În weekend-ul care tocmai a trecut, am avut ocazia să petrec ceva mai mult timp cu soția mea. Ne-am gândit să ne uităm la câteva filme. Am mai făcut o astfel de seară, unde am văzut Top 5 Filme care efectiv ne-au lăsat cu mâinile în păr întrebându-ne „ce-am văzut? trebuie să-l vedem încă odată!”.

În timp ce căutam câteva nume de filme, mă uitam la trailere, Cristina, căuta și ea la rându-i câteva filme. Acum, de fiecare dată când am avut o seară de filme, tot timpul am ales eu filmele, astfel încât să fie pe placul tuturor.

A stat ea ce a stat, când a zis clar și răspicat „am găsit 2 filme, vreau să le văd!”. Și le caut pe NetFlix (da mi-am făcut cont, dacă vrei să-ți faci cont, prima lună e gratuită, după poți să-ți alegi un plan tarifar pe placul și nevoile tale). A fost vorba despre „If I Stay” și „The Vow”.

If I Stay (2014)
If I Stay (2014)

If I Stay – Dacă aș rămâne(2014)

Mia este o violoncelistă talentată în vârstă de 17 ani, cu o familie iubitoare şi un iubit minunat, Adam. Ea nu trebuie decât să aleagă dacă va merge la New York pentru a studia la Julliard sau daca va rămâne în Oregon cu cei dragi. Însă, într-o dimineata cu ninsoare, totul se schimbă, iar decizia pe care brusc trebuie să o ia devine dramatică şi cu adevărat dificilă.

Filmul a fost unul care cu siguranță îți va da de gândit asupra anumitor subiecte filozofice, mai ales viața și de ce ai alege să trăiești când totul în jurul tău se destramă. Trebuie să recunosc că modul în care totul este prezentat te va ține cu sufletul la gură. Cel puțin pe mine asta a reușit să facă, să mă țină cu sufletul la gură. Însă la momentele din filme care cu adevărat sunt tragedii, gândindu-mă la anul care tocmai ce a trecut, nu m-am putut abține și mi-au dat lacrimile.

Am citit recent un articol despre faptul că mulți folosesc expresia că „așa a fost să fie, totul s-a întâmplat cu un motiv”. În articolul respectiv, spune că nu există un motiv anume pentru care o tragedie se întâmplă. Există doar procesul de doliu (eng. grief). Da, cu siguranță, din tragedii, multe lucruri bune se întâmplă, pentru că ele ne modelează pe noi înșine, însă, ele nu se uită și nicidecum nu se vor uita niciodată. Trebuie să le cărăm de-a lungul vieții noastre, pentru a lăsa procesul de schimbare, de alinare să intervină. Cred că, filmul acesta, este ca o mănușă pentru articolul pe care l-am citit. Și da, în timpul și după vizionarea filmului am plâns de parcă am tăiat tone de cepe. Pentru că nu pot să țin în mine atât de mult, nu pot să nu las durerea și tristețea să se exteriorizeze. Căci altfel, voi deveni o piatră, doar atât. Și nu-mi doresc asta niciodată!

The Vow (2012)
The Vow (2012)

The Vow – Jurământul (2012)

Paige (interpretată de Rachel McAdams) şi Leo (interpretat de Channing Tatum) sunt căsătoriţi şi se iubesc la nebunie. Ambii sunt artişti de succes în Chicago. Într-o noapte cu ninsoare deasă, cei doi sunt victimele unui accident de maşină.

Povestea din film este una despre dragostea adevărată. Cea pe care o întâlnești odată în viață și știi de la bun început că ea/el este aleasa/alesul inimii tale. Cam asta ar fi esența filmului. Însă filmul este inspirat din fapte reale. Kim and Krickitt Carpenter au avut un accident de mașină, iar Kim și-a pierdut ultimele 18 luni din viața ei. Deși cartea scrisă de ei, pune accentul pe credința în Dumnezeu, aceasta lipsește cu desăvârșire din film. Punându-se mai mult accentul pe jurămintele făcute de aceștia în momentul cununiei lor.

Kim and Krickitt Carpenter
Kim and Krickitt Carpenter

Recomand acest film, pentru că încearcă să vorbească despre ceea ce mulți în ziua de azi au uitat și anume dragostea adevărată. Adevărat vă spun, că esența dragostei relevată în film, o trăiesc din plin și nu există o dragoste mai mare și frumoasă decât aceasta.

Ambele filme au fost văzute pe laptop-ul meu Lenovo, iar întreg sunetul a rulat prin Bluetooth pe MusicPad-ul M1 al celor de la Vonino. Calitatea sunetului a fost excepțională redând fidel fiecare sunet al filmului. Iar bass-ul acela este unul care la început ai crede că e subtil, dar are un efect incredibil.

Cu siguranță, există și alte filme din categoria celor enumerate mai sus. Sunt curios care sunt favoritele tale? Ce filme ai recomanda să vizionez data viitoare?

4 Thoughts to “2 Filme De Weekend”

  1. Am privit The Vow, un film superb, in special datorita faptului ca este inspirat din fapte reale. Iti recomand sa incerci si Temple Grandin sau Scafandrul si fluturele. Si pt ceva erotic, Amantul din anul 1992 inspirat din autobiografia lui Marguerite Duras. Este si o carte rara, pe care o caut de ceva vreme. Pe celalalt film l-am pus pe lista mea de must watch.
    Here:

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.