Ghid Turistic 2.0: Milano
V-am mai povestit eu, mai degrabă am făcut un tutorial vis-a-vis de călătoria ieftină prin Europa la prețuri foarte mici. V-am și povestit cum cu 250 de euro am stat câteva zile prin Barcelona. De data asta, aș dori să fac o serie de articole, pentru cei care doresc să călătorească, ca un fel de ghid turistic, pornind de la bilete de avion, unde să stea și ce să viziteze toate la un preț sub 500 de euro posibil. Timpul pe care îl acopăr este de o săptămână. Atenție vă spun că momentan aceste chestii nu le-am testat, ci doar m-am documentat pe internet. Practic ceea ce fac aceste articole este să te scutească pe tine de timpul alocat căutării pe net.
Să începem deci, ca să nu mai lungim vorba. Primul oraș ca și destinație pe care îl recomand este Milano. Este un oraș italian, foarte asemănător ( dar mai upgradat ) cu Bucureștiul. După o căutare pe net la bilete de avion și aici exclud site-urile intermediare, pentru că nu are sens să cauți acolo, am descoperit o ofertă la WizzAir, unde cu un total de 152 RON ( dacă faci plata prin transfer bancar ) sau 186 de ron ( plata prin MasterCard/Visa ) sau cea mai bună variantă, 118 RON ( dacă plata se face prin Cardul BCR Wizz ) poți vizita orașul Milano, foto 1. Prețurile se pot schimba atenție! Ca să verificați intrați pe site-ul companiei și cercetați ofertele. Prețurile nu includ bagaje, ci doar un rucsac de maxim 10 Kg.
foto 1.Dacă tot v-am lămurit cu biletele de avion, acum e timpul să ne ocupăm de cazare. În principiu, dacă doriți să stați un weekend de exemplu, v-aș recomanda CouchSurfing, însă în cazul nostru, stăm o săptămână. Deci asta înseamnă că ne trebuie un loc unde să fie aproape de destinațiile turistice. Nu am să vă recomand un hotel pentru că prețurile sunt foarte mari. Vă recomand ( asta după ce am căutat și credeți-mă că am căutat mult ) Hostel California. Prețurile variază de la 7 euro/noapte până la 18 euro/noapte cel mai scump. Deci dacă facem un calcul 7 zile x 7 euro/noapte reiese 49 euro cazarea pentru o săptămână în Milano. Plus că trebuie să depunem un depozit de 10% pe care îl vom primi la check out de 4,9 euro. Ca să clarific Private și Mixed, pentru a sta într-o cameră Private va trebui să plătești toate paturile pe noapte, de exemplu Basic 4 Bed Private, înseamnă că trebuie să plătești de 4 ori prețul. Mixed înseamnă mai multe paturi, uneori suprapuse, dar care nu necesită să cumperi toate paturile. Îți plătești decât locul și gata. Dacă vă îngrijorați de siguranța bagajului, veți avea un dulap cu cheie.( Foto 2 )
Foto 2La hostel aveți parte de internet Wi-Fi gratuit, duș, bucătărie. Pentru prețul acesta eu zic că se merită. Aruncați o privire aici dacă vreți să știți cum arată.
Acum că am rezolvat cu cazarea, trebuie să spun ce putem vizita într-o săptămână în Milano. Sunt multe lucruri de văzut prin Milano. Ce am văzut eu, odată prin 2009 când am fost în trecere a fost Piața Centrală, care pe atunci prin decembrie era minunată. Dar după o căutare mai amănunțită poți să descoperi o groază de atracții, toate puse pe harta orașului la dispoziția ta. De la biserici, grădini și parcuri, până la cluburi și discoteci. Prețurile variază. Poți de asemenea să cumperi tururi specializate pentru a vizita orașul. Recomand TripAdvisor, pentru că este un loc unde poți să găsești orice sfat despre hosteluri, restaurante sau locuri turistice de vizitat. De aceea primul lucru pe care l-aș putea oferi vouă este să începeți de aici. Sunt milioane de utilizatori care își dau cu părerea, iar dacă te vei lua după sfaturile lor, nu ai să regreți!
Foto 3Acum să vă ajut și cu mâncarea. Potrivit acestui site, costul zilnic mediu pentru mâncare în Milano de persoană este de 6.09 euro/zi (Foto 3 ). Un calcul simplu și vedem că pentru șederea noastră ne sunt necesari aproximativ 42,63 euro. Acolo putem vedea și prețurile medii la diverse legume, carne, ouă sau lapte pentru a știi la ce să ne așteptăm. Evident că avem nevoie să știm și despre transport. Cu ce ne vom deplasa în Milano? Cu taxiurile nu recomand, că sunt mai răi decât rechinii bucureșteni din România. Există două tipuri de transport public pe care îl putem folosi. Transportul public ( autobuze ) sau Radiobus. Radiobus este o combinare între autobuz și taxi. Este un serviciu aproape door-to-door la prețuri ieftine. Circulă de la 8:00 dimineața până la 02:00 noaptea.
Ești petrecăreț? Dar nu prea ai bani disponibili să bei cocktail-uri ce variază între 6 – 8 euro? Atunci am găsit o alternativă, Atmosphere un pub cu specific studențesc unde pe lângă faptul că în fiecare marți poți bea un chupito cu 1 euro, dar poți să te împrietenești cu multă lume studențească!
Să recapitulăm, deci după 4 ore aproape, am reușit să găsesc pentru tine dragul meu cititor informații despre unde să stai, cum să ajungi, ce să mănânci, ce să vizitezi, unde să te distrezi în Milano.
Dacă consideri munca mea benefică, atunci mă poți răsplăti cu un Like!
Dar să vedem de câți bani am avea nevoie pentru a vizita Milano în perioada 22 septembrie 2012 – 29 septembrie 2012:
- bilet de avion dus-întors ( aproximativ am considerat plata cu MasterCard/Visa ) – 34 euro
- hostel – 49 euro
- mâncare – 42,63 euro
- atracții turistice, transport public, discoteci și cumpărături – 100 euro
Total 225,63 de euro pentru o săptămână în Milano. Nu-i rău nu-i așa? Dacă ne aducem aminte, am plecat cu un preț sub 500 de euro. Eu zic că totul e posibil dacă știi unde să cauți și ce să cauți. V-a plăcut ghidul meu turistic, mai mult un tutorial despre cum să călătorești ieftin prin Europa? Eu am încercat acest turism 2.0 în Barcelona dar și în Bolzano, Italia și vă zic sincer că nu regret! Evident că aceste prețuri pot suferi modificări, dar în principiu cu 300 de euro te poți distra timp de o săptămână în Milano.
Ce orașe ați vrea voi să vizitați, nu de alta dar să știu care or să fie următoarele orașe în noua mea categorie „Ghid Turistic 2.0” și totodată chiar aș dori să știu dacă acest articol vă este de folos.
<div class='sharedaddy sd-block sd-like jetpack-likes-widget-wrapper jetpack-likes-widget-unloaded' id='like-post-wrapper-103532497-2733-6757852422c42' data-src='https://widgets.wp.com/likes/?ver=13.8.1#blog_id=103532497&post_id=2733&origin=damianirimescu.ro&obj_id=103532497-2733-6757852422c42&n=1' data-name='like-post-frame-103532497-2733-6757852422c42' data-title='Apreciază sau republică'><h3 class="sd-title">Apreciază:</h3><div class='likes-widget-placeholder post-likes-widget-placeholder' style='height: 55px;'><span class='button'><span>Apreciază</span></span> <span class="loading">Încarc...</span></div><span class='sd-text-color'></span><a class='sd-link-color'></a></div>