Craiova Capitală Culturală Europeană 2021 și-a lansat candidatura
Craiova. De văzut. De trăit. De povestit | Craiova. To see. To live. To tell
Acesta este sloganul cu care orașul Craiova intră în competiția pentru câștigarea titlului de Capitală Culturală Europeană 2021. Ieri 27.11.2014, la Bruxelles, acolo unde este sediul celor mai importante instituții europene, au fost lansate, în prezența oficialităților românești și europene, identitatea vizuală a proiectului Craiova Capitală Culturală Europeană 2021 – www.craiovaculturala.ro.
Sub un slogan ce dezvăluie trăirile, talentul, istoria și pofta de viață a oltenilor, Craiova a pornit în bătălia culturală europeană cu toate atuurile la purtător. Pentru că orașul Craiova este … de văzut, de trăit, de povestit.
Pe noul site www.craiovaculturala.ro, oamenii vor regăsi date despre proiectul Craiovei de a deveni Capitală Culturală Europeană în 2021, dar și agenda evenimentelor culturale din Craiova și regiunea Oltenia, cu posibilitate ulterioară de a-și achiziționa bilete online la spectacolele instituțiilor partenere. Site-ul mai include o rubrică de monitorizare a fondurilor publice și private strânse în conturile Asociației Craiova Capitală Culturală Europeană 2021, cu sprijinul partenerilor.
Lansarea imaginii și a conceptului de promovare a proiectului Craiova Capitală Culturală Europeană 2021 a avut loc la Bruxelles, în prezența primarului Municipiului Craiova, doamna Lia Olguța Vasilescu, a președintelui Consiliului Județean Dolj, domnul Ion Prioteasa, a președintelui Asociației Craiova Capitală Culturală Europeană 2021, domnul Antoniu Zamfir, a consilierilor locali, consilierilor județeni, a oamenilor de afaceri din Oltenia și a ziariștilor.
Evenimentul de lansare a identității vizuale este inclus în strategia Asociației Craiova Capitală Culturală Europeană 2021 (ACCCE 2021) de câștigare a competiției.
ASOCIAȚIA CRAIOVA CAPITALĂ CULTURALĂ EUROPEANĂ 2021
Asociația Craiova Capitală Culturală Europeană 2021 (ACCCE 2021) s-a constituit în iulie 2013 și a urmat toți pașii necesari pentru ca municipiul Craiova să primească punctaj maxim la selecția finală, ce va avea loc în 2016. Toate evenimentele sunt puse în practică în urma unei strategii stabilite după consultarea experților din domeniu și în conformitate cu criteriile folosite în desemnarea orașelor capitală culturală europeană. Strategia culturală a Craiovei include toate activitățile prevăzute pentru anii viitori, inclusiv strategia pentru perioada următoare anului pentru care este acordat titlul.
Într-un timp foarte scurt, ACCCE 2021 a fost organizatorul principal sau partener al unor evenimente care, prin diversitatea lor, au implicat atât artiști și organizații / instituții din regiunea Oltenia, cât și din străinătate.
Proiectul Craiova Capitală Culturală Europeană 2021 oferă ocazia Cetății Băniei, unul dintre cele mai mari orașe din România, să prezinte lumii întregi comorile, istoria, personalitățile, ambițiile și pasiunile locuitorilor săi. Mai multe detalii găsiți pe www.craiovaculturala.ro.
<div class='sharedaddy sd-block sd-like jetpack-likes-widget-wrapper jetpack-likes-widget-unloaded' id='like-post-wrapper-103532497-6137-678e3a6381d23' data-src='https://widgets.wp.com/likes/?ver=13.8.1#blog_id=103532497&post_id=6137&origin=damianirimescu.ro&obj_id=103532497-6137-678e3a6381d23&n=1' data-name='like-post-frame-103532497-6137-678e3a6381d23' data-title='Apreciază sau republică'><h3 class="sd-title">Apreciază:</h3><div class='likes-widget-placeholder post-likes-widget-placeholder' style='height: 55px;'><span class='button'><span>Apreciază</span></span> <span class="loading">Încarc...</span></div><span class='sd-text-color'></span><a class='sd-link-color'></a></div>
Site-ul este ok, insa nu e optimizat pentru device-uri mobile. Cred ca inca se mai lucreaza la el. Ideal ar fi daca s-ar trece si preturile la bilete la evenimentele cu plata.
Din câte am înțeles undeva după data de 15 decembrie se va implementa plata biletelor online la evenimente. Cred că încă se lucrează la site și la optimizarea pentru mobil.
Sunt sigur că nu au nevoie de sfaturile unor onlineri olteni cu experiență „minimă” în ceea ce înseamnă optimizări ale site-urilor. Adică noi nu suntem developeri nu, right? 😀