România lucrului bine făcut a început azi, nu într-o viață anterioară!
Nu știu alții ce au fost într-o viață anterioară și ce anume și-au dorit, dar știu că de 26 de ani, românii au vrut o Românie a bunului simț și al lucrului bine făcut.
Există o șansă de 1 la 19 milioane ca un român să-și vadă visul din viața anterioară îndeplinit. Acum, uitându-mă la probabilistica asta, avem mai multe șanse să câștigăm la loto, decât să ne vedem îndeplinit visul. Asta dacă nu cumva ești președintele României.
Polemica discursului
Nu are sens să căutăm un răspuns la întrebarea „cine i-a scris discursul președintelui?”. Pe bune, nu are nici un sens. Nici să credeți că prin ceea ce scriu acum, aici, regret faptul că l-am votat pe Klaus, ba deloc, cred că aproape toți care l-au votat au știut că sunt șanse reale ca el să fie răul cel mai mic. Uite așa o ardem noi românii, că suntem mai buni decât vrăjitoarele din Craiova.
Îi ghicim mai rău decât în cărți pe ăștia, din categoria asta răul cel mai mic. Da haide cum altfel, să nu facem asta, atâta timp cât PSD-ul în continuare îl are în frunte pe cel de care nu mai spunem numele, cel care se spune că însuși Chuck Norris l-a învățat arta kung pow-ului politic. Și da, dau vina pe ei și nu doar pe ei, ci pe toată clasa politică. Nu este doar vina celor care l-au votat pe Klaus, este și vina lor pentru că ei oferă întotdeauna răul cel mai mare.
Alegeri, răul cel mai mic, dar România lucrului bine făcut?
Azi am văzut o știre pe Facebook. Dacian Cioloș a implementat o platformă unde fiecare cetățean în parte poate verifica orice instituție publică, să vadă pe ce dă banii, ce buget are etc. Este un prim pas în acești 26 ani spre o Românie a bunului simț, al lucrului bine făcut. Oare Klaus a furat ideea asta de pe undeva, când a făcut campanie? Sincer, cred că orice viitor candidat cu eticheta de răul cel mai mic, întotdeauna va câștiga, indiferent ce slogan va folosi. Și asta pentru că suntem sătui de comunism, comunism ce automat este identificat cu persoana căruia nu-i spunem numele.
Suntem noi un popor blestemat? Poate, dar nu știu ce vină avem. Stai, avem una și aia pentru că nu ne implicăm civic. Noi schimbăm România și noi schimbăm clasa politică. Fraților, când ne va intra în cap că noi ar trebui să deținem puterea?
Astfel dacă ești curios să vezi cum se cheltuie banul tău în localitatea ta este îndeajuns să intri aici: transparenta-bugetara.gov.ro.
Ministerul Finanțelor Publice
a creat Sistemul naţional de verificare, monitorizare, raportare şi control al situaţiilor financiare, angajamentelor legale şi bugetelor entităților publice din România.
Aici poți găsi informații despre activitatea financiar-bugetară a acestora.
Ce părere ai despre acest pas către o administrare transparentă? Ești mulțumit? Care este instituția pe care ai vrea să o verifici și de ce?
<div class='sharedaddy sd-block sd-like jetpack-likes-widget-wrapper jetpack-likes-widget-unloaded' id='like-post-wrapper-103532497-8218-673275360817d' data-src='https://widgets.wp.com/likes/?ver=13.8.1#blog_id=103532497&post_id=8218&origin=damianirimescu.ro&obj_id=103532497-8218-673275360817d&n=1' data-name='like-post-frame-103532497-8218-673275360817d' data-title='Apreciază sau republică'><h3 class="sd-title">Apreciază:</h3><div class='likes-widget-placeholder post-likes-widget-placeholder' style='height: 55px;'><span class='button'><span>Apreciază</span></span> <span class="loading">Încarc...</span></div><span class='sd-text-color'></span><a class='sd-link-color'></a></div>