Xperia Z3 (D6603) Android Nougat

Recent cei de la Sony au anunțat ce telefoane vor primii update-ul Android Nougat sau Android N (Android 7). Din nefericire pentru foarte mulți posesori de Xperia Z3, acesta nu face parte în lista smartphone-urilor ce vor primii foarte curând update-ul Android N. Cu toate acestea, tot mi-am instalat pe Xperia Z3 Android N. Iată cum!

Cei de la Sony au anunțat ce device-uri vor primi în viitorul apropriat update-ul la Android Nougat. Astfel, smartphone-urile Sony ce vor avea Android 7 în curând sunt:

Foarte mulți sunt revoltați de faptul că Xperia Z3 nu are nici doi ani și nu va primi un update în viitorul apropiat. Din fericire, pentru cei care vor să vadă cum va arăta Android N pe dispozitivul lor Xperia Z3 o pot face foarte simplu.

Cum instalezi Android N pe Xperia Z3 (D6603)?

Pentru a instala pe Xperia Z3 Android N ai nevoie de ultima versiune de Sony Xperia Companion.

Odată ce ai instalat ultima versiune a software-ului Xperia Companion poți începe să îți flășuiești telefonul cu noua versiune de Android N urmărind pașii următori:

  • Conectează-ți smartphone-ul Xperia Z3 (fie D6603, fie D6653) prin cablu USB la calculator
  • În acest moment Xperia Companion se va deschide automat
  • Ține apăsat tasta „ALT” în timp ce apeși pe butonul Software repair din aplicația Xperia Companion și apoi urmează instrucțiunile
  • Ți se va cere la un moment dat să deconectezi telefonul de la calculator și să-l închizi
  • Așteaptă 5 secunde după ce smartphone-ul Xperia Z3 s-a închis
  • În timp ce ții tasta Volum Jos, conectezi smartphone-ul din nou la calculator prin cablul usb
  • Urmează instrucțiunile ce vor apărea pe ecran
  • Odată ce Android N va fi instalat pe telefonul Xperia Z3, deschide-l și așteaptă ceva timp până când acesta se va încărca complet.
  • Felicitări tocmai ți-ai instalat Android N pe Xperia Z3!

Ce îmbunătățiri aduce Android N Developer Preview?

Îmbunătățirile pe care le-am observat până în acest moment este durata de viață mai prelungită a bateriei.

Am opțiunea de Multi-Window, o opțiune cu adevărat multitasking, putând împărți ecranul în două jumătăți fiecare cu o aplicație deschisă în același timp.

Notificările sunt acum grupate. Fiecare aplicație va afișa notificările în grupul său, asta înseamnă că în cazul unor notificări masive nu vei mai avea un cârnat lung de șiruri de notificări, ci toate vor fi grupate per aplicație.

Poți să dai reply direct din zona de notificări.

Software-ul Doze pentru îmbunătățirea duratei de viață a bateriei a fost actualizat. Așa cum am zis mai sus, chiar se simte acest lucru. Bateria parcă m-a ținut cu 30% – 45% mai mult decât de obicei.

Atenție! Pot apărea probleme în timpul instalării versiunii 7 a Android. Mergi pe cont propriu. Eu nu sunt responsabil dacă device-ul tău se strică!

Probleme apărute până în acest moment

Am observat totuși că sunt ceva probleme. Mi s-a întâmplat de câteva ori să mi se restarteze din neant. Nici nu pot să-mi dau seama până în acest moment ce anume a cauzat această restartare.

Facebook-ul merge câteodată cu întârziere și are nevoie de mai multe restart-uri. La fel și cu Instagram.

În concluzie

Nu sunt sigur până când voi ține versiunea Android N pe Xperia Z3. Îl voi mai testa măcar pentru o săptămână și am să revin cu actualizări la acest articol, dacă vor apărea alte probleme.

Abonează-te la newsletter pentru a fi la curent cu toate articolele despre IT&Mobile!

Distribuie mai departe. Mulțumesc.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.