Când te apuci de muncă…

Este destul de aiurea, să te apuci să muncești de zor la un proiect ca apoi, pe mai târziu, când ai ajuns aproape de finalul planului de implementare, să o dai în bară.

Ca și programator, mulți mă înțeleg când spun următoarea propoziție: după ce am scris zeci de mii de linii de cod și verific, și mai scriu iar, și iar verific și merge, mai scriu și apoi eroare. Este cel mai aiurea ca atunci când ești aproape de stadiul final, să vezi că nu îți merge ceva și să nu îți dai seama.

Îți vin toți nervii din lume, să spargi, să rupi totul în calea ta, să urlii de nervi că nu-i dai de cap. Atunci mi-a venit să dau cu monitoru de pământ și să dau cu picioarele în calculator, săracul da nu avea nici o grijă.

O vorbă mare vi-o zic, în acel timp luați o pauză. Orice ar fi, nu mai stați să căutați unde e problema și implicit soluția. Pe bune luați o pauză! Cineva mi-a zis azi degeaba împingi tu spre ușă ca să o deschizi, cu toată forța și dai cu pumnii și picioarele în ea să se deschidă, dacă nu stai un pic să vezi că ușa nu trebuie împinsă, ci se deschide trasă spre tine.

Și m-am dus să fac altceva, cu totul altceva care să-mi ia gândul de la aceea problemă. În momentul în care am revenit la calculator, ghiciți ce, imediat am realizat unde era problema. Și credeți-mă că era o problemă majoră, ce m-a făcut pe mine să refac totul de la zero și implicit să pierd încă o zi de muncă aiurea. Dacă m-aș fi calmat și aș fi privit din ansamblu mai relaxat, aș fi realizat unde e problema!

Deci un sfat mare de la cineva care se lovește de așa ceva zi e zi. Ia-o mai ușor în situații dificile. Mare om este acela care are capacitatea de a putea să facă pauză și să privească totul din ansamblul, nu doar dintr-un punct de vedere!

Comments
  1. Danyzus
  2. Razvan Gavrila

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

CommentLuv badge