De ce sa nu-ti cumperi Windows Phone?

Am observat că platforma Windows Phone a fost prezentă la WMC cu câteva dispozitive noi. Unele chiar mi-au atras atenția, însă sistemul de operare, după părerea mea, strică tot. În opinia mea, Windows Phone are două mari dezavantaje. Lipsa de dezvoltatori și interfața neprietenoasă. În primul rând,haideți să analizăm puțin primul dezavantaj. La ce mă refer de fapt? Mă refer la faptul că aplicațiile sau jocurile de calitate, nu vor fi lansate niciodată pe Windows Phone. În caz că se vor lansa pe acest OS, vor avea o întârziere enormă. Este foarte enervant să știi că prietenul tău poate instala fără probleme un joc high-end racing, iar tu nu. Sau poate nici măcar să nu existe pentru acest OS. În al doilea rând, sistemul de operare are în opinia mea, o interfață foarte … “urâtă”. E ca și cum a combina…un blog de dezvoltare personala cu un blog în care se vorbește despre…arte marțiale (să zicem). Interfața nu mă atrage absolut deloc. Nu pot da detalii foarte amănunțite…însă eu nu m-aș simți confortabil dacă aș naviga pe un Windows Phone. Pur și simplu are o interfață … care pe mine nu mă atrage. Pe lângă aceste motive, putem adăuga și lipsa de “hacking”. Mi-ar place să-mi pot băga mâna prin OS cum poți face pe Android. Pe Android putem modifica kernel-ul, putem face overclock, îmbunătăți sistemul de opereare și chiar să instalăm un dual-boot. Mai precis, dezvoltare.

Concluzia? Consider că acest două dezavantaje au dus această platformă jos de tot și poate peste câțiva ani, va urma locul celor de la Symbian.

Aștept comentariile voastre mai jos! Vă aștept și pe blogul meu. Voi lăsa un link mai jos. Salut!

www.gandimrational.blogspot.ro

Au aterizat aici din cautari:

Distribuie pe:

Despre Gandim Rational

Founder&CEO: www.gandimrational.blogspot.ro

Articole asemănătoare:

Latest Comments
 1. Alexandru Ionut

  Cred că te înșeli oarecum. Există trei sisteme de operare principale pentru dispozitivele mobile: iOS, Android, Windows Phone. Fiecare se adresează unui anume segment de utilizatori. Folosesc zilnic WP și iOS, iar ocazional Android.

  Mie nu-mi lipsește nici o aplicație de pe iOS sau Android, pe WP. Da, nu mă joc. N-am nici un joc pe telefoane. Față de Android, WP merge fără lag. Cred că 3% din utilizatorii Android sunt interesați de rootare.

  Fiecare platformă de operare are avantajele și dezavantajele sale. Fac pariu că tu folosești Windows pe laptop sau PC :D.

  O zi bună.
  Ultimul articol al lui Alexandru Ionut: Cum am rezolvat-o pentru moment cu netulMy Profile

 2. Răzvan-Damian

  Ai dreptate în anumite puncte, dar am avut pe mână și câteva telefoane cu Windows Phone. Nu ai cum să nu fi remarcat viteza sistemului de operare în comparație cu specificațiile tehnice. Nu mai vorbim de Nokia cu camera ei foto.

  Da, așa e, duce lipsă de aplicații, dar ține minte că multe se vor schimba într-un timp foarte scurt. Vom avea aplicații comune cu Windows dar și Windows Phone. Se va crea puntea lipsă dintre cele două arhitecturi.

  Perspective de viitor sunt foarte mari, în special, acum când Apple pare-se că doarme și nu mișcă nimic. Facebook a cumpărat Whats App, Google a luat Next și Microsoft evident a preluat divizia Nokia…. Apple ce a făcut?

  Și ce putere mai are Apple să lanseze ceva revoluționar? De câteva generații scot același produs revoluționar….

  • GandimRational

   Stii care e avantajul Apple? Calitatea! :)
   Ultimul articol al lui GandimRational: Videoclip care îți poate schimba viațaMy Profile

   • Răzvan-Damian

    Îmi cer scuze, dar calitatea Apple nu mai este cum era! Adu-ți aminte de aplicația Hărți a lor sau experiență personală am luat în mână un iPhone 5S în mai puțin de 1 minut, l-am făcut să se blocheze și să-și dea singur restart. De ce? Pentru că am aplicat un banal test ca la un Nokia cu WP Phone OS, și am deschis multe aplicații deodată și rapid. Nokia rula liniștit pe configurație mai proastă decât un iPhone 5S, iar iPhone a dat crash. Vorbim de calitate aici nu?

    • GandimRational

     Damian, dacă o luăm așa, hai să ne gândim și câte erori dă WP și Android. :)

     Problema cu mapele nu am considerat-o o problemă din moment ce Google Maps a urmat în Appstore.

     În primul rând, gândește-te la calitatea aplicațiilor. Să știi că majoritatea aplicațiilor realizate de dezvoltatori mari sunt “concepute” special pentru iOS, iar pentru Android și (poate) WP, e vorba de o portare în mare măsură.

     Uită-te la aplicația Skype. Pe iOS este impecabilă, iar pe Android este jalnică.

     Uită-te la jocul Deux Ex: The Fall. Pe iOS este foarte bine optimizată cu un engine foarte bine realizat, iar pe Android are un rahat de Unity3D :)

     Calitatea aplicațiilor iOS se află cu multe peste Android. Appstore este mult mai securizat și mai calitativ. De aceea, nu orice aplicație ajung în Appstore. Pe Google cumperi un cont de dezvoltator cu 50Euro și faci ce vrei. Pe WP lumea nu dezvoltă foarte mult.

     În al roilea rând, calitatea telefonului. Cumpară materialul de pe un iPhone 4, 4S, 5, ș.a.m.d. Nu putem compara (material vorbind) un iPHONE cu plasticul de pe Samsung sau Nokia.
     Ultimul articol al lui GandimRational: Videoclip care îți poate schimba viațaMy Profile

     • Răzvan-Damian

      Calitate, cum să vorbim de calitate când trei sferturi din prețul telefonului este dată de finisaje, marketing și materiale. Nu știu de tine, dar am testat mai multe telefoane Lumia și nici unul nu mi-a crăpat, măcar odată! Oricum, iPhone e way overated. Iar de calitate și de anduranță, am un AllView P5 Quad Core care mi-a scăpat de nenumărate ori pe jos și nu are nimic, dar absolut nimic! Nu mai spun de ultimul V1 Extreme scos de cei de la AllView care pare să fie unul dintre cele mai bune smartphone-uri din punct de vedere al configurației.

     • Alexandru Ionut

      Erori pe WP? Eu am un 720 cu toate actualizările la zi, plus că-i full de aplicații. Ce-s alea erori? Nu știu cum arată o eroare pe WP.
      Ultimul articol al lui Alexandru Ionut: Ubuntu 14.04 beta 1 poate fi descărcat și instalatMy Profile

     • Răzvan-Damian

      Mă bucur că îmi dai dreptate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge