Fabricat în Țara lui Andrei
Luni am fost invitat să iau parte la conferința NeSst „Țara lui Andrei”. Aș putea să vă dau de pe acum detalii, care oricum le găsiți pe site-ul lor dacă intrați, dar prefer să vă spun foarte pe scurt un piculeț din ce vrea să însemne Fabricat în Țara lui Andrei.
Este o campanie socială din partea Petrom, organizată de NeSst, pentru 28 de comunități ce au nevoie de un plan de afacere socială. Adică, sunt comunități, puteți afla totul despre ele dacă intrați pe site, vedeți ce pot oferi, de ce ar avea nevoie și puteți demara o idee în capul vostru și apoi să vă înscrieți cu ideea respectivă ca și persoană fizică, firmă sau ONG. Practic această „competiție” este pentru toată lumea. Dar nu oricine poate ajunge în ultimii 10 finaliști ce vor primii 32 000 de euro finanțare pentru a demara proiectul respectiv. Dacă ai fost acceptat în primă fază, începe perioada de coaching cum ar veni, consultanță gratuită pentru ideea ta.
Asta cam foarte pe scurt, v-am zis, sunteți interesați vă recomand cu cea mai mare căldură să intrați aici pentru a afla și mai multe detalii. Despre ce vreau să vorbesc, este despre atitudinea avută din partea unor participanți la conferință, ce au reprezentat pentru mine un model de „așa nu”.
În editorialul revistei „Blogger Magazin”, Răzvan Baciu vorbea ceva foarte important și din punctul meu de vedere, se putea adresa nu doar bloggerilor ci oricui care vroia să fie prezent în piața Soșiăl Media. Au fost unele persoane care au venit să devoreze tot. Adică, puneau niște întrebări total ieșite din comun și în neconcordanță cu ceea ce se discuta. Preferam să aud partea de introducere a proiectului, ce înseamnă, ce oferă etc. etc. ca apoi să urmeze partea de întrebări și explicații, cum ar fi trebuit să fie normal nu? Ei bine, nu a fost așa. Din păcate într-un anumit punct mi s-a părut că totul se transformă într-o junglă unde în spatele meu sunt niște hiene gata de atac.
Dar, așa cum am zis la începutul acestui articol, am de învățat din orice situație. Dacă din această perspectivă am putut învăța acel „așa nu”, reacția speaker-ului la agresivitatea publicului m-a făcut să învăț și atitudinea dar și tonul, modul de a răspunde, calm, atent, calculat. Dacă Raluca Puie, care primește aplauze la scenă deschisă din partea mea, nu și-ar fi păstrat cumpătul și ar fi intrat în horă, totul s-ar fi transformat în haos. Dar ea m-a învățat cum să răspund în astfel de situații. Bravos încă odată, m-ai făcut să înțeleg totul, mi-ai răspuns cum trebuie la nelămuririle mele. Am învățat foarte multe din această conferință și sincer, îmi cam bate capul să mă înscriu și eu în competiție.
Deci dacă îți pasă de comunitățile din jurul tău, dacă știi situațiile din Suplacu de Barcău, Marca, Abrămuț, Bustuchin, Hurezani, Gușoieni, Merișani, Băbana, Icoana, Clejani, Ghimpați, Mârșa, Siliștea, Poeni, Moreni, Bucșani, Șelaru, Gurca Ochinței, Mănești, Băicoi, Boldești-Scăieni, Telega, Zemeș, Moinești, Comănești, Independența, Schela, Burcioaia și Corbu din județele Bihor, Gorj, Vâlcea, Argeș, Olt, Giurgiu, Teleorman, Dâmbovița, Prahova, Bacău, Galați, Vrancea și Constanța, atunci te invit să încerci să te gândești măcar la o idee. Crede-mă orice ar fi ea, dar în speța de afaceri sociale adica întreprinderi sociale.
Și să nu uit, dacă ești din Bacău te poți duce la conferință în data de 18 februarie 2013 iar în Oradea pe data de 20 februarie 2013. Înscrierile se pot face până pe data de 4 martie, iar pe 18 martie se anunță cei 20 de finaliști care vor beneficia de consultanță și workshop-uri, în mai – iulie 2013 are loc studiul de fezabilitatea al ideii, în iunie – octombrie 2013 elaborarea planului de afaceri pentru implementarea sau extinderea afacerii sociale, iar în octombrie 2013 are loc susținerea planului de afaceri în fața unui comitet de investiție.
Baftă tuturor!
<div class='sharedaddy sd-block sd-like jetpack-likes-widget-wrapper jetpack-likes-widget-unloaded' id='like-post-wrapper-103532497-4177-67918440bad30' data-src='https://widgets.wp.com/likes/?ver=13.8.1#blog_id=103532497&post_id=4177&origin=damianirimescu.ro&obj_id=103532497-4177-67918440bad30&n=1' data-name='like-post-frame-103532497-4177-67918440bad30' data-title='Apreciază sau republică'><h3 class="sd-title">Apreciază:</h3><div class='likes-widget-placeholder post-likes-widget-placeholder' style='height: 55px;'><span class='button'><span>Apreciază</span></span> <span class="loading">Încarc...</span></div><span class='sd-text-color'></span><a class='sd-link-color'></a></div>
L-am ratat, dar noroc ca mai citesc pe la voi 🙂 Ai de la mine o nominalizare dar si o leapsa pe … unde.
Te bagi la leapsa sau la un comentariu?