#CraiovaBloggers #Dragobete #Blogoslovit

Marți 24 februarie a fost Dragobetele, iar pentru cei ce nu știu, Dragobetele este sărbătoarea tradițională a dragostei în țara noastră.

Nu știu câți știți legenda românească a zilei de Dragobete, dar vreau să vă zic sau să vă readuc aminte. Dragobete sau Dragomir a fost fiul Babei Dochia, simbolizând zeul iubirii.

Desi localnicii sunt de parere ca Dragobetele oficia din ceruri casatoriile intre nevorbitoare, cu timpul legenda a luat o alta intorsatura, Dragobetele semnificand venirea primaverii si trezirea naturii la viata. sursa.

Tot pe 24 februarie, blogosfera craioveană a sărbătorit Dragobetele în cadrul evenimentului susținut la TRADEM (Casa de Cultură „Traian Demetrescu”). Gazda evenimentului a fost nimeni alta decât colega noastră Veronica. Ea ne-a invitat să transpunem dragostea pentru persoanele dragi nouă, creând o felicitare scrapbooking.

Vă întrebați ce înseamnă scrapbook? Ca să înțelegeți rapid, vă provoc să vă readuceți aminte de oracole? Acele caiete pe care le dădeai prietenilor să completeze în el? Lipeai niște poze, răspundeai la întrebări și lăsai în urmă amintiri? ei bine, scrapbooking este ceva asemănător, însă istoria sa datează din Anglia, secolul 15 – 16.

Dragobete Blogoslovit

Însă așa cum v-am zis, noi bloggerii craioveni, ne-am strâns pentru a sărbători Dragobetele în stil românesc. Ni s-a cerut să venim cu riglă, creion și bandă dublă adezivă. Evident, eu m-am simțit din nou student și nu am venit cu nimic la mine. Însă, din fericire, Veronica a fost darnică și mi-a dat atât mie, cât și colegului meu Eddie, creion, hârtie și toate cele necesare.

Ni s-a dat o schiță după care să ne ghidăm. Iar în mijloc să punem o poză a persoanei noastre iubite sau dragi. Ei bine, nici măcar cu o poză a soției mele nu am venit, pentru că am uitat.

9 Thoughts to “Dragobete în mâinile noastre”

 1. Ce frumos! Mai am și acum caiete cu amintiri, din clasa a 4-a, a 8-a, a 10-a și a 12-a. Toate le păstrez, le citesc din când în când și îmi aduc aminte de ”dramele” de atunci!

 2. I-a iesit excelent, iar ideea lui a fost foarte inspirata ;)!
  Ma bucur tare mult ca ai fost acolo, Damian, ba l-ai mai convins si pe Eddie sa incerce. Si din cate am ginit eu, i-a placut.
  M-ati facut cu totii sa ma simt extraordinar de bine si va multumesc mult si pe aceasta cale! E pe youtube filmuletul? As vrea sa il pun si eu pe contul meu si pe pagina mea de FB, as putea?
  Abia astept sa ne revedem marti: inarmati cu tot ce trebuie, pentru inca o runda de fantezie, copilarit si capodopere ale iubirii :)!

 3. Modestule! Am uitat sa iti spun ca ti-a iesit foarte frumos portretul, mai ales pentru cineva care nu cocheteaza asa des cu desenul. Sunt sigura ca i-a placut gestul tau.
  Chiar a fost relaxant si in acelasi timp provocator, pentru ca trebuia sa respecti acel model si apoi sa vii tu cu ideile tale.
  Data viitoare venim pregatiti! Mwahahahahah@!

   1. Imi inchipui surprinderea Cristinei, cu atat mai mult cu cat nu stia ca e Dragobetele. Stiu cum e cand expresia cuiva face cat toate cuvintele din lume :).
    Cum ii spuneam si lui Daniel, acest aspect al surprinderii prietenelor/sotiilor este unul din scopurile nemarturisite ale acestor ateliere ;).

Lasă un răspuns