Damian Irimescu
Big Build 2012
Eu la Big Build 2012 – Preajba, Dolj

Wow, atât post să spun și să încep acest articol. Și din nou wow. Și lăsați-mă să explic de ce acest mare WOW.

Am fost ca și voluntar la Big Build 2012 organizat de Habitat for Humanity Romania la Preajba, Dolj. Nu știu cu exactitate numărul total al celor care au participat la acest eveniment, dar pot să spun următorul lucru. Mi-a fost rușine de blogosferea oltenească. Azi s-a văzut clar ce fel de comunitate suntem. Bun, înțeleg unii cu servicii, alții cu facultăți. Dar azi am văzut un autocar cu oameni din București. Și nu doar oameni ci și bloggeri care și-au plătit drumul, mâncarea până aici.

Dacă acești oameni au făcut efortul ăsta, noi ca și comunitate wanna be ce facem? Azi pe platoul Big Build 2012 să-i zic așa, am fost eu și Blogatu și fratele lui, Tibi. Atât, că atât s-a putut. Poate, dacă, pentru unii spuneam că, sunt mici și bere, pișcoturi de cules, oameni mari de cunoscut sau hai poate dacă veneau Chinezu, Zoso, Vlad Dulea x, y, z  aparținând mulțimi A-Lister, poate se mobilizau și veneau, dar așa de ce să ne dăm interesul?!

Lăsând la o parte această notă negativă, pot să spun că, ceea ce am simțit a fost fenomenal! A fost absolut super, modul în care am lucrat în echipă cu Adi Ciubotaru, un om care mi-a câștigat tot respectul, Răzvan Baciu ( ca să nu zic Bogdan RR ), un om super, fără cuvinte și apropo încă odată la mulți ani pentru ăla micu, Anca Duma, micuța fetiță care a ridicat acoperișurile caselor mari, Elena Cîrîc care m-a ținut minte de anul trecut din Galați. Am schimbat și câteva vorbe cu Auraș Mihai și cu încă cineva dar am uitat numele.

Mulțumesc Carmen de la Habitat și Nicoleta Radu de la Fundația Vodafone pentru invitație. A fost o onoare, chiar dacă mi s-a părut că am făcut prea puțini pentru acești oameni. Astfel de proiecte ating punctul sensibil al omului și ne pun față-n față cu niște situații prin care și noi am putea trece. De aici și întrebarea, dacă am fi fost noi în locul lor, ce am fi făcut?

Și încă un lucru destul de important este să vezi de unde s-a pornit și unde s-a ajuns. Este ceva minunat, cum o mână de oameni, care încep să se cunoască la o cafea pot face o casă, e fără cuvinte.

Big Build 2012 – cum a fost la început, fundația

Sponsorii care au făcut ca aceste 14 case să fie construite la Big Build 2012 :

Sponsori Big Build 2012

În concluzie, o zi nemaipomenită, superbă din orice punct de vedere. Oboseala nu se simte, nu după experiența trăită și oamenii întâlniți. Zicea pe un formular, un fel de feedback, dacă avem o poveste după această zi de muncă. Eu pot să spun doar atât, nu am o poveste, am o groază de povești de spus! Aș putea să spun dansul de la Live Streaming, care a început dintr-o tachinare între mine și Răzvan Baciu sau ciocanele în airbag-ul de la burta mea, sunt multe. Dar astea rămân între mine și colegii mei de muncă!

Per total mi-a plăcut enorm toată ziua, dar v-am zis, mai puțin partea cu blogosfera oltenească!

P.S: video-urile filmate de Blogatu la început!

    

P.P.S: Filmarea făcută de Răzvan Baciu, un rezumat video.


9 Thoughts to “Big Build 2012”

 1. Felicitari pentru participarea ta Cretule si pentru TOTI cei care au participat la aceasta minunata actiune, cu durere in suflet spun ca NU am putut sa ajung, as fi vrut sa fiu macar in prima parte a zilei, dar, lucrul cu oamenii (recuperarea) medicala m-a impiedicat:( nu am stiut cum sa ma impart… ori la pacienti ori la o actiune minunata!!!
  Imi pare rau ca nu am ajuns! :((

 2. Felicitari pentru participare. Din pacate programul nu mi-a permis, desi mi-as fi dorit. O urgenta cu dead-line saptamana trecuta mi-a taiat tot elanul 🙁 Te contrazic cu berea si cu micii, daca ar fi asa cum zici tu am fi mai multi la blog-meet-uri 🙁 Nici bloggerii care ar fi venit nu puteau schimba situatia in cazul meu, dar as fi venit sa vorbesc cu Cezar Vasile, cel de la care am aflat anul trecut despre actiune. Din pacate, asta a fost situatia si n-am putut schimba nimic. Inca o data felicitari pentru actiune!

  1. Daniel nu m-am referit la tine. Au fost oamenii din București cu servici care și-au luat concediu pentru a venii la Craiova. A fost o dorință supra-omenească zic eu. Tot respectul meu pentru ei!

   1. Stiu hombre, nu m-am simtit vizat. Din pacate zile de concediu nu prea mai am, ca si vineri mi-am luat concediu 🙁
    Ziceam doar ca daca in weekend, duminica, nu reusim sa scoatem oamenii la o bere, marti la munca … mai greu.
    A propos de duminica. nici macar cele 2 invitatii gratuite la Cupa Katamis n-au fost adjudecate, desi era spectacol iar locurile de VIP. Asta este, lume ocupata pana peste cap 🙁

 3. Domnule, bucură-te pentru ceea ce ați făcut, pentru ziua de azi și bogăția care ți-a adus-o, pentru fericirea celor care vor primi casele, pentru momentele pe care le-ai împărtășit cu colegii din echipă și/sau de pe șantier și abia apoi fă-ți grijă pentru „blogosferea oltenească”. Tu ai câștigat azi, ei au pierdut și asta n-o poți schimba.

  1. Mă bucur enorm și crede-mă de abia aștept să mă duc vineri să văd cum se predau cheile familiilor! Cât despre restul, e istorie deja.

   Bucuria pe care am putut să o gust azi este incredibilă. M-am simțit important știind că ajut și că fac parte dintr-o mână de oameni bine coordonați!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.