Ce am gatit azi
In cazul in care nu stiati, imi place foarte mult sa gatesc. Daca raman singur in casa eu nu mor de foame, pentru ca stiu ca orice as avea in bucatarie, pot sa gatesc. Am invatat de mic copil sa am grija de mine. Multi imi zic ca sunt „sotia” perfect. Ei bine am ajuns azi acasa, mort de foame, aveam o foame in mine de nu va zic. Si intru in bucatarie si vad ca nu prea avem ceva in frigider. Asa ca arunc o privire sa vad de ce ma pot folosi ca sa fac ceva. Vad ca am oua, niste cartofi, ceapa, leustean, patrunjel, carnati, cascaval. Si am si inceput sa gatesc, fara vreo reteta in minte, ci dupa ureche si dupa gust. In doua tigai am gatit cam totul. Intr-una mica am pus ulei si ceapa tocata cubulete. In cealalalta am pus niste cartofi taiati tot in cubulete. Dar i-am facut in asa fel incat sa nu-i prajesc ci sa se faca asa de buni, cu o tenta aramie un pic crocanta, foarte un pic. Ceapa am calit-o pana a prins culoarea maronie. Am pus felioare de carnacior si le-am lasat la prajit un pic cu ceapa. Apoi am adaugat cubulete de cascaval peste. Apoi am adaugat vegeta si praf de leustean. Iar apoi am adaugat bulion o lingurita. In tigaia cealalta cand cartofii mai stateau un pic si se prajeau bine, am dat focul mai incet si am adaugat sosul din ceapa si restul. Am amestecat bine pana cand s-a omogenizat cartofii cu sosul acela creat. Iar la final am adaugat ouale, dupa ce le-am spart. A iesit ca un fel de tortilla spaniola, numai ca e specific romanesc.
Iar ca ornament am dat cascaval prin razuitoare ca sa se topeasca, sa formeze un fel de topping alaturi de niste masline. Imi lipseau niste felii de castraveti murati si aia era ! Ce parere aveti? Eu va zic ca am mancat-o foarte repede, pentru ca mie mi-a placut enorm. Recomand pentru cei care sunt pe fuga si vor sa se hraneasca rapid. Timp de preparare 15-25 de minute.
<div class='sharedaddy sd-block sd-like jetpack-likes-widget-wrapper jetpack-likes-widget-unloaded' id='like-post-wrapper-103532497-1782-67950b36da1f1' data-src='https://widgets.wp.com/likes/?ver=13.8.1#blog_id=103532497&post_id=1782&origin=damianirimescu.ro&obj_id=103532497-1782-67950b36da1f1&n=1' data-name='like-post-frame-103532497-1782-67950b36da1f1' data-title='Apreciază sau republică'><h3 class="sd-title">Apreciază:</h3><div class='likes-widget-placeholder post-likes-widget-placeholder' style='height: 55px;'><span class='button'><span>Apreciază</span></span> <span class="loading">Încarc...</span></div><span class='sd-text-color'></span><a class='sd-link-color'></a></div>
cartofii i-ai facut fara ulei? daca ai pus ulei la cartofi, si cu sosul ala cu ceapa si carnati si oua….ai ajuns cu colesterolul la tavan, nu?
Vad ca stii sa gatesti 😛 Succes in continuare 🙂
Mi-a lasat gura apa! O sa incerc sa fac si eu!
Sa-mi spui cum ti-a iesit !