Jobul din zilele de azi și dificultatea tinerilor

Unul personal consider că există câteva categorii de oameni și aici mă refer la tineri. Avem tinerii ambițioși care ar face orice pentru a avea un venit, tinerii care fac o facultate cu gândul că le este asigurat locul de muncă și tinerii care fac orice ca să stea pe spinarea părinților. Tind să generalizez dar aveți răbdare un pic cu mine. O iau cu cei din mijloc să explic unele lucruri pentru acei tineri care fac o facultate și se culcă pe o ureche că au deja și jobul pe acel domeniu. Tinere mai gândește-te oleacă că poate vine unul care are pile, nu știe nimic și ți-a luat acel job, ce faci în acest caz? A scuze, dacă tu ești cel care are pile atunci jos pălăria. Morala este nu te culca pe o ureche că ai locul de muncă asigurat, în zilele de azi nimic nu este asigurat, decât dacă ești băiatul lui directorașul de la firma lu pește pe bani publici.

Următoarea categorie de care vreau să discut, sunt acei tineri care stau pe spinarea părinților. Îi numesc sugative și lichele, asistați sociali de părinți, fără nici un pic de respect față de ei. Ei sunt șmecherii care știe toate, au BMW, ultimele haine la modă, vin la BAC îmbrăcați în sandale și pantaloni scurți, sar în sus de bucurie că nu au luat BAC-ul și uite așa stau la 35 de ani la mama și la tata. Șmecherii de azi, pușcăriașii de mâine. A că faci bani și te descurci foarte bine fratele meu, dar ai grijă șmecheria nu te duce nicăieri în viață.

Iar acum, despre ultima categorie, sunt acei tineri care muncesc orice, vor să lucreze orice pentru a-și îndeplinii visul. Sunt de obicei acei tineri care se luptă cu piloșii, învață pe rupte, sunt masteranzi care lucrează barmani sau chelnerițe, dar nu le pasă, ei știu că înghit în sec acum, dar mâine dau ordine șmecherașilor și se uită de sus în jos la ei.  Aceștia sunt cei care își fac cu atenție un cv european și îl depun pe diverse site-uri de angajări. Conform unui studiu făcut de mine, numiți-l recensământ, cel mai bun ca și rezultat este BestJobs. Și dacă vrei locuri de muncă Brașov iote că te și ajut deja!

Concluzia, nu fi pe spinarea altuia, fi pe a ta, pe viitor când copilul tău se va uita la tine, se va uita cu respect și vei deveni model de urmat, nu doar banca lui de bani lunari.

Lasă un comentariu


Ești direct responsabil de ceea ce comentezi. Fără injurii și cu un limbaj civilizat, vă rog.
Mulțumesc.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

CommentLuv badge