Cred că am descoperit cel mai bun plugin de optimizare a pozelor pentru blogul tău. După ce v-am povestit cum am optimizat pozele folosindu-mă de câteva aplicații desktop + web, astăzi vreau să vă vorbesc despre ShortPixel.

După ce am reușit să optimizez pozele și să reduc dimensiunea lor de la 1.16 GB la 453 MB, credeam că nu mai e nimic de făcut. Că este tot ce am putut eu să fac cel mai mult, ăsta este maximul pe care pot să-l optimizez.

Ei bine m-am înșelat. Alex de la ShortPixel, după ce mi-a citit articolul mi-a trimis un email întrebându-mă dacă nu vreau să testez serviciul lor, ShortPixel.

O scurtă istorie

ShortPixel a pornit acum aproape 2 ani de la o idee simplă: să folosim infrastructura excedentară a unui alt serviciu și anume PagePeeker.com pentru a optimiza imagini.

Într-o primă fază am făcut un API de optimizare de imagini însă ne-am dat seama că acesta singur nu va avea prea mult succes așa că ne-am hotărât să facem și un plugin de WordPress.

Pluginul de WordPress s-a dovedit o idee bună având în vedere nevoia existentă în piață pentru un plugin versatil de optimizare de imagini care să poată să ofere servicii la un preț foarte bun.

Ținta noastră este să ajungem pluginul de optimizare de imagini cel mai popular de pe piață și deasemenea să ne extindem și în domeniul serverelor dedicate de optimizare de imagini.

Echipa inițială a fost formată din Sabina Ionescu, Sorin Vînătoru și Alex Florescu oameni cu experiență tehnică, PR și marketing.

În momentul de față echipa este formată din Alex Florescu, Simon Duduică și Ionuț Croitoru, oameni cu experiență tehnică și design.

Ce a reușit să facă ShortPixel

O să fiu direct și o să vă spun că ShortPixel a reușit să mai stoarcă încă 100 MB din pozele deja optimizate. Poate că nu pare ceva wow, dar imaginați-vă că plugin-ul de WordPress deține anumite funcții și setări ce înlocuiește cu succes toate aplicațiile desktop + web de care v-am povestit în tutorialul despre optimizarea pozelor.

Setările ShortPixel făcute

Setări ShortPixel
Setări ShortPixel

Odată ce ai instalat plugin pentru WordPress ShortPixel, trebuie să introduci mai întâi de toate API Key-ul și să-l validezi.

Apoi alege ce fel de compresie ShortPixel va aplica imaginilor tale. Eu am mers pe mâna lor și am ales algoritmul Lossy.

Am ales ca această compresie să se aplice și tuturor imaginilor thumbnails generate de WordPress.

Am setat ca imaginile să fie convertite din CMYK la RGB pentru o mai bună reprezentare pe ecranele calculatoarelor și telefoanelor mobile.

Îndepărtarea datelor EXIF duce la o scădere a mărimii totale a pozelor, o recomand.

Și nu în ultimul rând, faptul că pot să micșorez pozele mari la o rezoluție dată de mine maximă de 1400 px width și 720px height. Ceea ce este un lucru nemaipomenit.

Următorul pas Save and Go to Bulk Process

Optimizare imagini cu ShortPixel
Optimizare imagini cu ShortPixel

Odată ce ai apăsat acel buton, începe procesul efectiv de optimizare a pozelor. La mine, la cele 9783 de poze în total cu imaginile thumbnails generate a durat aproximativ 4 ore. Dar rezultatul merită să aștepți!

Rezultat optimizare imagini cu ShortPixel
Rezultat optimizare imagini cu ShortPixel

Un mic concurs

Astfel, m-am decis să ofer în cadrul unui mic concurs desfășurat la mine pe blog, 10 000 de credite pentru optimizarea pozelor tale de pe blog.

Ce trebuie să faci?

  1. Să dai share acestui articol folosind hashtag-urile #shortpixel #optimizare #imagini #concurs
  2. Să-mi spui într-un comentariu de ce ai vrea să câștigi cele 10 000 de credite?
Concursul se va încheia pe 15 aprilie 2016 ora 23:59. Alegerea câștigătorului se va face prin random.org pe data de 16 aprilie 2016.

Important pentru a primi premiul este musai necesar să-ți faci un cont pe ShortPixel. Este gratuit și îți oferă 100 de credite/lună gratis! Cât de tare este acest lucru!

Succes tuturor!

4 Thoughts to “Cum am mai optimizat încă 100 MB cu ShortPixel + Concurs”

    1. Am observat și eu că smush.it dă rateuri când urc pozele. ShortPixel cam face treabă bună. Plus că mi-a crescut nota în PageSpeed Insights de la 20 la 66 pe mobile și de la 40 la 77 pe desktop 😀

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.