Crezi că ai dreptul să te plângi de politicieni?
Cu siguranță a existat un moment în care să zici cuiva „frate, ăia de acolo de la Parlament sunt niște……” și să începi să enumeri nemulțumirile tale chiar și ore-n șir. Ori ești aceea persoană care-și scrie nemulțumirile pe Facebook despre actuala clasă politică. Ghici ce, nu ai nici un drept, și hai să-ți spun de ce!
Pe principiul „monkey see, monkey doo”, parlamentarii noștri fac ceea ce și poporul face. Dau dovadă crasă de „absenteism”. Până la urmă de ce să-l preocupe viitorul țării, dacă tu, când a fost momentul să votezi ai preferat să bei o bere, să vezi un film, să ieși afară, oriunde altundeva dar nu la cabina de vot.
Știu că te ascunzi sub zicala „nu am pe cine să votez”, așa e, într-adevăr, situația face că acum 4 ani, chiar nu aveam pe cine să votăm decât pe aceia care s-au folosit de mânia noastră și au întors-o în favoarea lor.
Anul acesta la fel vei face?
În Parlament, ca la vot!
Azi dimineață am intrat pe Facebook și am văzut această postare.
Desigur la început mi-a produs indignare și un pic de revoltă în sinea mea, dar apoi am stat și m-am gândit a cui este vina? A mea? Cu siguranță pentru că atunci când a fost momentul să decid viitorul țării mele nu m-am dus, pentru că „nu am avut pe cine”. Dar dacă toți ne-am fi dus și am fi votat cu totul și cu totul altceva, candidatul cel mai puțin așteptat, ori independenții? Suntem un număr foarte mare de indeciși și care nu doresc să voteze. Oare ce mesaj am fi dat noi poporul acum 4 ani, dacă USL-ul (alianța aia mare, care ne-a mințit frumos) nu ar fi avut majoritate absolută și tot ar fi avut nevoie de alte alianțe? Pricepeți ce zic?
Dacă nouă nu ne pasă, lor de ce le-ar păsa?
Cam la asta se rezumă oameni buni, la întrebarea de mai sus. Dacă nouă nu ne pasă de viitorul nostru, al țării, lor de ce le-ar păsa? Cu atât mai mult, acțiunea lor de a-și vedea propriul interes se justifică. Nu credeți?
Prin urmare, care este soluția? Oamenii tineri care vin din urmă, nu sunt ceea ce vor ei să credem că sunt ei. Știm cum toți asta. Pentru că ei au fost școliți să ducă mai departe „tradiția”. Apropo de chestia asta, consider că toți cei ce sunt în campanie electorală ori înainte de ea, sloganurile folosite, sunt cei mai mincinoși. Aș putea spune că detronează butonul de la „I agree” la orice ToS online „citit”.
Și atunci, rămâne întrebarea:
<div class='sharedaddy sd-block sd-like jetpack-likes-widget-wrapper jetpack-likes-widget-unloaded' id='like-post-wrapper-103532497-8225-6758856ee5e9e' data-src='https://widgets.wp.com/likes/?ver=13.8.1#blog_id=103532497&post_id=8225&origin=damianirimescu.ro&obj_id=103532497-8225-6758856ee5e9e&n=1' data-name='like-post-frame-103532497-8225-6758856ee5e9e' data-title='Apreciază sau republică'><h3 class="sd-title">Apreciază:</h3><div class='likes-widget-placeholder post-likes-widget-placeholder' style='height: 55px;'><span class='button'><span>Apreciază</span></span> <span class="loading">Încarc...</span></div><span class='sd-text-color'></span><a class='sd-link-color'></a></div>Ce rămâne de făcut?