Cum Poți Avea Un Smartphone cu 3TB Spațiu De Stocare [Tutorial]
Momentan dețin un Sony Xperia Z3 și am în teste un Smartphone Vonino, de care vă voi povesti în curând (între timp puteți citii review-ul smartphone-ului Vonino Zun XO) amândouă având 16 GB spațiu de stocare. Însă cum îmi place să fac poze la rezoluții maxime de 20 MPx câteodată spațiul acesta de stocare se umple, foarte des. Iar spațiul meu pe Google Drive este și așa ocupat aproape 100%. De ce este ocupat? Pentru că nu vreau să pierd din calitatea pozelor.
O soluție pentru extinderea capacității de stocare o reprezintă cardurile Micro SD. Dar și acestea au uneori probleme. De exemplu dacă ai achiziționat un card Micro SD de Clasa 10, îți garantez că acest card nu va face față unei filmări 4k (UHD). Trebuie să fii foarte atent atunci când achiziționezi un astfel de card Micro SD. Am avut câteva probleme când deodată m-am trezit cu datele pierdute de pe cardul Micro SD introdus în telefon și nici până acum nu le-am putut recupera.
Soluția cu cardurile Micro SD este doar temporară, din punctul meu de vedere. Și atunci ce rămâne de făcut? Cum putem avea un smartphone cu o capacitate de stocare de chiar și până la 3 TB? Cu siguranță putem conecta un hard disk extern la smartphone-ul nostru, dar pentru asta, avem nevoie de un cablu OTG.
În acest moment am două hard disk-uri externe, unul este Seagate Expansion de 3 TB USB 3.0 și un Seagate Expansion Portable Drive 1 TB USB 3.0. Am mai avut inițial un Seagate Expansion de 2 TB USB 3.0, dar am decis să fac un upgrade pentru că, dacă vă vine să credeți sau nu, ajunsesem la limita capacității maxime de stocare a hard disk-ului extern.
Pentru cei care au telefoane mai de generație recentă, tot ce trebuie să facă, pentru a putea conecta hard disk-ul extern mobil la telefon este să conecteze mai întâi cablul OTG la smartphone și apoi să conecteze hard disk-ul extern mobil prin cablul USB la capătul rămas liber. Va apărea pe ecranul telefonului că un nou „External USB Storage” și totul e pregătit pentru a putea fi altfel folosit.
Pentru cei care încă nu au conectat hard disk-ul extern mobil la PC/laptop vor fi întrebați dacă doresc să formateze hard disk-ul. Apăsați pe „Format” și totul va fi în regulă. În urma formatării hard disk-ului extern, veți putea începe să-l folosiți pentru a stoca poze pe el. Din momentul în care am conectat hard disk-ul extern la smartphone, am făcut curățenie în spațiul de stocare al telefonului cât și al cardului Micro SD, asigurându-mi astfel prețioasele mele date.
Îți mulțumesc pentru vizită și îți recomand să te abonezi la newsletter pentru a fii la curent cu toate articolele viitoare.
Această idee merge la orice telefon smartphone? M-ar interesa pentru un Allview.
Salut!
În principiu da, ar trebui să meargă!
O zi excelentă!
Ideea e buna dar sunt prea multe lucruri de tinut dupa tine doar pentru a face niste poze cu telefonul. Mai simplu este cu un flash de 64 GB, sigur intr-o zi nu ocupi mai mult de atat. Cand ajungi acasa se descarci la loc sigur si ai rezolvat toata problema 🙂
Geez. Root si instalat un ROM care dublează spațiul intern. Nu să te chinui să cari ditamai HDD-ul după tine.
Eu foloseam un stick de 32 de G! Dar ideea cu hardul exterior mi se pare GENIALA!!!
Dacă ai un HDD Extern Portabil cu atât mai bine. E ușor, este mic și îl poți lua oriunde cu tine. Dacă mai adaugi în mix-ul ăsta și un acumulator extern de 15600 mAh te-ai ales cu un mic studio foto mobil.
Bine, dacă ai și un smartphone capabil de niște poze ok, poți să faci oricâte poze vrei tu cu asemenea aranjament între device-uri!
Ce zici?
Oare nu iesi mai bine sa-ti cumperi un aparat foto ?
Cari HHD-ul, cari bateria externa plus cablurile si tot cu o camera cat o boaba de piper faci poze …