Ți-ai Instalat WordPress? Iată Câteva Plugin-uri Pe Care Trebuie să le ai

Am foarte mulți prieteni care vor să înceapă un blog. Pe mulți i-am ajutat încă de la bun început. De cele mai multe ori am o listă în capul meu cu câteva plugin-uri pe care le instalez imediat după ce instalez un WordPress nou. M-am gândit să împărtășesc cu voi această listă și evident să-mi fie mie mult mai ușor să le folosesc, în caz că uit, căci nu e normal? Odată cu trecerea timpului să avem și anumite momente în care uităm :).
Alături de numele plugin-ului (cu link direct către pagina oficială) voi încerca să fac și o scurtă introducere. Unele dintre ele le-am detaliat în articolul 8 Pași Pentru Un Blog WordPress Mai Sigur și Blogul Tău Este Siguranță? Iată Un Sfat Simplu De Securitate. Credeți-mă ceea ce am scris în acele articole, l-au făcut pe șeful companiei de host, BrainHost să-mi mulțumească că mă gândesc să optimizez blogul și să-l securizez cât de mult pot, astfel încât, cei care încearcă să spargă site-ul, să nu le fie atât de ușor. Blogul tău este în siguranță?
Cele Mai Bune Și Necesare Plugin-uri WordPress De Folosit
Anti Spam
- Akismet – cel mai bun scut împotriva comentariilor spam!
Pentru backup-ul blogului tău!
- BackUpWordPress – acest plugin îți va face o copie de siguranță, atât a bazei de date cât și a tuturor fișierelor de pe server. Util atunci când blogul tău a fost spart sau ai instalat un plugin care ți-a distrus baza de date!
Pentru Search Engine Optimization (SEO)
- All in One SEO Pack – Unul dintre cele mai bune plugin-uri pentru SEO. Fie instalați acest plugin sau cel de jos. Oricare dintre ele este o alegere foarte bună!
- WordPress SEO by Yoast – Atât de multe setări utile pentru SEO. Recomand și îl folosesc!
- Google XML Sitemaps – Acest plugin generează un fișier XML util pentru motoarele de căutare.
Plugin-uri De Securitate
- WordFence Security – detaliat în articolele de mai sus. Extraordinar de bun și util, recomand!
- All in One WP Security & Firewall – varianta celor de la All in One. O suită utilă pentru securitatea blogului tău.
- BulletProof Security – oferă protecție împotriva atacurilor XSS, RFI, CRLF, CSRF, Base64, Code Injection și SQL Injection. Recomand.
Pentru Măsurarea Traficului
- Google Analytics for WordPress – Pentru cei care nu vor să-și bată capul cu modificarea temei, acest plugin introduce automat codul de măsurare a traficului Google Analytics.
- WordPress.com Stats – Este necesară o cheie API de la WordPress.com pentru a funcționa.
Pentru Viteza Blogului
- W3 Total Cache – Cel mai rapid plugin pentru viteza blogului tău. Odată instalat nu trebuie să-ți mai faci griji că blogul tău se va mișca încet!
- WP Super Cache – Acest plugin generează fișiere html statice și sunt service direct de Apache utilizatorului.
Rețele Social Media
- Sociable – Adaugă în mod automat link-uri către rețelele social media favorite.
- Share This – o suită de butoane pentru distribuirea conținutului pe rețelele social media
Pentru Google AdSense
- Google AdSense Plugin – Plugin-ul oficial oferit de cei de la Google pentru reclame AdSense!
Pentru Vizualizarea Pozelor
- Simple Photo Gallery – Așa cum îi spune și numele, un plugin simplu de folosit și util pentru a afișa galerii foto.
- NextGen Gallery – Este unul dintre cele mai populare plugin-uri pentru afișarea galeriilor foto.
- WP Video Lightbox – Un plugin foarte util de a afișa video într-o manieră elegantă.
Acestea sunt majoritatea plugin-urilor pe care le folosesc pe blogul meu WordPress.
Folosiți aceste pluginuri? Voi ce plugin-uri folosiți și de ce?
<div class='sharedaddy sd-block sd-like jetpack-likes-widget-wrapper jetpack-likes-widget-unloaded' id='like-post-wrapper-103532497-6903-67d57d9134f0d' data-src='https://widgets.wp.com/likes/?ver=13.8.1#blog_id=103532497&post_id=6903&origin=damianirimescu.ro&obj_id=103532497-6903-67d57d9134f0d&n=1' data-name='like-post-frame-103532497-6903-67d57d9134f0d' data-title='Apreciază sau republică'><h3 class="sd-title">Apreciază:</h3><div class='likes-widget-placeholder post-likes-widget-placeholder' style='height: 55px;'><span class='button'><span>Apreciază</span></span> <span class="loading">Încarc...</span></div><span class='sd-text-color'></span><a class='sd-link-color'></a></div>
La pluginurile de cache daca nu ai un serviciu de CDN sunt egale cu zero. Cel putin in cazurile mele unde and un singur fisier css si un singur fisier js (sau in unele cazuri fisiere multiple js / css dar care sunt incarcate doar in anumite situatii – gen pagini contanct, sau galerii foto) si alea comprimate.
In rest YOAST the best plugin for SEO, bate cu usurinta ALL in ONE SEO, de secritate un daca un host bun, nu trebuie sa-ti faci probleme,
In general e bine sa ai un numar cat mai mic de pluginuri daca instalezi toata lista ta de pluginuri, timpul de incarcare va creste simtitor, un site bine optimizat nu are mai mult de 24 page request-uri.
Ce bine pica articolul si recomandarile! O mie de multumiri!
Mă bucur că vă ajută acest articol, îl voi mai actualiza cu fiecare plugin pe care îl voi folosi și testa evident. Sper să mai regăsiți și alte articole interesante și de asemenea pentru a nu pierde alte sfaturi și tutoriale privind blogging-ul, vă recomand cu căldură să vă abonați la newsletter unde odată pe săptămână vă voi „deranja” cu un email.
Aș adăuga la topul tău și WP Smush.it, un plugin care face compress la poze încât utilizatorii să aibă un răspuns mai rapid la încărcarea conținutului pe pagină. Iar calitatea pozelor nu e deloc compromisă. De asemenea plugin-ul All in One SEO e cam slab în comparație cu Yoast. Cel de la Yoast e folosit în prezent de marile publicații internaționale (Mashable, The Next Web)
Știu de WP Smush.it – din câte am știut eu, au avut ceva probleme cu serverele de la Yahoo și pentru ceva timp au oferit un discount de 90% pentru abonamentele lor lunare premium. Dacă tot vreo să investești ceva bani în optimizarea imaginilor recomand de asemenea și EWW Image Optimizer
All in One l-am pus ca o variantă alternativă pentru YOAST. Au fost cazuri întâlnite de mine, când YOAST a dat fail la server și a distrus anumite chestii. Nu s-a pupat bine cu un alt plugin și a distrus tot blogul. Nu mai mergea și avea foarte multe redirecționări ce rezulta în eroare 500 internal server error 😀