Descarcă Windows 8.1 (Blue) Preview

Am un AMD Phenom II X4 QuadCore de 3GHz și 4 GB DDR3 RAM. Îmi lipsește momentan o placă video decentă, dar asta în cursul lunii viitoare se va rezolva. Dar înainte de a avea această configurație forțat de împrejurimi, aveam un Intel Core2Duo de 2.3 GHZ cu 2GB RAM DDR2. Windows 8 mergea fluid pe aceea configurație și nu aveam probleme, chiar dacă sistemul de operare era de 32 de biți.

Odată cu noul hardware s-a făcut un upgrade și la sistemul de operare și anume de la Windows 8 pe 32 de biți la Windows 8 pe 64 de biți și vă zic sincer se vede o MARE diferență. De aceea mi-am permis să aloc 1 procesor cu 2 nuclee pentru a instala Windows 8.1 Blue Preview (Build 9.341).

Bun dar să purcedem cu un mic tutorial pentru a instala Windows 8.1 Blue Preview.

1. Se downloadează de aici imaginea iso care îți convine. Eu am ales Windows 8.1 Blue Engleză x64. Nu există momentan versiunea pentru Română direct, dar încă nu a apărut versiunea finală, deci speranțe mai sunt. Odată ce ai intrat pe pagina de download, link-urile se află mai în jos.

Descarcă Windows 8.1 Blue Preview iso

Descarcă Windows 8.1 Blue Preview iso

2. Odată ce ai downloadat imaginea .iso nu îți mai rămâne decât să o „arzi”  pe un DVD (versiunea de x64 are 3.8 GB, iar cea de x32 are 2.8 GB) și apoi introduci în unitatea DVD-ROM și începe procesul de instalare.

Windows 8.1 Blue Preview x64

Windows 8.1 Blue Preview x64

3. La un moment dat îți va apărea ce fel de instalare dorești. Pentru că eu am instalat Windows 8.1 Blue Preview în VMWare am selectat custom și am formatat cei 60GB alocați. Dar dacă tu vrei o instalare fresh atunci îți recomand să faci la fel. De asemenea ai mare grijă la instalarea la multiple sisteme de operare. Partiția pe care o alegi și restul. Recomand instalarea deocamdată doar în VMWare sau alte utilitare asemănătoare.

4. La CD Key introdu următorul serial number: NTTX3-RV7VB-T7X7F-WQYYY-9Y92F

5. În următoarele 5-10 minute (depinde de configurația PC-ului) se va instala Windows 8.1 Blue Preview cu tot cu app-uri. De asemenea vei fi nevoit să folosești un cont Hotmail pentru a te putea loga. Odată ce m-am logat cu adresa mea, toate setările, pozele au fost preluat pe noul PC cu Windows 8.1 Blue Preview.

6. Dacă totul a decurs așa cum trebuie, ar trebui să aveți un PC cu Windows 8.1 Blue Preview gata de folosit!

Sunt câteva aplicații faine pe acolo, plus că observ că cei de la Microsoft s-au decis să pună un banal buton Start. Nu știu de ce sunt așa oameni ….. completați voi. Personal consider că noul sistem de operare Windows 8 este revoluționar, atât ca și design dar ca și funcționalitate. Să pui un buton Start este ca și cum ai decoji banana unei maimuțe și apoi să i-o dai să mănânce. Absurd, dar în fine așa sunt unii oameni, nu se acomodează cu schimbarea.

Vor de asemenea să facă și o aplicație cu Help, pentru și mai multe detalii de folosire a noului sistem de operare. Oricum, direcția aleasă îmi demonstrează că altă cale de întoarcere nu mai există. Aceasta cale este viitorul sistemului de operare Windows. Și eu cel puțin sunt de acord cu ei.

Iată și o galerie foto:

Au aterizat aici din cautari:

Lasă un comentariu


Ești direct responsabil de ceea ce comentezi. Fără injurii și cu un limbaj civilizat, vă rog.
Mulțumesc.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

CommentLuv badge