Turneu tenis caritabil

E foarte greu să-ți imaginezi ce înseamnă pentru un copil de 7 ani o boală ca leucemia. E și mai greu, aproape imposibil, să realizezi ce înseamnă acest lucru ca părinte. În afară de persoanele care au trecut prin asta. Pe data de 7 decembrie 2017 poți să ajuți participând la 2 evenimente caritabile.

Mihnea înainte de a afla de boală
Mihnea înainte de a afla de boală. Sursă foto: GdS

Mihnea Diaconu este un băiețel de șapte ani din Craiova, diagnosticat în vara aceasta cu leucemie acută limbfoblastică cu celule T. Este o luptă contra cronometru, este o luptă pe care acesta poate să nu o ducă singur. În luna septemrie, a început un tratament cu citostatice, astfel încât să aibă șansa să se vindece fără să fie nevoie de un transplant de măduvă. În situația în care acest tratament nu va avea rezultate, este necesar transplantul, care, în străinătate înseamnă costuri de peste 100 000 euro.

Pe tot parcursul tratamentului cu citostatice este nevoie să facă transfuzii de sânge, acesta având grupa de sânge O1 cu Rh pozitiv. Puteți ajuta donând sânge la Spitalul Fundeni București sau la Centrul de transfuzie Sanguină aflat în curtea Spitalului Județean Craiova. Toți cei care donează trebuie să facă mențiunea Mihnea Andrei, Spitalul Clinic Fundeni din București, Clinica Oncologie Pediatrică – Pediatrie 2, medic curant conf. dr. Anca Coliță.

Turneu tenis caritabil
Turneu tenis caritabil

Tot pentru a veni în sprijinul lui Mihnea și a părinților lui, pe data de 26 noiembrie și 7 decembrie vor avea loc 2 evenimente caritabile. Primul este un turneu caritabil de tenis la dublu, la baza de tenis DistSport (fostă Cojan), pe Aleea Potelu, nr. 26, Craiova. Înscrierea se face la numerele de telefon 0748 085 231 și 0767 597 161, taxa de înscriere fiind de 100 lei/persoană. Toți banii strânși fiind donați pentru Mihnea. La baza sportivă vor fi amplasate și urne speciale pentru cei ce doresc să facă donații suplimentar.

 

Concert caritabil Mihnea
Concert caritabil Mihnea

Al doilea eveniment va avea loc în data de 7 decembrie 2017, la ora 19:00, în Sala Alexandru Buia a Universității din Craiova și al cărui bilet de intrare va costa 40 de lei. Pe scenă vor urca Old School Band, The Wheels, Corul de copii „The Whisher” – May Lily. Evenimentele fac parte din campania „Dăruiește din inima ta!”.

Campania a fost inițiată în cadrul cursului de comunicare și marketing social, de la Masterul Dezvoltare comunitară și integrare europeană al Facultății de Științe Sociale din cadrul Universității din Craiova, iar cazul lui Mihnea a fost ales de către masteranzi. Ne-am gândit la acest turneu de tenis și ca suport moral pentru tatăl lui Mihnea, care era jucător de tenis amator, şi am vrut să îi transmitem că nu este singur. Campania are mai multe ținte. În primul rând, să le transmitem părinților că suntem alături de ei și să îi sprijinim. În al doilea rând, vrem să creștem nivelul de educație față de ceea ce înseamnă să donezi pentru că oamenii asociază donarea de sânge cu ceva rău și vrem să știe că lucrurile nu stau deloc așa. Practic, sunt informații care trec dincolo de cazul lui Mihnea. Nu în ultimul rând, dorim să strângem bani pentru Mihnea. Suma pe care trebuie să o strângem pentru transplant este de peste 100.000 de euro”, a spus lect. univ. dr. Constantin Crăițoiu, prodecan al Facultății de Științe Sociale din cadrul Universității din Craiova.

Cei care nu pot lua parte la aceste evenimente și doresc să îl ajute pe Mihnea pot face donații în contul: RO30INGB0000999906587641, titular: Diaconu Matei, detalii plată: Donație pentru Diaconu Mihnea Andrei. Totodată firmele care doresc să facă sponsorizări pot contacta Asociația „Devotament și Încredere”, înființată de Matei Diaconu, tatăl lui Mihnea.

Poți ajuta enorm de mult fie cu o mică sumă de bani, fie cu donare de sânge. Orice lucru chiar și distribuirea acestui articol pe rețelele de socializare îl pot ajuta pe Mihnea, astfel încât prietenii prietenilor tăi pot afla despre povestea lui și îl pot susține financiar sau moral.

Articole apărute până acum:

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.