Ai grijă de acum încolo ce postezi pe Facebook. În România, Facebook a fost declarată de un judecător ca fiind un spațiu public, adică tot ceea ce postezi poate fi folosit ca probă. Însă o persoană tocmai a fost condamnată la 35 de ani de închisoare pentru 10 poze, video-uri și comentarii pe Facebook.

Inițial omul de 33 ani a primit o sentință de 70 de ani de închisoare, câte 7 ani pentru fiecare postare, dar au redus la jumătate judecătorii, oferindu-i doar 35 de ani.

Un bărbat din Thailand a primit sentința de 35 de ani de închisoare după ce acesta a fost găsit vinovat pentru insultarea familiei regale, o crimă destul de gravă în Thailanda. Bărbatul identificat ca Wichai, a publicat 10 poze, video-uri și comentarii criticând familia regală.

Încercând să-i facă rău unui prieten cu care a avut niște divergențe, acesta a creat un cont cu care se dădea drept acesta. Inițial a respins toate acuzațiile, dar după ce a petrecut un an de zile în închisoare, pe perioada judecății acestuia, bărbatul a revenit și și-a mărturisit faptele.

Sursă: TechCrunch.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.