Reiki biorezonanta noua medicina germana

Prima oară când am auzit despre Reiki, cred că aveam vârsta de 15 ori 16 ani, nu mai știu. Am înțeles că este vorba despre un sistem de terapie energetică, în care nu se folosește energia personală a terapeutului, ci „energia universală. Iar biorezonanța este un concept medical pseudo-ștințific ce derivează din terapia electromagentică. Cât despre Noua Medicină Germană, abia recent am aflat de ea!

Înainte de a crede despre un anumit subiect ori despre o persoană care vorbește despre un subiect/domeniu, eu caut pe internet, în cazul de față despre reiki, despre biorezonanță și noua medicină germană. Consider Wikipedia ca fiind o resursă online destul de apreciată de comunitatea ștințifică și mulți contribuie la crearea și menținerea acesteia, în sensul ca cele scrise acolo să fie adevărate. Acolo nu merge cu universul mi-a zis sau Dumnezeu mi-a zis. Așa cum am spus, sunt un credincios atipic.

Despre Reiki

Reiki
Reiki

Reiki este un sistem de terapie prin energie universală. Adică vindecare prin punerea mâinilor pe punctele esențiale de chakra. Am aflat și despre gradele reiki și anume:

 • gradul I: adică după inițiere, practicantul poate face autotratament, și după un timp tratament.
 • gradul II: după inițiere, practicantul primește simbolurile Reiki, adică fără aceste simboluri nu se pot activa palmele pentru o eficiență mai mare, poate face tratament prin realizarea și vizualizarea simbolurilor în anumite puncte bine precizate. Mai mult, poate efectua tratamente la distanță, iar simbolurile permit curățarea încăperilor de energii negative, dăunătoare, curățarea și energizarea mâncării, dar și trimiterea luminii la distanță.
 • gradul III (sau profesor): după inițiere, practicantul primește noi simboluri și învață tehnici suplimentare, poate face acordaje altor persoane, de multe ori acest grad se sare și se trece direct la maestru.
 • maestru: după inițiere, noul maestru poate la rândul să facă altora inițieri/acordaje și cunoaște simbolurile specifice maeștrilor.

Cică după fiecare inițiere, urmează o perioadă de criză de vindecare, cu o durată de 21 de zile, în care autopracticantul își face zilnic cu un meniu lacto-vegetarian.

Sursă: Wikipedia.

Cei care practică și cred în Reiki, zic că este bazată pe știință

Deși unele experimente științifice efectuate în anii ’90, au dovedit că în jurul mâinilor acestor practicanți apar emisii electromagnetice pe frecvențe care nu sunt evidențiate și la persoanele neinițiate. Însă în studii științifice riguroase, efectele terapiei Reiki nu diferă cu nimic față de efectul Placebo.

Lee MS, Pittler MH și Ernst E. au scris un studiu intitulat Effects of reiki in clinical practice: a systematic review of randomised clinical trials, au descoperit că în 205 studii potențiale, s-a descoperit că Reiki nu are nici un efect fizic asupra oricărei boli studiate și experimentată. De aceea tratamentul cu reiki este clasificat ca fiind un simplu Placebo.

Despre Biorezonanță

Terapia prin biorezonanță a fost inventată în Germania în anul 1977 de către Franz Morell și fiul său vitreg, Erich Raschebut. Este un concept medical pseudo-științific ce derivează din terapia electromagnetică. Practicanții biorezonanței declară că pot detecta o varietate de boli și vicii. Aceștia consideră că biorezonanța este similară cu anumite concepte din Medicina Tradițională Chinezească, în special acupunctura.

Biorezonanță
Biorezonanță

Neavând nici o explicație științifică despre cum ar putea funcționa terapia prin biorezonanță, cercetătorii au clasificat biorezonanța ca și pseudoștiință. Asta a fost constatată în cartea Bioresonance, a study of pseudo-scientific language scris de Galle M.

Mi s-a mai spus și despre faptul că austronauții NASA folosesc biorezonanța pentru a fi vindecați de problema pe care o au atunci când ies în spațiu. Că se simt rău din cauza faptului că ei în spațiu sunt ca în cușca Faraday. Nu am găsit nici o referință despre asta, din contră, am găsit că cel care pretinde că aparatul de biorezonanță folosit de NASA vindecă cancerul. Costă în jur de 20 000$, iar cel care a construit Professor Bill Nelson, de asemenea cunoscut și sub numele Desire Dubounet, care este un fugar în Ungaria, după ce a fost acuzat de fraudă în America. Încercând să vindece o persoană de leucemie cu ajutorul aparatului  EPFX/SCIO, pacientul respectiv a decedat.

