Blogosfera locală craioveană susține comunitatea culturală

Dacă ne întâlnim de doi ani, ăsta nu mai e un secret de mult timp, dar faptul că în sfârșit se văd rezultate este minunat. Cu toate orgoliile existente, mă bucur când acestea sunt lăsate la o parte și fiecare pune umărul cu ce poate pentru a susține comunitatea culturală craioveană.

Vlad Drăgulesc ne-a pus în temă cu ceea ce înseamnă promovarea Craiovei pentru titlul de Capitală Culturală Europeană și pot vorbi despre teatrul comunitar. Ce înseamnă asta, sper să vă pot arăta în mai multe articole viitoare.

Așa cum spunea Daniel, „Craiova este însetată după cultură”, iar asta am văzut-o joi la prima întâlnire a bloggerilor din Craiova (o parte) și oamenii din online-ul oltean. M-a bucurat să văd că nu a mai existat la întâlnire individualism, ci cooperare și dorință de a ajuta.

Cu toate că mă luptam atunci cu o răceală și îmi era foarte rău, am ținut să fiu prezent și să explic o idee, o viziune. O idee acceptată de toată lumea. Și m-a bucurat enorm să văd deschiderea tuturor.

  • Craiova este sustinuta de toata regiunea Olteniei
  • Craiovenii insetati de cultura participa cu drag la activitatile propuse prin proiect
  • Shakespeare si Brancusi sunt nume de referinta la nivel international, iar Festivalul Shakespeare si lucrarile brancusiene sunt realitati ale Craiovei si ale Olteniei.

Si in online avem cateva elemente de unicitate, care pot ajuta proiectul:

  • Craiova Forum este cea mai mare comunitate regionala online si se pregateste de aniversarea a 10 ani
  • Gazeta de Sud este cel mai mare ziar regional, iar comunitatea online formata in jurul Craiova.ro este de luat in seama
  • Craiova Blog Meet este un fenomen unic in blogosfera romaneasca prin frecventa si longevitate. Bloggerii si onlineri craioveni se intalnesc lunar de peste doi ani, iar acum pe agenda de lucru a fost pusa si Craiova Capitala Culturala Europeana 2021. Ne asteptm sa facem lucruri frumoase impreuna.

Dupa cum vedeti, Craiova este cuvantul cheie indiferent ca este vorba despre Craiova Forum, Craiova.ro sau Craiova Blog Meet. Iar proiectul cultural poate fi un catalizator a tot ce inseamna Craiova si Oltenia.” – preluat de la Daniel.

Se pare că avem o mascotă și cum altfel decât un praz, care să reprezinte cel mai bine Oltenia? Câte bancuri nu am auzit eu de olteni și de praz și de câte ori nu au fost luați în derâdere oltenii și la mișto, pe atâta am să râd eu când Oltenia o să fie Capitală Culturală Europeană 2021.

Craiova Capitală Culturală Europeană - Mascotă

Craiova Capitală Culturală Europeană – Mascotă

Iată și lista celor prezenți joi 27 martie 2014 în Sala Nicolae Romanescu din Primărie:

Deci așteptați-vă la o desfășurare de forțe majore pentru titlul de Capitală Culturală Europeană 2021. Craiova nu e singură, Craiova este susținută de toți!

Au mai scris despre asta:

No Responses

Lasă un comentariu


Ești direct responsabil de ceea ce comentezi. Fără injurii și cu un limbaj civilizat, vă rog.
Mulțumesc.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

CommentLuv badge