Vin vremuri bune

Pentru cei care deschid ochii vin vremuri bune. Stăteam eu cândva și mă întrebam care este cea mai bună afacere? Credeam că afacerea cu statul este cea mai bună afacere, pentru că statul niciodată nu poate să dea faliment nu?

Ei bine, văzând exemplul Greciei am înțeles că nici asta nu este atât de bătută în cuie pe cât pare. Azi sunt unii la putere, mâine sunt alții la putere și să fi de culoare politică din 4 în 4 ani, mi se pare o aberație. Așa că în continuare am stat să mă gândesc, care este cea mai bună afacere, care este aceea afacere care poate să dureze în timp, fără nici o culoare politică? Să nu depind de guvern, de politicieni?

Și în timp ce mergeam eu pe stradă, în fața mea două mașini s-au lovit una de alta. Nu rău, pe cât crezusem inițial, dar s-au ciondănit destul de nasol. Iese șoferul nevinovat gata, gata să se ia la bătaie cu cel care a pierdut control din neatenție, direct spre gâtul lui. Înjurăturile de rigoare, amenințările de rigoare și se trece la partea de asigurări. De întocmeli, de scris, de completat, de dat asigurare casco pentru reparații. Și atunci mă trăzni ideea. Asigurările vor merge tot timpul. Cât timp se vor produce mașini vor exista și asigurări.

Cât timp vor fi șoferi, vor exista asigurări, nu cred că vor devenii șoferii atât de atenți astfel încât să nu producă nici un accident. Și oricum, chiar dacă lucrul ăsta s-ar întâmpla, tot eu aș avea de căștigat pentru că nu voi plăti pagube. Iar cu mașinile care se conduc singure, vor mai trece mult timp de acu încolo. Mai ales acum că pe internet căutarea rca online este în floare!

Lasă un comentariu


Ești direct responsabil de ceea ce comentezi. Fără injurii și cu un limbaj civilizat, vă rog.
Mulțumesc.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

CommentLuv badge