Cartea taximetristului. Ghid de bună practică
A auzit cineva de această carte? „Cartea taximetristului. Ghid de bună practică” o puteți găsi pe net la 21 – 29 de lei. În cazul în care nu ați auzit de această carte, lăsați-mă pe mine să vă zic ce este. Este un manual, pentru cei care vor să devină taximetriști. Ați auzit bine, ca să devii taximetrist, oriunde în România asta, trebuie să dai un examen care costă 220 RON + acte adiționale pentru dosar ( aviz psihologic, cazier, medical etc ).
De ce vorbesc de această carte? Pentru că este printre cele mai mari aberații posibile. Și nu vreau să jignesc autorul, dar dacă ați știi ce scrie în aceea carte, ați râde până ați crăpa! De ce? Păi hai să vă zic o situație, spusă chiar de un taximetrist, care trebuie să dea examen zilele astea. Și îmi spune nea’ șofer că în acest manual „Cartea taximetristului. Ghid de bună practică” dacă, clientul refuză să plătească cursa, taximetristul este obligat să îl roage frumos să plătească cursa. Dacă acesta refuză, atunci este obligat să îl mai roage încă odată frumos și să îl avertizeze că va chema poliția. Dacă și atunci refuză, atunci taximetristul are datoria să îl urmărească, să noteze adresa și apoi să facă o plângere la poliție pentru neplata cursei de 5 Lei.
O altă situație, în cazul în care clientul scoate un cuțit la taximetrist, conform „Cartea taximetristului. Ghid de bună practică” atunci taximetristul este obligat să îl roage frumos să pună cuțitul deoparte și să îl avertizeze pe client, de posibilitatea închisorii.
Am mai auzit încă una, cică dacă clientul este homosexual și se dă la taximetrist, acesta are obligația să-i zică „vă rog frumos, eu sunt heterosexual și nu am nici o intenție de a accepta avansurile dumneavoastră”. Am pus și eu niște întrebări ce ar face taximetriști noștri craioveni în astfel de situații. Ce mi-au răspun? „De nu îi alerg și îi joc în picioare ce <<Cartea taximetristului. Ghid de bună practică>> că ăia habar nu au cum stă lucrurile în România, nu au făcut niciodată taximetrie, să vadă situația reală!”.
Voi ce părere aveți? Ați asculta de sfaturile manualului „Cartea taximetristului. Ghid de bună practică”?
PS: Aici puteți citii Cartea Taximetristului
CARTEA TAXIMETRISTULUI – 02
Pai era ghidul de buna practica, nu putea sa ii sfatuiasca sa se ia la bataie. 😉