Surse: WikiPedia 1, 2.

Despre Noua Medicină Germană

Dacă despre Reiki și Biorezonanță nu am un puternic sentiment de repulsie, ci doar o părere că sunt un efect Placebo, unul care în anumite circumstanțe te poate ajuta, atâta timp cât ești conștient de el și de puterea acestuia, dar doar atât, Noua Medicină Germană o consideră foarte periculoasă și criminală! Cineva care a omorât în prezent peste 140 de persoane, poate fi numit criminal în serie! Nu el le-a omorât în mod direct, ci această nouă medicină pornită dintr-o nebunie!

Istoria Noii Medicine Germane

Ryke Geerd Hamer, un medic internist din Germania a trecut printr-o traumă și anume fiul său a fost împușcat accidental de Viitorio Emanuelle, ducele de Savoy. Rănile făcute de armă i-au fost fatale și, din păcate, făptașul nu a fost niciodată condamnat, nici după mai bine de 10 ani de procese.

Ryke Hamer - Noua Medicină Germană
Ryke Hamer – Noua Medicină Germană

La scurt timp după această tragedie, Ryke Hamer descoperă că are cancer testicular. Ignorând faptul că acest tip de cancer este cel mai comun în cazul bărbaților între 30 și 50 de ani, Ryke (avea 43) a avut o revelație și a declarat că i-a apărut cancerul testicular din cauza tragediei. Deci șocul psihologic al pierderii copilului i-a declanșat cancerul, ulterior acest șoc fiind botezat „șocul Dirk Hamer”.

După ce a tras această concluzie, fără a avea vreo dovadă, Ryke a încercat să dovedească afirmațiile sale. Bănuind că totul vine de la creier, a făcut radiografii craniene pacienților și apoi a interpretat rezultatele – având zero experiență în radiologie. Rezultatul? Acesta a descoperit niște cercuri pe radiografii pe care le-a considerat ca fiind dovada fiziologică a șocului Dirk Hamer.

Întreaga comunitate medicală științifică este în dezacord total cu ceea ce Ryke Hamer și Noua Medicină Germană afirmă. Mai mult, propria lui soție nu l-a crezut și ironia e că probabil acesta și-a ucis soția, aceasta suferind de cancer.

Pentru că orice terapie bazată pe altceva decât dovezi științifice are nevoie de axiome, Hamer a compus 5 și le-a numit legi.

Legea nr. 1 a Noii Medicine Germane: „Legea de fier – bolile severe sunt cauzate de un șoc, o tragedie.

Legea nr. 2: „Natura în două faze a bolii – Există două faze ale bolii, faza de conflict activă și faza de vindecare.

Legea nr. 3: „Sistemul ontogenetic al bolilor – localizarea fizică a unei boli are legătură cu dezvoltarea intra-uterină, astfel, bolile pot fi clasificate în funcție de stratul germinativ din care a venit.

Legea nr. 4: „Orice agent infecțios este prietenul nostru – toți microbii, bacteriile, ciupercile, virusurile, sunt prietenoși și ei sunt acolo de fapt ca să curețe infecția. Prin urmare, boala nu este de fapt urmarea unei infecții, ci infecția este urmarea bolii.

Legea nr. 5: „Programul Biologic Special – toate bolile (fără nici o excepție) sunt parte a acestui program biologic special, care menirea ei (a bolii) este aceea de a ne preda o lecție. Dacă înveți lecția, te vindeci, dacă nu, probabil mori.

Surse: WikiPedia, Insula Îndoielii

În concluzie

Înainte de a purcede să faci un tratament folosind una din cele trei metode de mai sus, Reiki, Biorezonanță sau Noua Medicină Germană, asigură-te că cercetezi înainte istoricul acestora și caută fapte științifice care să aprobe ceea ce ele afirmă. Am citit că multe din tratamentele cu biorezonanță, acei traineri sau practicieni, au impus renunțarea la medicamente care dăunează organismul, ceea ce mi se pare stupid, e ca și cum te-ai sinucide.

Înainte de a crede într-o persoană aproape ca un profet, vraci, guru sau orice altă denumire, gândește la următorul aspect, recent mai mult de 3500 de persoane au plătit bani doar ca un guru să treacă cu privirea peste ei și să-i vindece. Câți bani a făcut gurul Braco doar pentru că a privit 3500 de oameni? Dacă biletul a costat 40 lei, faceți calculele 3500 x 40 = 140 000 lei (1 miliard 400 de milioane de lei). Bani scutiți de TVA apropo, că prostia omenească nu se impozitează! E prea multă!

