbaj de lemn ca tovarasii de dinainte de 89 poate si ganditi la fel mai stii ???

  Ar fi bine sa fi scris titlul in felul urmator = UNII barbati au devenit muieri

  Nu esti tu Dumnezeu care hotaraste cine e muierea si cine nu e…. poate tu esti singurul care te consideri o muiere ce zici de asta?
  la ce fata ai si ce superifial esti in gandire.

 2. Te-ai maturizat tu doar 🙂 Probabil te referi la tanara generatie care intr-adevar, nu are nici o legaura cu notiunea de „gentleman”. Toti parca vor sa se transforme in niste papusi Barbie, atat fetele cat si baietii. Mai vad si baietii aceia tunsi zero pe lateral si in spate si parul in crestet ditamai pleata. Ei mereu isi aranjeaza „freza” de parca ii asteapta paparatele la colt si-i trage o poza… :)) Mie mi se pare penibil dar in fine, cine-s eu sa judec tanara generatie care cica ar trebui sa fie mai intelugenta de cat precedenta?

  1. Nu știu dacă ai observat, dar există un trend descendent pe scala bunelor maniere. Cu cât avansăm în timp, cu atât acestea tind să ajungă spre inexistente.

   Pe de altă parte, idioțenia este în creștere!

   Pot cu siguranță să afirm 2 lucruri:

   – generația viitoare devine mai nesimțită;
   – generația viitoare devine mai idioată;

 3. Când te aud vorbind de vremea ta…. Ai dreptate, de ce trebuie bărbații să-și lase barba aia urâtă ca să arate că sunt bărbați? Mi e mi-e dor de vremuri pe care nu le-am trăit, dar le-am citit, anii în care un bărbat nu se așeza la masă până nu se așeza femeia pe scaunul ținut cu grijă de bărbat, când femeia se suia în mașină prin portiera deschisă de bărbat, când bărbatul era gentleman și femeia era lady. Bărbatul este bărbat prin responsabilitatea pe care o are față de o familie, prin grija față de copii, prin protecția pe care o asigură soției sau iubitei. Bărbatul este bărbat și dacă plânge la un film, dar știe să ia sacoșele din mâna femeii, nu contează mușchii, barba, astea sunt cocoșisme, bărbatul poate fi sensibil, femeia îi acceptă asta, îi iubește sensibilitatea, dar știe că mereu are un sprijin, mai mult decât orice, moral, că se poate baza pe bărbat.

 4. Lumea este într-o continuă schimbare, fie că este evolutivă sau nu. Eu sunt de părere că se merită unii pe alții, de cele mai multe ori. Oricum, sunt și destui bărbați și femei încă cu țigla pe casă. 😀

  1. Aș vrea să-i întâlnesc pe ăia cu țiglă pe cap, pentru că până în acest moment am dat de plângăcioși după țăța mamei, cu griji de vai de capul meu!

   „Ah nu-mi stă părul bine, vai am uitat să-mi rad flocul de la genunchiul stâng” și așa mai departe! Pe bune, asta vor fetele din ziua de azi? Sau o ardem pe sistemul tipelor de 12 ani care își doresc un tip care s-o iubesc mai mult decât își iubește flocul de pe genunchiul stâng?

   În ce lume trăim!?

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.