Cum să spargi parola de Facebook

Nu știu de câte ori am auzit această întrebare de la prietenii mei. „Frate, știu că tu le ai cu calculatoarele, ajută-mă și pe mine să sparg parola de Facebook a prietenei/prietenului mele/meu, te rog”.

Motivele pentru care cineva ar dori să spargă parola contului de Facebook a unei persoane sunt multe la număr, nici nu trebuie să le enumăr pe toate. Poate că și tu ai dorit cândva să poți afla parola de Facebook a iubitei tale, ori a soției tale, pentru a afla dacă aceasta te înșeală sau nu. Și viceversa evident, nu doar bărbații sunt geloși. Că tot e faza cu egalitate, să spunem că atât femeile cât și bărbații sunt în mod egal geloși.

Se poate sparge parola contului de Facebook?

Dacă m-ați fi întrebat asta ieri, vă spuneam că „e posibil, dar e foarte, foarte, foarte dificil!”. Trebuie să specific acest lucru, niciodată, dar absolut niciodată nu am vrut ori încercat să sparg parola de Facebook a cuiva. Nici măcar la rugămintea prietenilor mei, pentru că a) este ilegal și b) nu vreau să am probleme. Ca să spargi o parolă de Facebook ieri, aveai nevoie de alte unelte, de un keylogger și de mai multe scheme.

Astăzi am aflat o știre de pe thehackernews.com cum că un utilizator de Facebook a reușit să spargă în câteva minute, o parolă de Facebook. M-am gândit că trebuie să fie ceva mai complicat, dar când m-am uitat la videoclip, unde user-ul arată cum se poate sparge o parolă de Facebook mi-am zis că nimeni nu mai este în siguranță! Și pe bună dreptate.

Cum spargi o parolă de Facebook?

Pentru a sparge o parolă de Facebook, user-ul Prakash a folosit opțiunea de „Forgot Password” de pe site-ul aflat în stadiul beta aparținând Facebook și anume beta.facebook.com și mbasic.beta.facebook.com.

Odată inițiată procedura de resetare a parolei, Facebook transmite un email cu un cod de verificare pentru a permite utilizatorului (în cazul nostru persoana rău intenționată ce dorește să spargă o parolă de Facebook) să încerce un brute force attack.

Vulnerabilitatea (care cu siguranță va fi rezolvată cât de curând) constă în faptul că Facebook nu a pus nicio limitare a numărului de încercări. Poți încerca combinațiile de cifre fără să fi blocat și banat de Facebook.

Demonstrație video

În concluzie

Nu vă sfătuiesc să încercați vreodată să spargeți parola unui cont de Facebook, această acțiune contravine Politicii Facebook cât și, conform legii este interzis.

Această vulnerabilitate a fost transmisă către echipa Facebook în data de 22 februarie 2016 și confirmată pe data de 2 martie 2016.

User-ul Anand Prakash a fost recompensat pentru descoperire de către Facebook cu 15 000$.

Tu cui i-ai sparge parola de Facebook și de ce?

22 Thoughts to “Cum să spargi parola de Facebook”

  1. buna am nevoie de ajutor am uitat parola de la facebook si nu mai stiu nici numarul meu pe care a fost facut facebookul si nici emailul va rog ajutor

  2. frate am nevoie ca de aer sa intru intr un fb la cineva si sa sterg diferite mesaje viitoru meu depinde de asta am sa incerc metoda aceasta si foloseam inainte doua programe de spar parole cum face acest video si in litere si in cifre si in semne deci programele alea decodificau absolut tot cu ele crakuiam diferite gamuri care imi cereau bani

  3. Am mai bine de 2 luni de cand incerc sa sparg(nimeresc) o parola.Are ceva poze cu mine si intre timp mam cam insurat…Ma poate ajuta cineva? Se fac minuni pe lumea asta?

  4. Am o problema nu imi mai stiu parola de la facebook si as vrea sa stiu cum pot sa o aflu deoarece eu am numărul de telefon ca adresa de e-mail iar acel număr nu îl mai am

  5. Buna Seara,as dori sa stiu daca ma puteti ajuta va rog in legatura cu facebook meu…nu imi mai stiu parola de la facebook si nici de la email..si nu mai imi pot folosi facebook.ul

  6. Buna ziua ….cineva…( nu stiu cine) a facut un cont de facebook fals…. de ce spun fals? Pt ca este folosita poza mea la profil si nu.mi convine xeloc acest lucru. Imi poate cauze diverse probleme in fam. Vreau sa inchid acel cont. Sa nu mai apara atunci cand il caut pe facebook. Cum fac asta. Va rog ajutati.ma !

  7. buna as vrea sa ma ajutati si pe mine am avut un cont care a fost spart si as vrea sa il recuperez ati putea sa ma ajutati va rog frumos tin foarte mult la contul acela

  8. Am un cont care este fost blocat si din cauza asta trebuia sa imi, fac alt cont, si vreau sa mi-l sparg ca pe avela sa il sterg!

  9. Buna.as vrea putin ajutor.cineva a spart contul mamei mele si a schimbat tot in el. Se poate sa il recuperez ca sa il sterg definitiv? Va rog daca puteti sa ma ajutati.

  10. Eu i-aş sparge parola unei destrămate, Camelia Lugoja,din Canada, care îi face ochi dulci tatălui meu. Datorită ei mama plânge şi încetu cu încetu ea be distruge familia… şi aşa ai mei sunt plecati peste granita…

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.