Ai scăpat telefonul în apă (WC)? Iată ce trebuie să faci!
Doamne, cunosc până în acest moment trei persoane care și-au scăpat smartphone-ul în apă, adică în WC. Și culmea, toate trei sunt femei. Îmi este foarte greu să înțeleg cum poți să scapi un smartphone în toaletă, adică, serios, cum să faci asta!?!?!?!
Ți-ai scăpat telefonul în apă? Iată ce trebuie să faci pentru a-l salva imediat:
1. Scoate telefonul imediat din apă
Datorită tuturor porturilor ce sunt deschise, apa poate intra foarte rapid în contact cu placa de bază sau cu alte componente electrice. În cazul în care nu ai o husă care să-ți acopere intrarea pentru căști, slotul pentru încărcarea telefonului, acționează cât mai rapid pentru a scoate telefonul din apă!
2. Scoate bateria și pune telefonul pe niște șervețele sau material ce absoarbe rapid apa
Înainte de a-l pune pe niște șervețele uscate ori material ce absoarbe rapid apa, asigură-te că ai scos bateria telefonului. Făcând acest lucru, te asiguri că multe dintre circuitele electrice vor supraviețui. Problema se pune dacă smartphone-ul nu are o baterie detașabilă.
Tot în acest moment, scoate cardul microSD cât și cartela SIM din telefon!
3. Folosește aspiratorul pentru a aspira apa din el
Timp de aproape 20 de minute, stați cu aspiratorul deasupra zonelor ce au intrat în contact cu apa la o distanță rezonabilă (undeva aproximativ 5 – 10 cm de telefon) astfel încât să nu se creeze electricitate statică.
Această acțiune este una dintre cele mai rapide pentru a putea salva telefonul dumneavoastră în mai puțin de o oră de la incident.
Atenție! Nu folosiți niciodată un feon, chiar dacă aveți opțiunea de aer rece. Aerul ieșit din feon va împinge vaporii de apă mai adânc în telefon!
4. Folosiți o substanță ce absoarbe rapid apa
Cea mai ieftină soluție și la îndemână este orezul negătit, uscat. Plasați telefonul într-un castron plin de orez uscat astfel încât orezul s-ar putea să absoarbă mare parte din apă.
O altă soluție ar fi plicul de silica de la diverse haine, ori cutii ale unor produse comandate online. E bine să aveți astfel de pliculețe de silica pentru viitor, pentru astfel de ocazii.
Odată plasat telefonul în castron, să vă asigurați că îl rotiți în diverse poziții la fiecare oră!
5. Testați-vă telefonul și verificați că totul este în ordine
După ce au trecut 24 de ore, după ce ați încercat unul sau toate metodele de mai sus, încercați să deschideți telefonul cu bateria pusă.
Dacă telefonul nu se aprinde cu bateria pusă, scoateți bateria și băgați-l la încărcat, încercând să îl aprindeți. Dacă se aprinde, vă trebuie o baterie nouă!
Dacă nu se aprinde în nici un fel, atunci sfatul meu este să contactați un service recomandat în garanția acordată de vânzător.