Vrei ca oamenii să te asculte?
Oricine care s-a născut în lumea aceasta își dorește ca măcar odată să fie ascultat. Să-și poată spună opinia și să fie urmat. Asta înseamnă a fi un lider de opinie, de grup, de urmat. Și deci cum ai reuși să faci oamenii să te asculte? Ca să devii un lider trebuie ca oamenii să te asculte. Iar acești oameni trebuie să creadă în tine, în opiniile tale și să te urmeze.
Lasă-mă să-ți arăt cum psihologia te poate ajuta să devii un lider demn de urmat.
- În primul rând totul pornește de la tine. De la încrederea pe care ție ți-o acorzi. Ai încredere în tine că poți realiza toate visurile pe care ți le propui? Sau ești genul de persoană care spune de la bun început, fără să încerce măcar, „nu are sens”? Tocmai încrederea în tine dă dovadă de stăpânire de sine, de control și arată celorlalți că ești demn de urmat, pentru că nu-ți pierzi cumpătul.
- Trebuie să fi un bun ascultător și să ai răbdare. Evident că vrei să îți impui punctul de vedere sau să-i faci pe ceilalți să aleagă calea pe care tu o dorești, dar a fi un lider nu înseamnă ca tu să vorbești. Este un dialog între tine și grupul de oameni cărora te adresezi. Fi un bun ascultător și ai răbdare cu fiecare în parte. Dacă dai dovadă de aceste calități ești pe drumul cel bun.
- A fi ascultător și răbdător implică evident să nu vorbești prea mult. Pe principiul less is more, te poți folosi de calitatea, greutatea cuvintelor alese pentru a-ți putea exprima punctul de vedere într-un mod corect. De altfel, un discurs lung poate da senzația de nesiguranță iar asta nu ai vrea nu?
- Atunci când vorbești cu oamenii și le asculți durerea, of-ul, părerea, trebuie să poți să dai dovadă de empatie, pentru a demonstra faptul că tu chiar îi înțelegi. Nu poți să te duci la cineva care trece prin momente grele, în timp ce tu te lefăi în bani și să-i spui „te înțeleg”. Asta denotă ipocrizie și ai deveni cel mai mare ipocrit!
- Iar pentru ca alte persoane să poată să vină la tine, să te caute pentru îndrumare sau alte lucruri, trebuie să dai dovadă de integritate. Nimic nu este mai important în mintea oricărei persoane decât încrederea. Încrederea în cineva este dată de integritatea persoanei respective: etica, principiile și valorile cuiva. Ai așa ceva?
- Oamenii au încredere în persoanele care sunt ei înseși. De aceea trebuie să fii autentic și echilibrat, pentru că orice fals, minciună nu rezistă în fața adevărului! Asta însemnând că oricine care este autentic și echilibrat poate să vină și să preia încrederea grupului țintă.
- Trebuie să dai dovadă de leadership. Adică trebuie să ai anumite skill-uri de leadership. Ai șarm, maniere și înțelegi fiecare persoană, atunci ai calitățile naturale unui leadership. Totul pornește de la a-i înțelege pe ceilalți!
- Nu poți tu maseuz să încerci să devii lider pentru persoanele de la fermă, pentru a-i conduce. De aceea ai nevoie de expertiză și cunoștiințe în domeniul respectiv. Pentru a da dovadă de empatie trebuie să fi trecut prin dureri ale vieții. Pentru a vorbi despre un anumit domeniu ai nevoie să știi concret ce vorbești, altfel toți te vor părăsi.
- Și nu în ultimul rând, trebuie să vorbești natural, benevol. Dacă vorbești liber, carismatic fără a da de înțeles celorlalți că vrei să obții ceva de la ei prin ceea ce prezinți, ai toate șansele de a deveni un lider. Acest lucru îmbină și integritatea și autenticitatea ta.
Sper că aceste sfaturi vor ajunge la acele persoane care au nevoie de ele. Nu te lăsa, continuă în ceea ce vrei să faci. Atâta timp cât țelurile tale sunt destul de sus și imposibil de atins ești și mai motivat să dovedești fiecăruia că „impossible is nothing”. Îți urez multă baftă și spor în ceea ce ți-ai propus.
Daca vrei și tu să primești acces la articole și resurse de genul celui despre care am scris eu astăzi, încă te mai poți abona gratuit la TheHunger.ro aici.
<div class='sharedaddy sd-block sd-like jetpack-likes-widget-wrapper jetpack-likes-widget-unloaded' id='like-post-wrapper-103532497-4516-66e2e89d14674' data-src='https://widgets.wp.com/likes/?ver=13.8#blog_id=103532497&post_id=4516&origin=damianirimescu.ro&obj_id=103532497-4516-66e2e89d14674&n=1' data-name='like-post-frame-103532497-4516-66e2e89d14674' data-title='Apreciază sau republică'><h3 class="sd-title">Apreciază:</h3><div class='likes-widget-placeholder post-likes-widget-placeholder' style='height: 55px;'><span class='button'><span>Apreciază</span></span> <span class="loading">Încarc...</span></div><span class='sd-text-color'></span><a class='sd-link-color'></a></div>