1 TB Free Space in Cloud

Bine v-am găsit în noul an 2014. Sper că ați avut o petrecere minunată de Revelion. Pentru că este primul post pe 2014, vreau să vă spun că am 5 TB (terra-bytes, adică 5120 GB) spațiu în Cloud. Da, ați citit bine, 5TB spațiu gratis în Cloud!

1 TB Free Space in Cloud

Ei bine, asta am aflat-o de pe blogul lui Radu. Iată cum am obținut eu 5 TB spațiu gratis în Cloud:

1) Am intrat de pe browser-ul Chrome, pe adresa mail.ru, folosind Translate to English (click drepta Translate to English sau limba setată în browser-ul Chrome) și mi-am făcut cont, urmând pașii de acolo. Ai nevoie de nume, prenume, data nașterii, username, parola, mobil sau o întrebare secretă pentru a-ți creea un cont.

2) Am dat Log-out din proaspătul cont creat și am intrat tot de pe Chrome, folosind „Translate to English” pe cloud.mail.ru. Am dat click pe imaginea unde spune de oferta lor promoțională ce ține până pe 20 ianuarie 2014, de 1024 GB free.

3) Am descărcat pe telefon aplicația lor de aici: https://play.google.com/store/apps/details?id=ru.mail.cloud

Aplicația de mobil cu 1TB free space in Cloud

Dar cei de la Mail.ru oferă doar 1024 GB gratis/cont, așa că am creat alte 4 conturi pentru fiecare device, ca să nu încurc varza cu capra. Astfel, PC-urile, telefoanele au primit fiecare câte un cont. Imediat ce mi-am instalat pe telefon aplicația am dat pe „Enable Auto-Upload” deja mi-a uploadat aproximativ 8 GB în cloud.

Am observat că, odată ce te-ai logat în aplicația de mobil, preia limba engleză, deci te poți descurca liniștit. Însă sunt câteva probleme la aplicația de PC, respectiv Windows și Linux.

Nu am putut observa până acum cum pot schimba limba folosită de aplicația Cloud Mail.ru. Instalarea îți dă posibilitatea de a alege engleza ca și limbă de instalare, dar nu neapărat de folosință.

Pentru Linux, pentru că folosesc Elementary OS Luna, un distro bazat pe Ubuntu 12.04 LTS, când am descărcat fișierul executabil pentru Cloud Mail.ru, am observat că nu pot să îl rulez. De aceea sfatul meu este următorul.

Deschideți „Terminal”, navigați unde ați salvat fișierul executabil și odată ce ați ajuns în folder (la mine de exemplu în „Downloads”) scrieți următoarea comandă: sudo chmod 777 cloud. Ți se va cere parola de root, introdu-o și apoi enter. Va începe în scurt timp procesul de instalare și la final, vei observa când vei deschide un file manager în home un folder intitulat Cloud@Mail.Ru. Felicitări, tocmai ai instalat aplicația cu succes!

Baftă și sper să vă fie de folos spațiul acesta! Dați știrea mai departe!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.