Educatia sexuala la copii

Desii mi-am mai spus parerea despre asta intr-un articol destul de violent, era prima oara cand citeam de asa ceva, nu ma pot abtine sa nu fac un fel de update al parerilor cauzate de reactia lui Kriogen vizavi de acest subiect.

In primul rand asa cum am zis si in comentariu, de vina pentru needucarea sexuala a copiilor sunt in orindea urmatoare, dupa parerea mea : parinti, dirigintii respectiv scoala. Apoi mai sunt si alti factori cum ar fi rusinea care o au fata de acest subiect, neincrederea in intelegerea parintilor toate astea duc la un rezultat ca cel de pe blogul lui Kriogen. Un alt factor important, zic eu, ar fi increderea pe care o au copii de 10-12 ani acum, in vremurile in care traim in Romania. Inainte de era internetului increderea se impartea intre parinti si prieteni. Acum increderea nu se mai imparte ci este acaparata in total de Google si/respectiv TPU. De ce? Protectia anonimatului, inexistenta rusinii ii indeamna sa acccese aceasta unealta care uneori este buna alteori este rea.

Apoi mai intervine un alt factor ce depinde de natura internetului. Daca parinti nu educa copii, ei apeleaza la Google sau TPU si atunci intr-un mod direct o parte din vina o au si cei care raspund la intrebari. Cine sunt ei ? Cu ce drept educa copilul altuia ? Parerea mea ar trebui lasati de izbeliste iar o campanie de avertizare asupra acestui lucru ar trebui facuta national, la nivel larg pentru constientizarea unei probleme care nu trebuie tratata ca oricare alta.

Pe de alta parte, ca sa dam si in latura comicului, as putea spune ca partea optimista in toata problema asta e urmatoarea. Acesti copii vor creste si ei si la randul lor vor fi parinti. Cum din greseli invata omul, ma gandesc ca ei isi vor educa copii si nu se vor purta asa cum parinti lor i-au lasat de izbeliste. Atunci ma gandesc ca tot se va intampla un bine cu a doua generatie, asta e daca pe prima am lasat-o in voia surfului pe net.

Stiti proverbul ala nu? Ce semeni aia aduni ! Voi ce parere aveti ?

Foto via.

Comentarii
 1. Sebi
 2. cartus
 3. Petru
 4. Muc Roz
 5. Alexandra
  • Neydamn
 6. Paul
 7. Tommy
  • Neydamn

Lasă un comentariu


Ești direct responsabil de ceea ce comentezi. Fără injurii și cu un limbaj civilizat, vă rog.
Mulțumesc.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

CommentLuv badge