Damian Irimescu

Nu am uitat să scriu despre WebStock 2012, ci pur și simplu nu am avut timp să scriu. Dar iată, acum pot să-mi spun și eu impresiile despre WebStock 2012.

Eu la WebStock 2012

Felicitări Cristian Manafu și Evensys pentru un eveniment mai mult decât reușit. La cei peste 600 de oameni care au venit la WebStock ținut în hotelul JW Marriott, organizarea a fost mai mult decât eficientă. Invitații au fost pe măsura evenimentului. Cristian Gog, Martin Harris bloggerul ambasador al Marii Britanice.

Mi-a plăcut foarte mult cum a vorbit Vali Petcu. Scurt, direct și la obiect. Deși nu l-am întâlnit niciodată până acum față-n față, tot ceea ce citisem pe online se pare că au fost neadevărate, nefondate și pur tâmpite! Evident că am făcut și o boacănă. În timpul discursului lui Dragoș de la Vodafone, m-am ridicat să pun o întrebare. Dar după 48 de ore nedormite, am pus întrebarea „ce se întâmplă dacă sunt clienți rău platnici, așa cum Cosmote anul trecut a avut țepele cu micro-plățile?

Evident că s-a schimbat situația într-una de reclamă ascunsă, ceea ce este total neadevărat. Propun astfel pe această cale, ceea ce vroiam să discut cu Dragoș. Studiind la inteligență Artificială, se poate implementa un algoritm euristic de detectare a posibililor clienți rău-platnici, bazat pe comportamentul social, pe distanța de timp dintre emiterea facturii și până la efectuarea plății. Pot fi introduse mai multe variabile ce pot determina comportamentul unui om.

Dar după speakeri au urmat sesiunea de Pro Blogging unde am participat alături de Daniel, Lucian și Marius ( a cărei zi și-a petrecut-o printre bloggeri ). Prima sesiune a fost prezidată de către Răzvan Baciu, avându-i alături pe Răzvan Pascu, Costin Cocioabă și Adrian Ciubotaru. Am reținut de la Costin importanța unei politici editoriale.

A doua sesiune a fost cea mai de foc, să-i zic așa, reunind la aceași masă, nume grele ale blogosferei românești. În ordine, de la stânga spre dreapta, au fost Cetin Ametcea ( Arhi ), Vali Petcu ( Zoso ), Sebastian Bargău ( Vis Urât ) și Cristian China-Birta ( Chinezu ). Moderator a fost nimeni altul decât Victor Kapra. Mi-a plăcut să văd coloși ai blogosferei, umanizați pentru o clipă. Cel puțin pentru mine Vali, a demonstrat că, ceea ce se spune în online, blogosferă și multe altele, nu sunt decât niște aiureli tâmpite. O inteligență mai mare la un om nu am descoperit decât la el. Și ceea ce spune, cu ideile, din păcate este foarte adevărat.

Ideile în ziua de azi sunt cele mai importante. Iar furtul de idei se pregătește să-și facă intrarea în Codul CAEN, ca o nouă meserie. Este trist, dar adevărat.

HP România – Eu cu gemenele

Cât despre eveniment în sine, mi-a plăcut enorm. Sponsorii s-au ridicat la înălțime. De „siguranța” evenimentului s-a ocupat Bitdefender. Huawei a dat doua smartphone-uri celor care au reușit să convingă două doamne frumoase și drăguțe, să folosească un smartphone. HP a adus artileria grea, două gemene cu acadele lungi și alb-albastre, culorile „U” Craiova. Nu am avut ocazia să beau Webstock capucino sau alte preparate speciale pentru eveniment, ci doar cafea pură și amară și multă!

M-am reîntâlnit cu vechi prieteni din online dar și offline, l-am întâlnit pe Emil Minune, pe Kriogen, Șerban, Daniel, Ioana, Florea Cristian, Stoian Ciprian și mulți alții.

Per total super încântat! Aștept cu nerăbdare următorul Webstock! Webstock 2013 abia aștept să vină!

P:S: o parte din înregistrarea sesiunii II de la Pro Blogging.

4 Thoughts to “WebStock 2012 – Impresii”

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.