Acele persoane (traineri) care refuză aceste adevăruri, despre aceste ideologii pseudo-științifice, unele criminale, sunt însăși părtași la uciderea acelor pacienți care sunt creduli și disperați să caute vindecare. Dacă cineva poate să spună că sunt hater, da, sunt hater, dar nu față de o persoană, ci față de răul pe care îl fac aceste false metode medicinale complementare așa cum sunt ele denumite și promovate. Înainte de a crede, cercetează, nu te costă nimic, din contră îți poate salva viața!

Distribuie mai departe astfel încât multe persoane care cred în astfel de terapii pseudo-științifice să se trezească și poate, poate, să-și salveze viața, a lor sau a celui drag lor care suferă de o anumită boală!

6 Thoughts to “Despre reiki, biorezonanță și noua medicină germană”

  1. Corect, așa e, iar asta ar trebui să fie o învățătură să nu alergăm imediat după cai verzi pe pereți, să cercetăm înainte de a crede ceva! Tocmai pentru a nu se întâmpla astfel de atrocități!

 1. Exact si de la cei care spera ca se vor vindeca la un moment dat. 🙁 Este trist intr-adevar si cu nimic mai indepartat de crima. Probabil cei care cred sau au impresia ca poseda astfe de „puteri” miraculoase sufera de anumite boli psihice: grandomanie,narcisism dus la extrem, sindromul persecutiei de ce nu…
  Problema este ca cei naivi sunt multi si este greu sa le demonstrezi ca nu sunt pe calea cea corecta. Din pacate…

  1. Da, din pacate așa e, nu sunt departe de crimă. Dacă ti-aș arăta un video să vezi cum spune terapeutul imperativ „ascultați-mă”, „credeți-mă” și alte imperative. În fine îmi este milă de toți oamenii care se lasă înșelați.

 2. Bun articol! Foarte bun chiar!

  Exista inclusiv in NLP ideea ca bolile sunt cauzate de propriile noastre ganduri / idei negative. No shit! Bolile au cauze genetice si exclusiv medicale / stiintifice. Tratamentul adecvat fiind desigur tot de provenienta medicala si stiintifica, nicidecum baliverne cu biorezonanta si energii. Asta functioneaza pentru naivi. Si da, zici bine de efectul placebo.
  Nu, organismul nu are cum sa se vindece singur prin energii venite din univers, jeez.
  Vorba aia, mananci sanatos, faci miscare zilnica, te cultivi si te relaxezi ca pana la urma tot mori. 😀

  Da, se fac descoperiri in ceea ce priveste medicina, tot timpul. Cercetatorii vor sa asigure ca bolnavii scapa de boli precum parkinson,alzheimer,cancer sau boli precum depresia, care va fi foarte intalnita, pe cai diverse, inclusiv genetic, nu doar medicamentos. Insa, de la studiu pana la aberatie se pare ca linia e cam palida si multi din pacate, o aleg din dorinta sincera de a se vindeca.

  Cat despre hater, nici nu se pune problema. Esti cat se poate de realist. Si e mai bine asa, decat sa vinzi gogosi frumos impaturite, ca apoi sa culegi energii negative 😉 what goes around comes around, vorba aia.

  1. În primul rând, abia azi am aflat despre noua medicină germană. Despre reiki și biorezonanță știam de ceva timp, dar nu le-am băgat prea mult în seamă. Am stat 4 ore să fac research despre acest subiect și am fost îngrozit și șocat de ceea ce am putut descoperi, mai ales cele peste 140 de victime ale noii medicine germane. Și majoritatea încă cred în asta, pentru că lumea cică au auzit ei se vindecă, deși nu există până în acest moment un caz documentat.

   Mi-e silă de oamenii care își bat joc de disperarea unor oameni bolnavi. Am auzit la un „terapeut”, ca terapeutul nu vindecă doar tratează, bolnavul se vindecă, că doar el poate. Un fel de spălare a mâinilor precum Pilat. Adică cand bolnavul moare, terapeutul va putea să le zică apropiaților că bolnavul nu a depus destul efort să se vindece singur, că el si-a depus întreg efortul pentru a-l trata.

   Problema e că ăștia nu au asigurare medicală, nu pot fi trași la răspundere pentru că ei au făcut tot ce le-a stat în puteri să facă ceva, doar l-a tratat.

   Și mai grav e atunci când terapeutul știe întreaga istorie a acestei noi medicini germane și continuă, pentru că ce naiba, banii vin de la disperați nu?

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.